И според мен трябва всички над някакъв бал да взимат стипендия. Примерно над 5. Ако е толкова беден университетът, на първо време над 5,50. Да, вярно е, че в някои специалности оценки се изкарват по-лесно отколкото в други, но не мисля, че е чак толкова страшна разликата. Например, аз съм във ФЖМК, където уж най-лесно се изкарват шестици, пък в моята специалност в моя випуск сме две със стабилен отличен успех
(с тенденция да стане една и да не съм аз, като си гледам тоя семестър как съм заучила, но туй е друга тема
).
Абе не знам, и сегашната система не е фатално несправедлива, стига да се отпускат повече бройки, отколкото сега и да не се получава само тия с 6 и нагоре да взимаме, защото е тъпо.

Отличен успех доколкото знам принципно е от 5,50 нагоре, а не от 6,00 нагоре.
Относно:
Цитат:
1. Замислете се над следното нещо, изказано в отговора на ректора: след като стипендиите се определят за календарна, а не за академична година, какво им пречи да предвидят за идния летен семестър повече средства за сипендии, така като сте поискали в обръщението си към него? Не виждам логика да ни каже това, след като новата година не е започнала и бюджета още не е разпределен?
Тази година бяха замразени 1 милион лева и затова нямаше пари за стипедии. За следващата година са директно орязани 6 милиона. Тези пари няма откъде да дойдат, освен от нашите такси. Така че освен липса на стипендии се опасявам, че можем да очакваме някое безумие стил НАТФИЗ (таксите -> 112% нагоре). Затова трябва да се организираме и да противодействаме по някакъв начин, като може би трябва да насочим в случая недоволството си към централната власт, определяща бюджета (НС? МОН?) и към Министерски съвет - те определят таксите на държавните ВУЗ-ове, мисля, че го правят април месец, но не съм съвсем сигурна.