Дата и час: 16 Яну 2026, 23:15

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: неучастване в други класирания
МнениеПубликувано на: 16 Авг 2011, 15:11 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Здравейте, аз съм приет в СУ, 1во класиране, 1ва специалност - при мен всичко е окей, но моята сладка приятелка беше приета 1во класиране, но 7ма специалност, която определено не е нейният приоритет. Отидохме във Факултета по предучилищна педагогика и потвърдихме мястото, но отбелазохме, че иска да продължи и в следващи класирания.

Изчакахме 2ро класиране и проверихме онлайн, но не беше мръднала нагоре в специалностите, въпреки, че все още индикатора пишеше "етап класиране: 1". Обадих се изрично да проверим дали има някаква грешка, но ме увериха, че просто не е мръднала нагоре в специалностите при 2ро класиране и това, че пише "етап класиране: 1" не означава нищо. Изчакахме и 3то класиране и тя пак си седи там на същата специалност и този индикатор пак показва "етап класиране: 1".

Обадих се пак до СУ и естествено след, като ме прехвърлиха на 20 различни телефона, накрая говорих с една г-жа която ми даде номер на отдел "студенти", но за съжаление този номер не отговаря. Утре ще отидем директно до университета

За мен е доста учудващо, че не е мръднала поне една специалност нагоре и също "етап класиране: 1" ме притеснява, въпреки уверенията по телефона, да не се притеснявам, че тя е участвала и в другите класирания.

Съвети някакви?

Благодаря предварително!

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: неучастване в други класирания
МнениеПубликувано на: 16 Авг 2011, 15:14 
Pyromaniac.
Аватар

Благодарил (а): 27 пъти.
Просто сравнете баловете.
Ако нейният е по-висок от някой от минималните на 6те по-желани специалности, дигайте университета с краката нагоре. Ако ли не, значи всичко си е правилно.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Авг 2011, 16:10 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Never написа:
Просто сравнете баловете.
Ако нейният е по-висок от някой от минималните на 6те по-желани специалности, дигайте университета с краката нагоре. Ако ли не, значи всичко си е правилно.

Нейният бал е по-нисък от по-горните в класацията специалности, но той такъв си е бил, защото ако е бил по-висок тя е щяла да се класира по-нагоре. Просто мен ме притеснява, че седи индикатора "етап класиране: 1".

При 2ро и 3то класиране минималните балове не са се променили онлайн избщо. Редно е да пише "етап класиране: 2" и сега да пише "етап класиране: 3" и тя нека пак си бъде на същите позиции, но да пише, че е минала през тези класирания. И като говоря с отдел студенти или информационния отдел цитирам "...амиии... не сме много сигурни, но щом сте отбелязали в молбата да участвате в следващи класирания, значи е участвала..."

Точно тази несигурност ме притеснява.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Авг 2011, 16:35 
Insomniac
Аватар

Благодарил (а): 70 пъти.
Щом няма промяна онлайн проверете минималните балове от второ и трето класиране във форума.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Авг 2011, 16:46 
Да живей словото

Благодарил (а): 12 пъти.
Не разбирам защо всъщност не са ти отговорили ясно, като отговорът е много прост - тя е класирана именно на първи етап в тази специалност, а не на втори или трети, така че е нормално да си върви все с това 1.
ПРедстави си вариант, че във всеки следващ етап отиваше в друга специалност, тогава закономерно щеше да върви напр. така:
Приета на
1 етап - това
2 етап - друго
3 етап - трето
Тоест, това само маркира, че е влязла в тази спеицалност на първи етап, а не, че минава през другите, чакайки

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Авг 2011, 17:04 
Pyromaniac.
Аватар

Благодарил (а): 27 пъти.
Напълно е нормално да си седи онова първо класиране, по логиката, която обясни aman. Няма промяна в статуса й, седи си, където е приета на първо класиране и така.

Моето предложение беше точно да проверите баловете в съответните теми във форума, линкове за които е дала stasinka.

Но ако си знаете, че наистина няма как да е била приета в друга специалност, какъв изобщо е проблемът?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 6 мнения ]