Becksy написа:
Никога не съм харесвала политиката.Не разбирам как един човек може да ръководи друг.Когато порастна,може и да започна да я харесвам,но ако е така...по-добре да си остана с детско съзнание.Това,че политиката е велико нещо,не означава,че в нея непременно са замесени велики хора.

Вярно е,че се приема,че тези журналисти,които са достигнали политиката (политически предавания) се смятат за най-добри в своя бранш.Не знам кой го налага това мнение,но (колкото и тъпо да прозвучи) за мене един човек (не го наричам журналист) ,който се занимава с моите проблеми и с тези на куция ми съсед или анорексичната ми братовчедка,е много по-близо до мене.Карбовски прави журналистика за различните хора и различните проблеми,за болните зрънца.На мене това ми харесва и го гледам,защото,когато се решава един проблем,решението му се търси във вътрешността на нещата,в малките камъчета.В една статия на Вапцаров се казва,че за хората има един проблем,наречен "хляб" и от много време драмата на Бранд не ни е вече интересна...
Предполагам, че си кандидат-студентка ?
Ако си такава - то е нормално нещата да ти изглеждат така.И това без обида или ирония - просто е логично.
Виж, хора , които могат да говорят на езика на народа за проблемите на народа са много.За да бъдеш такъв не ти трябва талант, това се опитвам да обясня.Всеки човек в обществото вижда дадени проблеми и може да говори за тях.
Политическите предавания са елит, както и политиците са елит.Хора, които могат да зададат правилните въпроси на тези, които ръководят са рядкост.С обикновения човек всеки може да говори, защото на обикновения човек му е заложено да говори за проблемите си, а не за радостите си.Доста по-трудно е да разнищиш някой на по-високо ниво така че и той да бъде доволен, да не си накърнил/а нечий интереси (говорим за коректност, а не за платени материали) и останалите хора да получат отговорите, които ги интересуват.
Навярно с времето ще видиш за каква колосална разлика говорим.От гледната точка на слушател/зрител повечето изглеждат еднакви и запомняш имената на хората от главните медии, но когато самата ти започнеш да ръководиш парада(дай боже) , тогава ще видиш каква е разликата.
Политиката без значение на кого му харесва и на кого не е най-висшия ешалин и който иска да успее наистина се стреми към нея.Не към влизане в нея, а към политическите предавания и връзките с точно тези политици.Естествено има и изключения, защото хората с талант успяват, където и да отидат и в каквато и с каквато и професия да се захванат.
Но много малко хора имат талант.Може би имате, може би нямате, това ще го разберете в последствие.Важното е да не си казвате колко сте уникални, защото не сте.
А впрочем за Мартин ..... прочетете последното Л'еропео и ще ви призлее от това през две изречения да четете
"БЪЛГАРИНЪТ Е ТЪП."