petromirkolev написа:
Някой може ли да сравни трудността на изпита по френски със матурата от тази година примерно? Или със изпитите за DELF , който е ходил?
Изпитът в СУ е доста по-труден от В2. Имам сертификата. Когато аз кандидатствах-2008г беше наистина доста гаден в СУ.55% двойки. Форматът е много различен. Препоръчвам ти- намери си частна учителка, която да ти помогне по различните компоненти и най-вече диктовката!Аз ходих за да ми правят по 2-3 диктовки на урок и пак оплесках

Oт изброените специалности, аз бих записал психология. Фиологията-ще ти скъсат гъза от учене и не знам дали ще успееш дали ще го съчетаеш успешно с работа. Ако се стегнеш и успееш да изкараш една 3ка на изпит по математика(а за 3ка трябва да решиш първите 3 задачи, които са едно никакво ниво), ще ти стигне и за стопанско с френски език- баловете са обидно ниски, за мъже особено.
Щом знаеш 2 езика- можеш да си потърсиш работа в някой кол център- ако са ти на добро ниво езиците де. Ако не са- по баровете, за съжаление...
Разгледай миналите изпити, пробвай да ги направиш и си прецени от каква подготовка имаш нужда. Панорамите са ужасни учебници! Купи си тестове с варианти за СУ (има си 1 книжка) от там си прави упражнения. Намери си човек да те готви за диктовките!
Успех.