Дата и час: 22 Яну 2026, 02:07

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1408 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 94  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Окт 2007, 20:40 
Неодекадент
Аватар

Благодарил (а): 69 пъти.
Don Horhe написа:
Мда, права си. То е set phrase и правилното е "Vengeance is a dish best served cold". Но явно от много решаване на тестове човекът се е объркал :P

ОК, компетентни китаисте

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Окт 2007, 12:41 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Хелоу...
и аз тази година ще кандидатствам с английски и най-много от всичко искам да вляза в ЦИЕК - индология.Обожавам източните езици,слабост са ми.За подготвянето ще е самостоятелно то се е видяло но се чувствам достатъчно уверена за да го направя... имам опит в това... :D То след 5 години яко изучаване на немски,че и не само него...цяло чудо е че мога да си кажа името на какъвто и да е език... :drunken: но английския си го ползвам непрекъснато много често даже се хващам преди да изтърся на някой нещо на английски :oops: Радвам се че има такава тема за да можем да обменяме опит и впечатления от учебници и помагала... :thumbright:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Окт 2007, 18:12 
В началото бе словото

Здравейте всички!Много ви моля за малко помощ!Ако може да ми кажете издателството и авторите на учебника за подготовка за изпита по английски език от тази година,която мина.Може и да ми го покажете.И ако знаете кога ще излезе новия ще ми е много полезно!
Благодаря много!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Окт 2007, 19:23 
Spiritchaser
Аватар

Благодарил (а): 37 пъти.
Поразрови се малко из темата и ще намериш...

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Окт 2007, 21:56 
В началото бе словото

Щом питам,значи съм търсила и не съм попаднала на него!А като не можете да помогнете по-добре не отговаряйте на въпроса!
Мерси

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 31 Окт 2007, 09:06 
Драскач
Аватар

Norwegian Wood написа:
На книжките пише май SUATEFL-много тъпо заглавие на изпита-точно като TOEFL,само дето са махнали "о"-то от абревиатурата и са добавили "СУ".Всяка е с различен цвят.
Иначе почти задължителна книжка е Essay Writing на Панчева и Терзиев,особено ако не ходите на уроци.

Ето- Norwegian Wood помогна на много неоткрили нищо в темата. :lol:
За учебник точно не съм чул, но тук обсъждаме книжките за SUATEFL. 8)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 31 Окт 2007, 19:43 
В началото бе словото

Много благодаря! :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Ное 2007, 06:31 
Пишете, о, братя
Аватар

Здравейте. И аз мисля да кандидатствам с английски. Няма да ми се наложида пръскам пари, защото майка ми е учителка по английски. Това ме радва и ще ходя на СИП и ще се занимавам с нея вкъщи. Не бих казала, че съм спокойна и очаквам кой знае колко висока оценка, защото това е език все пак. Можеш да знаеш 1000 неща а да ти се падне 1001...

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Ное 2007, 12:51 
Sick Satisfaction
Аватар

Благодарил (а): 357 пъти.
lLady_MooN_RaiN написа:
Здравейте. И аз мисля да кандидатствам с английски. Няма да ми се наложида пръскам пари, защото майка ми е учителка по английски. Това ме радва и ще ходя на СИП и ще се занимавам с нея вкъщи. Не бих казала, че съм спокойна и очаквам кой знае колко висока оценка, защото това е език все пак. Можеш да знаеш 1000 неща а да ти се падне 1001...

Споко, не е толкова зле :wink: Аз лично минах без нито един частен урок. Ако човек има желание и си учи, все ще изкара прилична оценка :)

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Ное 2007, 14:48 
В началото бе словото
Аватар

Мислите ли че всеки учител по английски е наясно с изискванията и с критериите на всички вузове,в които се кандидатства с английски?
Не искам да обидя никой,но мисля,че нещата са доста специфични и все пак трябва компетентно мнение.Ако това е самият кандидат - ОК(както се видя по-горе),но ако и той не е наясно какво правим?

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Ное 2007, 17:13 
Sick Satisfaction
Аватар

Lace написа:
Мислите ли че всеки учител по английски е наясно с изискванията и с критериите на всички вузове,в които се кандидатства с английски?
Не искам да обидя никой,но мисля,че нещата са доста специфични и все пак трябва компетентно мнение.Ако това е самият кандидат - ОК(както се видя по-горе),но ако и той не е наясно какво правим?

За всички ВУЗ-ове - едва ли. Но на основните изискванията се знаят. Особено учителите от езиковите гимназии обикновено се очаква да са достатъчно компетентни по въпроса, но предполагам, че и това е доста относително. Пък примерно за СУ, няма нужда някой да ти казва какво се изисква от теб на изпита - просто си купуваш книжките и там всичко ти е обяснено в подробности, имаш примерни тестове, обяснения, наистина всичко. Всеки, който реши да се запознае с изискванията в съответен ВУЗ, според мен има повече от достатъчно начини да го направи... Иска се просто малко инициатива! :idea:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Ное 2007, 19:09 
В началото бе словото

Взех си пете книжки.С упражненията доста добре се справям,но имам страшно много непознати думи.Даже използвам речник.Незнам,текста за четене с разбиране ми е труден.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Ное 2007, 08:18 
Драскач
Аватар

Дам, reading-а е много гаден...Но се свиква...Аз всеки път се справям различно, но вече горе-долу им схванах тактиката за отговорите-обикновено е възможно най-нелепия. :lol:
Cloze testa-а също има някои думи и изрази, които не са особено популярни...Другите са въпрос на съобразителност...

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Ное 2007, 13:17 
В началото бе словото
Аватар

аз бих дала един съвет на всички,които правят 25 грешки,и имат много непознати думи на рийдинга(не искам никой да обиждам,но според мен не е редно да стоиш с речник пред един примерен изпит-по-добре самият ти си пообогати запаса от думи и изрази,отколкото да свикваш по този начин..и за какъв изпит тръгваш при такова положение въобще?)ако случаят ви е такъв,според мен наблегнете на четенето на Литератур на Ае.знам,че някои сега ще кажат"еми няма време,трябва да правим упражнения" и тем подобни...ама само едно нещо ще ви кажа:според мен,за да се справиш на един изпит по език,трябва добре да го владееш,а не просто да си схванал тактиката на самия формат на изпита.а това става с четене.и то не е в никакъв случай излишно,винаги помага много.аз например скоро прочетох Хари Потър(не се смейте),7та,направо в оригинал.и други книги съм чела в оригинал.Определено си обогатяваш запаса от думи,но без да зубриш.по 1 час четене,не е велика загуба на време.загуба на време е,да се явяваш на изпит по АЕ,с мисълта че ти трябва речник на изпита.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Ное 2007, 13:25 
Sick Satisfaction
Аватар

И аз много се учудих на това, че имало много непознати думи... Всъщност според мен нямаше почти никакви такива нито на тестовете, нито на самия изпит. Девойката, която се изказа по-горе, е права - празнините в лексикалния запас са си сериозен проблем, почвайте да правите нещо по въпроса :? А без да искам да стресирам някого - до изпита няма кой знае колко време :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1408 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 94  Следваща