Дата и час: 16 Яну 2026, 21:28

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Помощ? (относно кандидатстудентски курсове)
МнениеПубликувано на: 28 Авг 2008, 15:37 
The girl with the kaleidoscope eyes
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Тази година ще съм 12 клас и искам да кандидатствам право в СУ. Чувала съм, че е най-добре да се карат курсове към съответния университет. Въпросът ми е, може ли някой да ми даде телефон, или въобще някакъв контакт за връзка за курсове по история и литература? Дори не знам кога започва записването :? Също така, някой да е минавал тези курсове и да има мнение за тях?

Благодаря предварително, надявам се някой да хелпне :)

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Помощ? (относно кандидатстудентски курсове)
МнениеПубликувано на: 28 Авг 2008, 15:40 
Да живей словото
Аватар

viewtopic.php?f=69&t=11716&p=446971&hilit=%D0%BA%D1%83%D1%80%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%B5+%D0%BA%D1%83%D1%80%D1%81+%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F#p446971

Тук е засегнат точно този въпрос, прочети и ако имаш други въпроси или искаш още мнения питай допълнително. Успех в КСКто :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 28 Авг 2008, 16:08 
лейди британска котка
Аватар

Благодарил (а): 315 пъти.
Аз бих препоръчала курсовете на Образователни технологии. Ако си от София, даже горещо ти ги препоръчвам - аз влязох на първо класиране и няма начин да съм по-доволна от подготовката, която ми осигуриха. Според това, което аз съм слушала, курсовете от СУ могат да се окажат много по-голямо разочарование, отколкото би очаквал човек. Разполагам и с личния пример на моя приятелка, която изкара тройка на редовния изпит по история и 3.38 на предварителния, при това върху темата за създаване на държавата. Там ги караха да преписват темите... :?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 28 Авг 2008, 16:14 
Аватар

Ох, сега съвсем ме объркахте :( Понеже всеки, който съм питала, казва че е най-добре да ходиш на курсовете от университета. От друга страна съм чувала и не дотам добри отзиви. А трябва скоро да решавам, защото септември чука на вратата, предполагам, че тогава става цялото записване. Уаааа, труден е животът на кандидатстудента :cry:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 28 Авг 2008, 16:40 
лейди британска котка
Аватар

Благодарил (а): 315 пъти.
julleto явно не е останала особено доволна от курсовете, които е посещавала... или поне такова е моето заключение от посочения неин пост. Но момичето, което аз познавам, започна с курса си още от август месец - кажи-речи почти цяла година си го посещаваше. Така че със сигурност е различен.

За ОТ гарантирам изцяло. Ако погледнеш темата за тях в този форум, ще видиш, че много други хора също са останали доволни. Хептен пък ако по история се запишеш при Поли и Краси - няма да те разочароват.
Като допълнителна информация мога да ти кажа, че курсът е 700лв на предмет, при записване на два предмета имаш отстъпка. Учебниците им са добри, показват ти как най-ефективно да заучаваш учебния материал, поощряват те, мотивират те. Редовно се провеждат пробни изпити - 4 и 5-часови, а през юни месец имаш по три такива на седмица - изцяло с идеята да те подготвят за редовните кандидатстудентски изпити, така че да не се паникьосаш във важния момент. На предмет имаш 4 астрономически часа веднъж седмично. Работи се в малки групи и постоянно контролират как си учиш темите :twisted:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 28 Авг 2008, 16:52 
disorder and disarray
Аватар

Благодарил (а): 21 пъти.
ShadowsInBlue написа:
Тази година ще съм 12 клас и искам да кандидатствам

ХА ХА ХА! Как ИЗОБЩО не ти завиждам! И как се радвам, че аз минах този период!!

http://judysays.wordpress.com

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 28 Авг 2008, 17:09 
hard-working
Аватар

Благодарил (а): 27 пъти.
Мда и аз
И без курсове става...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 28 Авг 2008, 17:09 
Аватар

Цитат:

Благодаря за съчувствието и солидарността :| Сериозно се замислям дали да не взема да продавам краставички на пазара вместо да се пъна да влизам в СУ :? Срамна работа няма, нали? Нали? *нервен срив*

Относно тези ОТ, почнах сериозно да се обърквам, защото все си мислех, че най-добри ще са си курсовете на СУ. Грр, тежка година ще да бъде...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 28 Авг 2008, 17:11 
hard-working
Аватар

Оф, споко, без излишни драматизации...
По-лесно е да се влезе в СУ отколкото мислиш... Е, не говоря за право, журналистика и др. специалности, но принципно искаш да влезеш само и само "да не си на село" (мн го обичам тоз лаф..сигурно личи).... ще ти е лесно да влезеш педагогика или нещо такова :albino:
Споко, пий едно :drunken:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 28 Авг 2008, 17:14 
disorder and disarray
Аватар

ShadowsInBlue написа:
Цитат:

Благодаря за съчувствието и солидарността :| Сериозно се замислям дали да не взема да продавам краставички на пазара вместо да се пъна да влизам в СУ :? Срамна работа няма, нали? Нали? *нервен срив*

От личен опит мога да ти кажа, че нервни сривове и то истински ще получаваш доста пъти през годината - няма смисъл да се лъжем. Лично аз например имах пристъпи на паника, дълго време бях и на успокоителни, разбира се не само заради изпитите, но главно заради натоварването, сънувах кошмари и то свързани с химията, разни азоти и халогенопроизводни-пълни простотии, но все пак-ето ме, жива, влязла където иска и оцеляла, така че няма от какво да се плашиш. Доста съм ревала заради шибаната липса на време, аз и преди казах, че от доста неща се лиших, накрая обаче ми беше все едно-не ми пукаше, престанах и да уча...разбира се после всеки ден яко зубрене, но си наваквах мат'риала. Както казах-дори не съм се престаравала, разбира се аз имам и проблеми със съвестта, която не ме оставяше на мира....Не забравяй, че имаш няколко шанса да влезнеш - предварителни, официални, три класирания.....няма значение по кое време си влязла, важното е, че си го направила.
Обаче усещането да си влезеш във факултета и да знаеш, че това е новият ти втори дом е просто неописуемо.....
Затов а моят единствен съвет е да учиш системно - не по много, но си преговаряй често нещата и гледай да не изоставаш с материала повече от 2-3 седмици :wink:
И другото, което е - в пълното си право да злорадствам съм! :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 28 Авг 2008, 17:18 
hard-working
Аватар

И аз сънувах разни чертежи на правоъгълни триъгълници, когато си мислех, че искам да уча в УНСС.
Но като цяло паника чак...
Но имах приятелки, които редовно си припадаха, но то тва май беше от недохранването преди бала... :bounce: :shock:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 28 Авг 2008, 17:19 
Аватар

Prudence - лошото е, че искам да вляза точно право ИЛИ журналистика (в което успея, ако успея). Ти каква специалност си?

Judy - аз каквато съм си паника, сигурно ще съм на успокоителни през цялата година :D А ти в кой факултет си?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 28 Авг 2008, 17:20 
hard-working
Аватар

И аз кандидатствах журналистика, но не ме приеха
Социална педагогика съм, ама грам не съжалявам. Аз кандидаствах журналистика, щото не бях учила по нищо, а и целия 12 клас работех като луда по кръчмите.. :?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 28 Авг 2008, 17:20 
disorder and disarray
Аватар

Цитат:
И аз сънувах разни чертежи на правоъгълни триъгълници, когато си мислех, че искам да уча в УНСС.
Но като цяло паника чак...
Но имах приятелки, които редовно си припадаха, но то тва май беше от недохранването преди бала

Е, аз не съм припадала, и добре че.
Но редовно си ревях по улиците.
Не че и сега не го правя. :bounce:

Просто за всеки човек е различно, факторите, които влияят са различни, характерите - също...не мога да й кажа на момичето как ще се чувства, затова разказвам при мен как е било. Единственото, което СЪС СИГУРНОСТ знам, че е общовалидно е, че добрата подготовка е половин свършена работа! Няма незнание-няма страх-няма издънки. Това е! АЗ бях супер надъхана за всичките си изпити, освен за тоя по немски, щото навън валеше, а аз трябваше да ходя то ХТИ, плюс това четях супер интересна книга и адски ме мързеше :drunken: но тва няма значение в случая. Доста се отплеснахме :)

Цитат:
Judy - аз каквато съм си паника, сигурно ще съм на успокоителни през цялата година А ти в кой факултет си?

Няма полза от паниката! И аз си мислех, че няма да оживея, но все пак оживях.
Иначе съм в Химическия :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 28 Авг 2008, 17:22 
Пишете, о, братя

MidwinterSun написа:
Разполагам и с личния пример на моя приятелка, която изкара тройка на редовния изпит по история и 3.38 на предварителния, при това върху темата за създаване на държавата. Там ги караха да преписват темите... :?

И моя приятелка е с две тройки, а ходеше на курсовете по история в СУ. Разбира се, че то никой не може да ти налива знанията в главата, но определено тя положи усилия, явно недостатъчни, но пък 3...

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 23 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Въпрос относно предварителните кандидатстудентски изпити...

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в КСК 2007-08

Richard B. Riddick

15

2776

17 Яну 2007, 19:42

vasko Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Кандидатстудентски интензивни курсове по испански език

в КСК 2009-2010

Info_kurs

7

819

14 Апр 2008, 17:30

Sugarkata Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Съвет при подготовката ?/ Кандидатстудентски курсове?

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в КСК 2007-08

kornomana

16

2963

22 Авг 2007, 21:58

korpusito Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Кандидатстудентски курсове по английски език?

[ Отиди на страница: 1, 2, 3 ]

в КСК 2007-08

Nifelheim

30

4109

17 Апр 2007, 14:43

slavena Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. кандидатстудентски курсове по философия

в КСК 2007-08

kotence

4

812