Neuromancer написа:
Разбирам ви, ако аз имах 2.00, предполагам, че щях да съм на същото диредже. Най-малкото, след самия изпит, написах един мрънкащ и негативен пост, и повечето неща, които съм писал тогава, все още ги мисля. Но повярвайте, страшно смешно изглежда от страни, така като мрънкате, че преподавателите ви виновни, щото, разбираш ли, не са ви прочели есето.
Глупости.
Сами сте си виновни и мисля, че е време да го приемете. А и на всеки би трябвало да му е ясно, че това е най-субективно оценяващият се изпит въобще.
Ама вече да си мислите, че не са ви чели работите и са ви писали 2-ки от мързел, т'ва е тъпотия от висш пилотаж. Веднага ще ви контрирам с един факт - аз самият пиша ужасно грозно. Пиша на мой се език, който трябва да се дешифрова с часове. Господинът ми по История, с когото сме заедно от почти година, и който е чел буквално стотици страници мои творения, все още ми разчита трудно и се напъва. Той самият каза, че сигурно ще имам 2-ки на всички изпити, защото хората няма да си играят да ми четат работата (и като нищо ще имам 2-ка на темата за Крум). На всичкото отгоре на изпита писах в пъти по-грозно, защото трябваше да си преписвам беловата за около 30 минути. Та, представете си 5 страници плътен текст, ужасно грозен, почти неразчетим, с много драскане и ужасно офромление. Ей това беше моето есе. Ама оценката ми е 5.00. Мислите ли си, че щях да имам такава оценка, ако не си бяха направили труда да ми четат йероглифите? Щом са прочели моята, адски грозно и нечетимо написана, работа, значи са прочели и вашите.
Така че - стига мрънкахте, че не са ви били погледнали работите.
Само че е факт, както сам отбеляза, че ти също му тегли едно голямо мрънкане веднага след изпита. Ненужно е да вадя нещата, които беше написал. Защото е лесно да гледаш от камбанарията на някой, който няма да се явява отново на изпит по тази дисциплина. Нагло е да говориш на хората как трябва да спрат да се оплакват и да се вземат в ръце. Естествено, че ще го направят, но не си им нужен ти да ги поучаваш. Много интересно беше как след изпита си изписа осмиването на целия процес по явяването ти, после млъкна в очакване на оценката и като видя, че е висока - хайде скок във форума да даваш акъл. Супер, яко есе си написал, вдъхновено, оригинално, добре разгърнато, whatever.
Но сега прояви малко... достойнство и спри да пишеш, освен ако не желаеш да помогнеш някому с нещо конкретно. Приятелски ти го казвам, без лоши чувства. Като ще ставаш член на "четвъртата власт", хубаво е и на малко дипломация да се научиш.