Дата и час: 07 Апр 2026, 23:20

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1197 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 80  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: [КСК 2011] Кандидати за Право
МнениеПубликувано на: 11 Юни 2011, 18:15 
Флъдзила
Аватар

Благодарил (а): 210 пъти.
Ами колегите ми от работата, които са задочно, са ми споделяли, че имат проблем по отношението на липса на достатъчно информация - не само във връзка с изучаваната материя, ами по принцип - разни срокове, дати, изпити..
Но ти препоръчвам да не търсиш мнения - те са субективни. Опитай се да направиш избор на базата само на обективни критерии - тези, които са написани по-горе бяха такива ;)

Иначе естествено, че ще има и хора, които ще ти кажат, че задочното обучение е супер готино. Ти си прецени обаче дали не те интересуват такива неща като стипендии,продължителност на обучението, преференции ( примерно да платиш два лева в музей вместо един няма никакво значение, само че да можеш да си купиш карта за градския транспорт за 20 лв, вместо за 50 вече си е друго нещо ;) )
Освен това редовното обучение има друг плюс - създаваш контакти. Не само с преподавателите - в крайна сметка, хората, с които сега ходите по изпити, след години ще ти бъдат колеги в професионално отношение. А контактите в нашата професия са важно нещо ;)
;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Юни 2011, 18:43 
Драскач

Благодарил (а): 21 пъти.
_sonrisa_, мн.мил отговор- благодаря.
Аз съм решила задочно тъй като мисля още от лятото да започна да работя в кантората на майка ми и като цяло ми се струва по-подходящо конкретно за мен. Иначе относно картата за градския транспорт- не ползвам така че това не е проблем =) За стипендиите също не ми е толкова важно.

Но, виж контактите са си важни, дори може би като се замисля са в топ 3 на най-големите предимствата на редовното.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Юни 2011, 18:53 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 863 пъти.
seduction, предполагам, че като работиш в кантората на майка ти, ще те пуска от време на време да ходиш на лекции :Р според мен колебанието ти е ненужно - много хора работят и учат едновременно, без да са задочници. Въпрос на организация е :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Юни 2011, 19:02 
Драскач

:) Е аз не съм от най-организираните хора... Но това с пускането, разбира се, че не е проблем, просто на мен някак не ми се иска да съм до такава степен "обвързана" с университета.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Юни 2011, 20:59 
Флъдзила
Аватар

Ми.. повярвай ми - няма да си обвързана с университета :lol: Посещаването на лекции Не е задължително, а упражненията, макар да са формално задължителни, не са в по-голямата си част ;) Въпреки, че както каза един предподавател: "за тези, които знаят за какво са тук, занятията са полезни. За останалите са задъжителни ;)"
Общо взето Правото е такава специалност, че изисква много четене вкъщи, не толкова стоене в университета. Но пък по мое мнение винаги е по-добре да има кой да ти обясни разни неша ( визирам главно асистентите), когато не можеш да откриеш отговор сам, отколкото да се тормозиш. И често пъти практикуващите юристи не могат да ти помогнат въобще, понеже най-големи ни главоблъсканици са по теоритичните спорове ;)

Лично моят съвет е, да си помислип за редовнот и да му дадеш шанс. Въобще не е толкова ограничаващо, колкото мисля, че си го представяш :P

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Юни 2011, 21:19 
The Sound of Victory
Аватар

Благодарил (а): 29 пъти.
seduction, един мой преподавател каза изключително интелигентно нещо преди известно време : "Докато сте студенти се старайте да не работите. Само, ако е нужно. Защото само и единствено сега някой ви налива нещо в главите, а за работата не се притеснявайте ... след това дълго време ще работите. Тя работата няма да избяга."

Това важи и в твоя случай, в който можеш да работиш при майка си. По-скоро наблегни на това и университетът и кантората да са ти "помощни". 8)

Естествено това е съвет, който може да бъде оборен по много и различни начини, но аз лично го следвам.

The names of the future are stamping of impatience.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Юни 2011, 22:29 
Драскач

Благодарил (а): 3 пъти.
seduction написа:
_sonrisa_, мн.мил отговор- благодаря.
Аз съм решила задочно тъй като мисля още от лятото да започна да работя в кантората на майка ми и като цяло ми се струва по-подходящо конкретно за мен. Иначе относно картата за градския транспорт- не ползвам така че това не е проблем =) За стипендиите също не ми е толкова важно.

Но, виж контактите са си важни, дори може би като се замисля са в топ 3 на най-големите предимствата на редовното.

Е ти си готов/а.Има къде да работиш,така че връзки не ти трябват.Аз на твое място бих записал задочно.Едвали ти пука дали ще платиш 2 или 1 лев за музей,а и такстата за редовно е 500,а за задочно е 150,така че всички тези "привилегии" който получаваш всъщност си ги плащаш.
Сам/а трябва да решиш,но според мен задочно те устройва :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Юни 2011, 15:53 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 4 пъти.
Вече малко се пообърках как стоят нещата с учебните планове и т.н при правото и МО. Възможно ли е след като получиш степен бакалавър например да запишеш друга магистратура или да заминеш в чужбина, където да продължиш правното си образование? Бях чувала, че в правото няма бакалавър, а директно се излиза магистър.

Голяма каша стана и ще се радвам някой да развенчае митовете. :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Юни 2011, 17:45 
Флъдзила
Аватар

Да, правото няма бакалавър - само магистърска степен ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Юни 2011, 16:42 
В началото бе словото

Благодарил (а): 2 пъти.
Някой запознат с характера на обучение в специалност "Право" може ли да ми разясни ситуацията с групите, на които се разделят успелите да влязат ? Благодаря предварително !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Юни 2011, 18:59 
Eгоцентричен и самовлюбен...
Аватар

Благодарил (а): 844 пъти.
16 групи разделени в два потока от по 8 групи, при записването всеки си избира в коя група да е... Нещо конкретно ли те интересува?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Юни 2011, 19:50 
В началото бе словото

Интересува ме дали има някакво (неформално) значение в кой поток и група ще се запишеш ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Юни 2011, 19:58 
Eгоцентричен и самовлюбен...
Аватар

Благодарил (а): 844 пъти.
Има - по 67% от предметите преподавателите на първи и на втори поток са различни. Другото неформално значение е, че първа група (почти)винаги е на изпит два-три дни преди осма група. Някои много ги е страх от определени преподаватели на първи поток и поддържат тезата, че втори поток минават по-леко. Аз по-скоро не бих се съгласил. Плюс това понякога потоците си сменят преподавателите.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Юни 2011, 20:17 
В началото бе словото

Разбирам. Благодаря за ангажираността с въпроса ми !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Юни 2011, 10:03 
Драскач

Мда, и аз съм на мнението на BlagovestHristov, че общо взето си плащаш за въпросните привилегии. В действителност цената на право задочно е доста по-ниска от редовното.
Zahariev, бих се съгласила с мнението на преподавателя ти, но ако ставаше въпрос да речем за учениците, които работят и успоредно с това да ходят на училище. За студенти някак ми се вижда повече от нормално, освен с университета, да са заангажирани и с друга работа по или извън специалността им. Някак ще ми е неудобно на 20 плюс години да разчитам изцяло на родителите си. Не, че те биха имали нещо против това, но аз лично не бих се чувствала окей.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1197 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 80  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Кандидати за Право 2009-2010

[ Отиди на страница: 1 ... 53, 54, 55 ]

в КСК 2009-2010

Bushmen

816

71311

12 Авг 2009, 09:51

Kulovcho Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. [КСК 2012] Кандидати за Право

[ Отиди на страница: 1 ... 29, 30, 31 ]

в КСК 2012-2013

mimi

451

27166

25 Сеп 2012, 20:20

bEnisSima Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Кандидати за Право - тук

[ Отиди на страница: 1 ... 43, 44, 45 ]

в КСК 2008-2009

lavcheto

665

18072

07 Авг 2008, 09:45

Crematory Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Кандидати за прехвърляне в друга специалност 2011

в Студенти - общ форум

camito

7

1761

03 Авг 2011, 19:12

vladiboy Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Кандидати за Скандинавистика 2011

[ Отиди на страница: 1 ... 5, 6, 7 ]

в КСК 2011-2012

september_sun

99

6458