Дата и час: 18 Яну 2026, 19:34

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 82 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Бутай,бутай - или как се ходина изпит в СУ
МнениеПубликувано на: 16 Юли 2008, 08:43 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Вчера бях на изпит по английски в СУ, в химическия. И както и на предните изпити навалицата беше огромна, дори по голяма от математиката...И всички се бяхме събрали пред входа.нали все пак нетърпение, пък и гледаш да си хванеш хубаво място заради диктовката...
На 3 места(или повече) пише, че трябва да се явим 1 час преди началото т.е. в 7.00...Е и?Отивам в 7- блъсканица. Вратите се отвориха чак в 7:35.През това време понеже идваха още хора и се тълпяха накрая(казано им е в 7:00!), ние близо до вратата бяхме под натиск - буквално. А да не говорим какво блъскане беше като отвориха вратата...
А взалата в която бях все още не бяха наредени метериалите поместата и тепърва започваха раздаването...Иии квесторките като разбраха колко народ сме в залата се шашнаха - те незнаеха от преди.Можеби бяха тръгнали на другаде и са ги извикали по спешност..
Та това де не е някаква традиция или обичай в СУ(за разлика в УНСС е доста по спокойно и подредено), буквално да се пребориш за мястото кадето ще учиш?

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Бутай,бутай - или как се ходина изпит в СУ
МнениеПубликувано на: 16 Юли 2008, 10:00 
В началото бе словото

То и на Литературата и на Историята беше така - викат ни в 7, а и по двата предмета влезнахме в 8 без нещо. Много тъпо и голяма блъсканица :?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Юли 2008, 10:14 
Постоянно присъствие
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
То така си е от край време. Аз си бях подготвена предварително, че даже май отидах малко по-рано от 7. И при нас пускаха чак като се събраха повечко хора, а самият изпит започна в 9:25. Тъй че и следващите поколения да са спокойни - и при тях ще да е така ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Юли 2008, 10:17 
Драскач
Аватар

Най-тежките и най-бързите печелят :lol:
Много мн лоша организиция в СУ..В унсс беше по-организирано- пускат на малки части(малко се струпват хора), но и вътре всички си е подредено :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Юли 2008, 10:28 
Танцуващия с клавиатури
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
Така. трябва да се борим в буквалния смисъл за СУ. :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Юли 2008, 11:48 
Spiritchaser
Аватар

Благодарил (а): 37 пъти.
Мен най-много ме дразнят бековете и бечките, които идват на изпитите с цялата си рода. Миналата година беше много забавно - чакахме пред Ректората да ни пуснат да влезем за изпита по английски, а беше страшна навалица. Щом отвориха портите, за да влезем, видя се как половината от тълпата се изнесе напред и с бутане, ръгане и много лакти всеки напираше да влезе пръв. Другата половина си останаха - лелки, чичковци, баби и дядовци, братовчеди, съседи, семейната козичка... Всички те дошли да видят как дитиету ша ходи на изпит у Софията.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Юли 2008, 12:02 
Постоянно присъствие
Аватар

Бързат, бързат момчетата и момичетата да стават студенти. . . А това с мама и тате, които до последно са се вкопчили в чадото си е супер смешно. Още по-смешни са обаче тези хора в разговорите си, чакайки децата им да излязат от изпит :) хаха . Още помня миналата година, в Ректората, как една майка се заканваше на дъщеря си - Само да е излязла, само да е посмяла да излезе . . . хахахаха . . .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Юли 2008, 12:15 
potato heart
Аватар

е мисля, че повечето хора отиват с някой роднина, за да ги ориентира...нооо разбира се това е само мое мнение нали всички знаят как да стигнат от Люлин или Обеля примерно..до СУ...или пък още по-зле някой забутан факултет...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Юли 2008, 15:21 
Танцуващия с клавиатури
Аватар

Дреме ми и за навалици, и за всичко. Свърших с изпитите. 8)

/сега чакам резултатите :lol: /

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Юли 2008, 15:24 
Europa League
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
Добре, не можете ли да не слушате и да не се възмущавате :idea:

За козичката ми хареса :lol:

Но иначе и аз им се чудя на бутането :shock: Сякаш раздават безплатно кисело мляко.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Юли 2008, 15:39 
One of a kind
Аватар

При тези на изпит по езици е донякъде оправдано-всеки се бута напред, за да чува по-добре диктовката. Но по другите предмети логично обяснение няма...така сме си свикнали :D Пък майка ми, ако е с мен, ще се изнервя още повече, предпочитам сама и ако засека някой познат пред факултета, ако не, здраве да е... В крайна сметка никой не би могъл и минимално да ми помогне в начинанието, така че, няма смисъл...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Юли 2008, 15:49 
sundancer
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
хехе,за изпит е нормално да се бутат,ама за записване след като са приети няма да ви казвам какво е. че даже със саковете висят пред стаята. и майките им като по-мощни напират да влязат първи. абе ужас беше. :)

De tantos desejos aflitos...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Юли 2008, 15:57 
очарователен тормозник
Аватар

Благодарил (а): 410 пъти.
На изпита по журналистика-писмен миналата година беше пусто, само аз влязах в залата... нямаше бутане, нямаше нищо - даже ни събираха от улицата да идем на изпита (аз случайно минавах де)

Но в УНСС беше по-хитро - за тамошния писмен по журналистика ми се обади 2 седмици по-рано, предложиха ми 200 лв. да се явя и аз приех. После с тях си платих семестъра в право 1 курс, и ми останаха да си купя учебника на Токушев... супяр!

you've arrived at panic station!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 17 Юли 2008, 11:47 
В началото бе словото

Kristo нещо не разбрах как си се озовал в схемата, но съм сигурен че е било много яка коспирация.

Иначе не е проблема в родата и козичката. При добра организация и ресусрс ите на СУ могат да да дойдат с цялото стадо.Проблема е в орханизацията, защо трябва хората да влизат в 7:40, в последния момент, като са там от 7:00 и сичко може да стане по-културно. Не се иска много - ще станат квесторите 40 минути по-рано и всичко ще си е на мястото. А ти Бетон вместо да се фанатизираш допълнително и да разправяш колко е яко СУ(и да се смееш на зайците), като член на студентския съвет може и да направиш по въпроса.Апък може и да съберете повече дарения от доволните кандиадат-студенти :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 17 Юли 2008, 12:32 
В началото бе словото
Аватар

Много ясно, че ще се бутам - от всичките им зали, повечето от които бяха с по 20-30-40 човека, а имаше и с по 12, ме сложиха в такава с 118.. (освен това и на четвъртия етаж) естествено, че ще отида в 6:30, за да мога да седна на прилично място.

А за отношението и организацията не знам защо се учудвате - това е държавен ВУЗ, на никого не му пука дали вие ще се чувствате добре или не - имат си бройката, повече не им и трябва.

Аз останах с много неприятно усещане от СУ на изпита по английски. Понеже бях първа в залата и явно не бяха вкарали все още организация, още от вратата некфа лелка ме погна с един джоб "Дай телефона, дай телефона!" :shock: Като се развикаха като ненормални, нито изпита беше започнал, нито нищо.. После ме пита какво е това странно картонче, отговарям "Записах се он-лайн", отговорът "Брееей, он-лайн, много фешън!" С приятелката ми само се спогледахме и някакси интуитивно казахме едновременно "Еми Софийски.."

Няма да изпадам в подробности за отделни коментари на квесторите, освен един. Тъкмо почваме диктовката и питат дали имаме въпроси. Питам "Има ли някакви особености по заглавието, главни букви трябва ли да се пишат?" (така бях чувала) - "Не можем да коментираме нищо, трябва да са ви научили в училище как се пишат думите, хохохохо"...

no wordz..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 82 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща