teddydaneva написа:
Ами според мен нямат изгода от това да дават по-трудни тестове. Първо, защото количеството на кандидатстващите от година на година намалява поради ред причини, второ, защото все пак ако ние го знаехме перфектно английския (примерно) нямаше да искаме да кандидатстваме английска филология, все пак целта е като влезем да задобреем (поне според мен). И... мисля, че преувеличават с тоя труден прием в Софийски. Според мен трябва да направят изпитите на едно средно ниво и вече след това да поддържат по-високо ниво на обучение, за да могат да се развият максимално влезлите в определените специалности
(bow) Това не е точно така.. Даже съвсем не трябва да е така.. падането на качеството на материала, който бива приет в СУ е още една причина, поради която изпита трябва да си бъде сложен. На никой не му трябват студенти средно ниво. Особено в английска филология и други по - специфични специалности (като източните езици например). Ако човек не може да научи английски като хората, то какво остава за японски, китайски, корейски и т.н. да не продължавам. Намаляването на изискванията ще води само до намаляване на качеството на кандидат-студентите. Езикът трябва да се знае на едно прилично ниво, а не да се учи тепърва зад студентските катедри. Английска филология не влизате, за да научите езика, а за да станете филолози - има голяма разлика.

П.П Относно играта на тука има тука няма спрямо верните отговори... винаги се опитвайте да си спомните въпросната ситуация, изречение, израз.. къде сте го чували, прочели.. как е бил изговорен, изписан. Много повече ще ви помогне, отколкото да се мъчите да целите вярното по интуиция. На интуиция може да разчитат само кандидат-студенти, които са имали достатъчно солиден допир с езика, че да има фрази, които не им звучат правилно или естествено и просто винаги могат да се ориентират кое може да бъде верния отговор. .