Дата и час: 18 Яну 2026, 23:47

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 34 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Защо?
МнениеПубликувано на: 12 Яну 2013, 13:51 
Форумозавър Рекс
Аватар

Благодарил (а): 54 пъти.
Защо стоите/следите/пишете във форума? Интересно ми стана : )
То е ясно, че повечето отговори ще са "да си губя времето; лафим си с някакви хора" и т.н., ама все някой ще изскочи с готин отговор :D

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Защо?
МнениеПубликувано на: 12 Яну 2013, 13:56 
THAT guy
Аватар

Благодарил (а): 296 пъти.
Да си губя времето - лафим си с някакви хора

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Яну 2013, 14:00 
Летящите Пръсти
Аватар

Благодарил (а): 248 пъти.
Аз се опитвам да съживя социалния си живот...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Яну 2013, 14:20 
сладоледено-шоколадово-спагетено чудовище
Аватар

Благодарил (а): 151 пъти.
Тъпся вдъхновение за нещата, които се опитвам да свърша междувременно - учене, работа и т.н.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Яну 2013, 14:25 
Гутенберг
Аватар

Благодарил (а): 193 пъти.
форумни срещи
stalk-ване
Q&A КСК и др.
търсене, тролене, спамене, лафене, философстване. оплакване, хвалене, мрънкане, флиртуване, зарибяване, дразнене, депресиране, рекламиране, купуване, продаване, простеене и много други
репостване на неща от фб, скайп и т.н.
убиване на времето, чакане
модериране (по задължение)
и др.

а защо висите във фб?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Яну 2013, 14:50 
Форумозавър Рекс
Аватар

zritel, успяваш ли?

Аз напоследък вися много във фб, защото почнах да го ползвам вместо скайп. Запознала съм се примерно с някакви нови хора и почваме да си пишем там, много е тъпо, предпочитам скайп, за да не цикля във фб, докато си пиша с 1 човек, ама пък там взеха да ми пишат такива хора, с които не поддържам кой знае каква връзка, че да си разменяме и скайп иии така колелото се върти и си стоя във фб почти постоянно (като съм вкъщи нали) - стои ми включен на отделен таб.
Имаме група на специалността и следя какви работи постват - предимно спам, ама пък има и някои полезни неща, инфо, въпроси за лекциите и т.н.
Скролвам началната страница много, защото съм лайкнала 8497 сайта, които иначе не бих тръгнала да следя един по един; като публикуват някоя новина, статия и пр., ако са ми интересни, ги чета - по-бързо става отсяването на информацията просто.
Stalk-ването го няма при мен.. честно, даже умишлено правя настройките си така, че да не ми излизат новини от някои хора, защото публикуват 670 неща в секунда, а не искам да ги махам от приятели. (е, ок, и аз съм stalkвала малко :D, амаа не затова имам фб)
Публикувам понякога някои интересни мисли/истории, за да видя как ще реагират хората, дали ще пишат нещо. Повечето просто ги харесват. :D
Публикувам и някакви песни понякога, не знам защо, сигурно защото така правят всички... Постваш песен и другите ти я харесват. Като се замисля, няма никакъв смисъл.
Присъединила съм се към няколко групи - доброволчески и следя какви са дейностите и т.н. ,ама съм вземала участие 2-3 пъти.
Групата на блока следя също - не е зле да си имаш приказката поне с 1-двама съседи, да си правите услуги и т.н.

Това е май :?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Яну 2013, 15:00 
лейди британска котка
Аватар

Благодарил (а): 315 пъти.
Форумите ми харесват. Винаги са ми харесвали. Като социална среда, като възможност за общуване и т.н. А и тук конкретно имам много приятели.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Яну 2013, 15:16 
Летящите Пръсти
Аватар

Благодарил (а): 248 пъти.
Geri.A написа:
zritel, успяваш ли?

ДАммм, може би все още не е какъвто го искам, но продължавам да го доизкусурявам ;)

Виртуалният социален живот социален живот ли е?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Яну 2013, 15:23 
очарователен тормозник
Аватар

Благодарил (а): 410 пъти.
През 2007г (когато се регнах), екипът ми от ПР-и ме посъветва, ако ще влизам в политиката като бъдещ Европейски лидер, да почна отдалеко. И почнах да ставам популярен в интернет (имам филми, в които се появявам за секунди, издаден сингли, мои статии у не!новините и т.н..), защото според ТЯХ - след 20-30год, когато ще дойде време да ме избират населението, трябва да са масово израстнали по интернет деца. Затова и почнах от форома на най-масовия (25хил студенти) вуз у нас... Няма що да агитирам пенсионери, които през 2033 няма да са живи.

Това доведе до моята масова популярност у форома. Името ми е най-разпознаваемата форонна марка, постовете ми се четат всеки ден от милиони потребители по цял свят. Списъка с мои лафове е бестселър на 13 езика, въпреки, че съдържа напреводими игри на думи за повечето от тях. Също така това обяснява, защо с екипа ми измисляме МОЕ мнение по всеки един наболял въпрос от злободневните въпроси. Имам мнение по всичко, като се почне от "за/против въздуха под налягане" и се стигне до "през коя част от деня серете най-често". Нека населението СЕДНЕ само на моята многоъгълна платформа, която стигна толкова далеч, че дори има паметник пред НДК (те ще го махат, за да сложат моя статуя като Родоския колос).

И кампанията ми върви с успех. Според ГАЛЪП, ако изборите бяха днес, 61% от форома щяха да гласуват за мен, 20% щяха да са против мен, а останалите щяха да пишат *К*У*Р* на бюлетината. Фак нямаше да гласува, защото още не знае, че и жените имат право.

Та, това обяснява всичко в кратко есе. За повече въпроси, свържете се със щаба. Събота е, не работя! :cheers:

you've arrived at panic station!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 12 Яну 2013, 22:37 
Форумозавър Рекс
Аватар

zritel, да, разбира се, ама е хубаво да не е само виртуален :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Яну 2013, 00:37 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 50 пъти.
Следя е силно казано, след като поизчетох разни по-пикантни теми. Освен това фактът, че 90% от пишещите се познават, по някакъв начин видоизменя форума или поне тези раздели в "Студентски живот", в което няма нищо лошо, де, но прави впечатление, изолира другите.. Но пък който иска, може да се пробва да се вмъкне в това общество, което всъщност също е една от възможните функции на форумите принципно - след опознаване и да се запознават хората...

Тук втора обаче тема прясна в рамките на няколко дни от нови потребителКИ бива пусната, което е похвално :pirate:

А относно пускането на песни у фейса... Все се дразня, като някой постне някакъв евъргрийн, примерно Sweet Child O'Mine или подобно, който повечето знаят, и получи 50k like-a... Може би им завиждам и аз самият искам палци нагоре, за да се чувствам як.. Но по-скоро се дразня, че те ги пускат, очаквайки дъжд от харесвания, който да подхрани самочувствието им, за нещо, което не те са направили/ постигнали... Разбира се, всеки има изблици на желания да споделя и чувства, че ако не постне дадена песен, която слуша в момента, ще му е гадно... Е, въпреки това ми лазят по нервите на моменти такива фейс изпълнения :geek:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Яну 2013, 00:45 
очарователен тормозник
Аватар

Благодарил (а): 410 пъти.
Точно па Гънс ен роузес са такава банда, че нямат нито 1 хубава песен, какво па "евъргрийн"... стига де, Би Джийс имат повече евъргрийни, а дори Бон Джоуви имат 1 хубава песен... Малко странно сравнение, ама явно въпрос на вкус...

Аз само с 1 песен съм вадил многото лайкове всъщност - "Майка ти да е^а Стуене", нищо друго не може да върже над 3-4 лайка. Просто тази песен е адресирана към даден колега и имам над 100 колеги у фейсбук... и всички са наясно с гаврата (май) и лайкват... А и си е простотийка...

Но се отплеснах, щях да пиша друго - мен ме познават малцина форонци от по-предното поколение, от тях колко да са останали? А новите поколения само са чували за мен (доколкото разбирам с всеки разказ нещата стават все по-фантастични и очаквам скоро да съм джедай! Амин!) - не винаги е приятно да си част от масовката у форома, Кликата, дето и викат. Защото позитивите са малко, а после гледат на теб като на някой, който трябва да играе по общата свирка - един вид като отбор и трябва да отговаряш на изискванията.

you've arrived at panic station!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Яну 2013, 01:01 
От дъжд на вятър

Хах, бе може и по-зелени евъргрийни да има, но идеята стана ясна, а отделно споменатата песен със сигурност в бъдеще ще зеленее още повече.. Абе добри са, бе.. кво се обяснявам :Д. А и щом точно тази песен ми дойде наум първо 8)
Бонбон Джоуви и те (преди не съм и допускал, че това е името и на цяла група, а не само на един човек..), както и BG.

За въпросната клика - ммм - не знам. Няма лошо.. Иначе да, форумът има потенциал да е отдушник за разни раоти и нещо се разписах.. Поредното оправдание за неучене също : )

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Яну 2013, 01:10 
Форумозавър Рекс
Аватар

поредното оправдание за неучене - ДА! :D
за обществото във форума и т.н. - има нещо такова.. : )
мен не ме дразни постването на някакви вечни класики ("евъргрийн" звучи тъпо), а разните там "мъдри" мисли. Всъщност дразнят е силно казано, да кажем, че не ми харесват, изтъркани и глупави са..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Яну 2013, 01:21 
От дъжд на вятър

Не е тъпо :P И вечни класики става..

[/quote]Публикувам понякога някои интересни мисли/истории, за да видя как ще реагират хората, дали ще пишат нещо. Повечето просто ги харесват. :D[/quote]

Ко речи? :)

Макар че е интересно да се прочитат такива все пак, и те са досадни понякога.. особено когато се пускат нон-стоп и вероятно хората ги забравят минути след копването им, a и наистина голяма част са много банални.. Фаворити като "everyone will make you suffer, you just gotta find someone worth suffering for" и "Животът не се мери с броя на вдишванията, а с моментите, които спират дъха ни" (това го бил казал някой си Боб Муурхед, американски пастор - е, научих(ме) нещо поне сега : ) ). Наистина яки цитати, но не се ли усещат хората, че ги има на всеки втори фб профил и някакси не допринасят за оригиналността...

Бонус: Боб Марли и Боб Муурхед.. интересно комбо се получи

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 34 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща