Дата и час: 30 Мар 2026, 21:56

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 2073 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 139  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: КСК- История 2010/ 2011
МнениеПубликувано на: 13 Ное 2009, 15:40 
Флъдзила
Аватар

Благодарил (а): 5 пъти.
Никопол пада 1395, не 1396 ;)

Калоян носи титлата крал, според папата, според Калоян той е император ---> Impator Wallahorum et Bulgarorum, така той се титулува

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 13 Ное 2009, 15:54 
Паисий
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
elenita написа:
дайте мнение за коледния курс по история мн ли претрупват нещатата или става :?

Аз ходих на пролетния и ми хареса много. Чисто от учебна страна не знам колко ми помогна, но първо- поуспокоих се психически, някак си- ориентираш се в нивото, позапознаваш се от първа ръка с материала, защото поне за мен все имаше съмнение, виждаш коя версия предпочитат преподавателите в СУ, помага много за уводите и ти изясняват като цяло преди всичко организационните въпроси и подробностите.
Другото вече опира до това да седнеш и да учиш.

'Cause there's nobody by my side.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 15 Ное 2009, 23:16 
В началото бе словото

По колко ви е една тема моите аз си ги пиша по учебника на Петър Делев и ми излизат по 8-9-10 листа и си мисля че е малко. Та вашите по колко са. Надявам се в темата да пишат и студенти не само кандидати, защото има доста знаещи. Аз съм до Иван Асен 2 ама не си знам предните теми перфектно мисля да си ги напиша всичките до февруари някъде и тогава да ги уча перфектно сега горе долу. Как мислите добре ли е

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 20 Ное 2009, 11:01 
Танцуващия с клавиатури
Аватар

Благодарил (а): 28 пъти.
bluefighter написа:
По колко ви е една тема моите аз си ги пиша по учебника на Петър Делев и ми излизат по 8-9-10 листа и си мисля че е малко. Та вашите по колко са. Надявам се в темата да пишат и студенти не само кандидати, защото има доста знаещи. Аз съм до Иван Асен 2 ама не си знам предните теми перфектно мисля да си ги напиша всичките до февруари някъде и тогава да ги уча перфектно сега горе долу. Как мислите добре ли е

Като обем мисля, че е достатъчен, но по-важно е съдържанието, разбира се.
И в по-малък обем може да се напише достатъчно добра тема, за да получи отлична оценка.
Освен всичко на всеки е известно, че някои пишат "с джуджета, а други с великани", така че все пак обемът е относителен.
Не търси толкова обем, колкото ясно и точно написана тема, защото това е един от основните проблеми - не се притеснявай от повторения, това все пак не е литература; търси точността и яснотата повтарям. Също така задъжително е грамотното й изписване.

Аз не се чувствам особено напред с темите. Също съм на Иван Асен II и мисля да стегна ученето :?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 22 Ное 2009, 21:22 
В началото бе словото

Здравейте:).Виждам,че някои се оплакват,че до никъде не са стигнали с темите..ами успоокойте се,аз сега тепърва почвам :D.Незнам дали времето ми ще ми стигне,но си мисля да уча темите до "Освобождението ".При средна дължина на темите от по 35-40 страници си мисля,че ще успея да ги науча до предварителния.Това разбира се при положение,че се надъхам и си седна яко на задника в оставащите 5 месеца.
Като специалности съм се насочил към МИСЮЕ,Политология,ПА.Та да ви питам понеже за МИСЮЕ се взимат историята + чужд език от дипломата,а да другите две БЕЛ,става ли да си кандидатствам и за 3те специалности?
Поздрави :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 22 Ное 2009, 22:00 
диалектико-материало-идеалист
Аватар

35-40 страници тема? Темите да не са ти развивани от Иван Вазов? :mrgreen: :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 22 Ное 2009, 22:20 
Неодекадент
Аватар

Благодарил (а): 69 пъти.
Diegooo написа:
35-40 страници тема? Темите да не са ти развивани от Иван Вазов? :mrgreen: :mrgreen:

На Вазов темите са по 20 страници макс. На тоя пич май Толстой му ги е развивал.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 22 Ное 2009, 22:23 
Shall we shag now, or shag later?
Аватар

Благодарил (а): 18 пъти.
35-40 СРЕДНА дължина на темата ми се струва леко нереално. Дори да успееш да ги научиш както трябва(което си е цяло постижение :shock: ) как ще успееш да ги напишеш за времето, което ти е дадено? :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 22 Ное 2009, 22:25 
Неодекадент
Аватар

Благодарил (а): 69 пъти.
Ооо, Морфей, що стаа? Кво праи задругата? :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 22 Ное 2009, 22:32 
Shall we shag now, or shag later?
Аватар

Благодарил (а): 18 пъти.
Сичко е точно, проблемация никва! :lol:
офф: Аве ка не ви е мързел да учите дори 10 страници? А пък като прочетох, че тоя пич мисли да учи по 40 на тема леееко ми прилоша... :pale: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 23 Ное 2009, 19:31 
диалектико-материало-идеалист
Аватар

Ем може би този пич е внук на Андрей Пантев :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 23 Ное 2009, 20:10 
Танцуващия с клавиатури
Аватар

Благодарил (а): 28 пъти.
SuFFeR`weLL написа:
Здравейте:).Виждам,че някои се оплакват,че до никъде не са стигнали с темите..ами успоокойте се,аз сега тепърва почвам :D.Незнам дали времето ми ще ми стигне,но си мисля да уча темите до "Освобождението ".При средна дължина на темите от по 35-40 страници си мисля,че ще успея да ги науча до предварителния.Това разбира се при положение,че се надъхам и си седна яко на задника в оставащите 5 месеца.
Като специалности съм се насочил към МИСЮЕ,Политология,ПА.Та да ви питам понеже за МИСЮЕ се взимат историята + чужд език от дипломата,а да другите две БЕЛ,става ли да си кандидатствам и за 3те специалности?
Поздрави :D

Ох няма никакъв смисъл да се занимаваш да учиш, че и да пишеш толкова километрични теми. Идеята не е да знаеш всяка нищожна подробност, а да умееш да подбираш фактите добре, да се изразяваш максимално точно и убедително, за да направиш една добра писмена работа. Разбира се, нужна е и значителна фактология, но ако не звучиш ясно и точно проблемът е по-голям от няколко незначителни "подробности"
Можеш да кандидатстваш, важна е подребата на желанията.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 27 Ное 2009, 16:14 
В началото бе словото
Аватар

Тъй...да кажа и аз докъде съм. В момента съм 3 курс в Икономически Университет - Варна, който се оказа най-голямата ми грешка досега. Преди няколко години не повярвах във възможностите си и сега....страдам.

Но си казах стига. Ще прекъсвам и почвам да уча наново, за да вляза там, където можех и преди 3 години. Знам, че е малко глупаво ама има и някои други фактори.

Кандидатствах със съвсем друг предмет ама поне притръпнх към изити и вече не ги взимам толкова навътре.

Догодина може да имате една "Кака" набор '88 във вашата специалост. :D Ще бъде fun.

Прочетох цялата тема и ми помогна да се убедя как е най-добре за мен да уча. Благодаря много. :D :D :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 27 Ное 2009, 16:25 
Флъдзила
Аватар

Благодарил (а): 5 пъти.
Немезида, какво искаш да учиш ?

Добре съм запознат с положението във винса, но според мен по-добре си избутай бакалаварската степен някак си, все пак, кетапа си е кетап,по-добре, от колкото тия 3 годс да ги прахосваш ей така на вятъра

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 27 Ное 2009, 17:23 
В началото бе словото
Аватар

Не е само това. Икономиката според ме трябва да се изучава само на гимназиално ниво. Пълни измишльотини и тъпотии учим, а за преподавателите просто не ми се говори. Просто не искам да губя повече време. После може да си го продължа, но сега трябва да се махна и от града И поради някои други причини.
Иначе специалността ми е Меиджмънт на...нищото. Просто Мениджмънт. Едно голямо нищо.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 2073 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 139  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Олимпиада по история 2008-2009-2010-2011

[ Отиди на страница: 1 ... 24, 25, 26 ]

в Олимпиади

ТΞD

385

24928

02 Май 2011, 16:54

assault Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Приети История 2010/2011

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в ИФ