PariZza написа:
_sonrisa_ написа:
PariZza написа:
_sonrisa_ написа:
В какъв смисъл? Критериите са си еднакви и за двете теми

не мисля , че при различна трудност и обем критериите са еднакви
Това ви е грешката- аз няколко пъти съм го обяснявала :
не ви носи плюс, ако сте избрали да пишете по по-"трудната" тема. Слагам го в кавички по редица причини, най-малкото, защото това, че за вас е по-трудна, не означава, че за някой друг също е такава.
Грешката в тема- фактологическа, граматическа, стилистична, пропусната точка от изложението и т.н. се санкционира по
абсолютно еднакъв начин, независимо по каква тема пишете

по -трудна = по-голяма по обем и следователно по трудна за изписване в рамките на 4 часа
и все пак темата за Левски и Каравелов има много по-богата фактология от тази за Крум, по мое мнение на 53страници ,които аз написах за БРЦК , 1 фактологична неточност би трябвало да има по-малка стойност от същата фактологична грешка в темата за Крум,чийто обем е доста по малък,доколкото разбирам от публикуваното тук
Ще се радвам настоящите студенти да споделят как е било при тях.
Какво не те удовлетворява в мнението на _sonrisa_?

Няма нито по-трудни теми, нито по-обемни. По всички теми от конспекта могат да бъдат изписани минимум 50 страници, но трябва да се отсее само най-важното в рамките на 10-20 страници. Това, че повечето са писали по-кратко по някоя тема, не означава, че тя самата е къса по принцип

Те и за Аспарух и Тервел могат да ти казват, че е кратичка, но това е може би една от най-дългите теми. Фактологичните неточности в двете теми се санкционират еднакво. Пише се по по-добре научената тема, а не по тая, която ви се струва по-трудна и следователно за нея ще ви простят повече грешки - такова нещо няма.