alter ego написа:
Малко помните! Има и лесно обяснение: отскоро сте в СУ, затова. Аз например помня, лично деканът на ГГФ проф. д-р П.Славейков, който се регистрира, писа два-три поста преди изборната кампания и беше съвсем открито. Писал съм го, преподаватели влизат, четат и не вярвам някои и да не пишат във форума.
Думичката реформи има хипнотизиращо въздействие върху доста хора тук. Така я е набил в общественото съзнание журналистическия слугинаж. Много от реформите в страната не са за добро - от тях се живее по-зле, отколкото преди тях. И тук не говоря за някави обобщения, а за съвсем конкретни малки реформички... пък и по-големи.
Най-гадната от тези реформи е, че се опитва да превърне образованието в образователна услуга и да я приравни във финансов план до продаването на домати и капия.
Втората най-гадна реформа: допуснаха частни лобисти на най-високи държавни постове и се чудят защо те защитават не обществения интерес, а интересите на структурите, които ги излъчиха.
Dr Dulcamara не се е представил по друг начин освен като преподавател и е абсолютно неясно да се разбере какво имаш пред вид, ако все пак имаш нещо предвид.

Но за 10 лева може да пием по някой-друга бира.

Не, аз поне никак не съм отскоро в университета и мога да ти кажа, че огромната част от предподавателите още живеят в онова "прекрасно" време от преди 20 години. Не всички, разбира се. Сам се сещаш, че на тях им е угодно статуковото да не се променя и в момент, в който някой посегна на него, интересът от студентите срещу държавата е именно техен

Що ме карате да ги обяснявам тия прости нещица... аз само споделих съмнение, нека колегата да ме опровергае

По въпроса за частните лобисти, замисли се кой от нас в момента е жертва на журналистическия слугинаж