assault написа:
MiseryChastain написа:
ГОЛЯМА ГРЕШКА. Изключително голяма. И сега ми идва толкова натоварено, че просто си нямаш и на идея. 15 автори не се преговарят току-така за два месеца. И така съм без никаква представа за тоя изпит.
Е, не, не, тк ме утрепа от смях.

15 автори съм ги минал точно за 8 дни преди предварителния (четене на произведения+някакви анализи), а ти за 2 месеца не можеш да ги преговориш, дори не да ги научиш.
А зелената книжка не е особено добра, има неща, които липсват.Например в темата за Априлското самият Пламен Митев казва, че турците са знаели за въстанието и те са го инсцинирали един вид; липсва такова понятие като помощник-апостоли, но в учебниците се използва....та така.
Бях на курса , Митев не ни каза такова нещо

Попринципш почтии е доказана следната история за залавянето на Левски : Значи Д. Общи организира ограбването на пощата . След месец го хващат . Той си изпява всичко . Като разбира Левски отива да вземе важните документи за да не разберат турчолята за абсолютно всичко . Апостола ги зашива в яморлука си (може и да не е яморлук , но не е от съществено значение) . вървял си по пътя за границата (към Букорещ) и се разминал с 2 заптиета , които отивали при поп ...(в момента ми избяга името

) И го попитали къде отива . Той казал че отива на някакв човек на нивата да работи . Заптиетата като отишли при попа го попитали къде е нивата на този човек и той като им казал те се усетили , че Левки вървял в обратната посока и те го настигнали и го арестували . А за помощник - апостолите аз мисля , че си е имало
п.п. за 15-те автори 1. аз знам че са 14 , защото Багряна не влиза в конспекта

2. Аз ще си отделя 5 дни да преговоря всичко по БЕЛ по 3-4 автора на ден