Дата и час: 21 Яну 2026, 18:39

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 315 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 21  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: КСК 2008 - литература и история
МнениеПубликувано на: 14 Мар 2008, 23:40 
Василевс автократор
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Благодаря, колежке. Полезно беше.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 03 Апр 2008, 15:12 
В началото бе словото

Вижте сега. Тоя път вече сам го минал. Искам да помогна и да поуспокоя тазгодишните кандидатстващи така че слушайте. Не слушайте тъпотии от рода на "темата трябва да е поне 20 страници" и т.н. Изисквания за обем няма, обаче трябва да сте писали по всички компоненти на темата по история. Темите от които учих, бяха по 9-10 страници максимум /нормален почерк, ако се сравнява с големината на буквите и сгъстеността на редовете с книгата на Каймакамова излиза към 3 страници и половина печатно./ Аз лично сам се готвил по тази книжка, там материалът е на даста високо ниво. Обаче, като разбрахте доста трябва да се посъкрати от него. За полетата и другите такива работи не се стресираите излишно. Обаче темата трябва да се знае перфектно. Тия теми вървях по къщата и си ги разказвах сам,като лудите. В крайна сметка ги научаваш горе-долу като стихотворение.Пишете историография, поне 3-5 имена + няколко произведения!!!Времето на изпита ми стигна точно, даже имах около 8-10 мин преди края, за да се израдвам за свършения труд. И тук забележете, темата от която учих и се падна на изпита беше дълга около 9 страници и половина / нормален почерк /, а на изпита нарочно / нормално е /, като вземете за оставяте повечко място между редовете, повечко за абзаците и същата тема за разгърнах на 13 страници, при положение че нямах нито едно изречение различно от тази от която бях учил. Изкарах 5.25. Пре достатъчно, като се има в предвид, че имах една сбъркана година, две пропуснати дати, и бях разменил местата на два абзаца/които обаче не бяха от голямо значение!, щото иначе режат бая/. И така успех и учете, щото без четене - за никъде.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 03 Апр 2008, 21:31 
Василевс автократор
Аватар

Някой ще ходи ли на изпитите в Благоевград?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 04 Апр 2008, 09:41 
бъцкаджия
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
Благоевград - аз, но само за историята. Сега трябва да звъня до общежитията да си резервирам стая...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 04 Апр 2008, 09:46 
Да живей словото
Аватар

А за Велико Търново БЕЛ и история някой? Аз още се колебая, де, не съм се и записал, ама съм на ръба... Така че ако има някой за там, да пише, току-виж ме убедил :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 04 Апр 2008, 12:27 
В началото бе словото

Grunge_Down написа:
Благоевград - аз, но само за историята. Сега трябва да звъня до общежитията да си резервирам стая...

Столичани ще кандидатствате и в ЮЗУ? :albino: :)

explorer написа:
А за Велико Търново БЕЛ и история някой? Аз още се колебая, де, не съм се и записал, ама съм на ръба... Така че ако има някой за там, да пише, току-виж ме убедил :)

Аз.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 04 Апр 2008, 13:00 
бъцкаджия
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
Няма лошо, там преподавателите идват с автобуси от СУ, а балът за прием е по-нисък 8)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 09 Апр 2008, 17:17 
От дъжд на вятър

И аз съм на пангара с литература и история :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Апр 2008, 09:32 
В началото бе словото

ragazo написа:
Вижте сега. Тоя път вече сам го минал. Искам да помогна и да поуспокоя тазгодишните кандидатстващи така че слушайте. Не слушайте тъпотии от рода на "темата трябва да е поне 20 страници" и т.н. Изисквания за обем няма, обаче трябва да сте писали по всички компоненти на темата по история. Темите от които учих, бяха по 9-10 страници максимум /нормален почерк, ако се сравнява с големината на буквите и сгъстеността на редовете с книгата на Каймакамова излиза към 3 страници и половина печатно./ Аз лично сам се готвил по тази книжка, там материалът е на даста високо ниво. Обаче, като разбрахте доста трябва да се посъкрати от него. За полетата и другите такива работи не се стресираите излишно. Обаче темата трябва да се знае перфектно. Тия теми вървях по къщата и си ги разказвах сам,като лудите. В крайна сметка ги научаваш горе-долу като стихотворение.Пишете историография, поне 3-5 имена + няколко произведения!!!Времето на изпита ми стигна точно, даже имах около 8-10 мин преди края, за да се израдвам за свършения труд. И тук забележете, темата от която учих и се падна на изпита беше дълга около 9 страници и половина / нормален почерк /, а на изпита нарочно / нормално е /, като вземете за оставяте повечко място между редовете, повечко за абзаците и същата тема за разгърнах на 13 страници, при положение че нямах нито едно изречение различно от тази от която бях учил. Изкарах 5.25. Пре достатъчно, като се има в предвид, че имах една сбъркана година, две пропуснати дати, и бях разменил местата на два абзаца/които обаче не бяха от голямо значение!, щото иначе режат бая/. И така успех и учете, щото без четене - за никъде.

Абре батка моите теми са печатани с големина 14 и имам теми по 21 страници. Най - малката ми е 14 страници печатно. Как стават тия магии при тебе с тия 3 или 4 печатни страници. Моите теми също са на адски високо ниво.Ако бях на твое място тия теми ще ги изпея на първия месец.
УМИРАМ

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Апр 2008, 11:32 
В началото бе словото

Това което ви казвам е вярно, все пак няма смисъл да ви лъжа. Темите все още ги пазя ама съм ги дал на едно приятелче който също се готви тая година. В на Каймаканова книжката нещата са супер написани, ама са много дълги. Вижте, трябва да съкратите доста работи. В темата трябва да имате основните моменти , а не да се впускате в глупости като примерно за първата тема, там за хороскопите че били взаимствани от китайския календар и т.н. Четете от книжката и подчертавайте най-важното. След всяко твърдение трябва да има и аргументация, но кратка и изчерпателна. В книгата има много съвсем излишни абзаци във всяка тема. Сега тука не мога да ви кажа за всяка тема какво отпада, но наистина не ви трябват теми по-дълги от 10, 12 страници пряко сила. Тия тъпотии с теми от по 24-30 стр и аз съм ги гледал. Аз като започвах да се готвя ми бъха дали някаква разработка на първата тема на 36 страници!?! От такива работи смисъл няма!!! Съберете важното от книжката !

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 15 Апр 2008, 18:46 
Василевс автократор
Аватар

Grunge_Down, как се справи в Благоевград. Аз писах, ама не се сетих някои дати и други подробности.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 19 Апр 2008, 01:48 
Пишете, о, братя

Какви са ви оценките от средното? Моите са История+БЕЛ=11.75. Чудя се дали е добре, или ще има много конкуренти с по две шестици. Дано да съм ви конкурентно-способен :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 19 Апр 2008, 08:07 
В началото бе словото

kapac написа:
Какви са ви оценките от средното? Моите са История+БЕЛ=11.75. Чудя се дали е добре, или ще има много конкуренти с по две шестици. Дано да съм ви конкурентно-способен :)

При положение, че като прибавиш изпитите оценката по история от изпита се умножава по 2, можеш да си компенсираш всякак.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 19 Апр 2008, 09:13 
Пишете, о, братя

Footman написа:
kapac написа:

При положение, че като прибавиш изпитите оценката по история от изпита се умножава по 2, можеш да си компенсираш всякак.

Въпросът за влизането ми не се изчерпва само с моето представяне, а до голяма степен и с вашето. :twisted: Затова питам накъде сте и вие :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 19 Апр 2008, 09:21 
Да живей словото
Аватар

Аз съм 12.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 315 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 21  Следваща