|
Преди месец-два се разходих в Академията. Говорих и 4-5 курсанти-студенти, 1-2 курс. Попитах ги, "Какво искат да работят и с какво искат да се занимават?", "Как им се струва обучението?", "Как живеят сега?", "От къде са и искат ли да се върнат обратно там?". Бях много учуден. Наистина добре изглеждащи и определено интелигентни момчета и момичета. В главите има са само Борба с организираната престъпност, барети, криминална, "министерството". Обучението сигурно има и добри страни, но ми се стори, че нямат реална представа какво ги чака в действителността. Свръх много теория, съвсем съвсем малко практика. Получават издръжка и др. облекчения, които почти изравняват средствата им с обикновен полицай, който работи. Настрана и паричките от мама и тате. Струва ми се, че нормалните хора искат да виждат полицията когато им трябва - на улицата. Никой не иска да работи на улицата, при хората. БОП, Криминална и Икономическа са места, където си требе опит. Никой не знае нищо за Гранична. Почти всички искат да останат в София, но ако може на бюро. Ако някой попадне в РПУ-Охранителна, редовите полицаите ще ги скъсат от майтапи. Имаше и други, които слушаха и казаха нищо по различно. НАКРАТКО: нереални мотиви. Не съм минал през кандидатстудентска кампания още но ми се струва, че има доста хора които зубрят само за такива изпити. Сега ще е малко по добре, както изключим мамините от селското училище с 6,00 срещу по реална диплома от 4,75 в София, Пловдив, Бургас, Варна. Sorry за многото глупости. Няма да се повтаря.
|