Tsvetelinna написа:
Според мен от този пост могат да бъдат демотивирани само онези, които нямат нито истинско желание да учат философия...
Това е целта ми!
Tsvetelinna написа:
...факт е, че дори и да изляза с това оправдание за научната кариера, роднините няма да ме погледнат с по-различни очи, защото са свикнали да гледат на живота със строгостта на прагматизма и капитализма. А те изключват всякакви си там глупави желания за себеопознаване, себеанализ и себеусъвършенстване, и след това слабоплатена научна дейност.
Това е проблем, с който са се сблъсквали и продължават да се сблъскват всички студенти от специалност Философия. Никой родител не мечтае детето му да стане философ. Аз не искам да насърчавам никого, да се записва в моята специалност, защото не бих искал да нося вина, ако някой не си намери работа, след като завърши, но ако твърдо си решила да учиш философия, приеми проблема с родителите, като един вид Посвещение в изпълнения с различни колизии живот на философите.

А те (родителите ти) рано или късно ще свикнат. Все пак Философията в СУ е специалност с отлична акредитация, а не някаква хипарска комуна*.
---------------------------
* Ейййй, по мое време, като карах бакалавърския курс (1999-2003), имаше в нашата специалност един прочут столичен хипар - Пешо Вятъра, който често можеше да бъде видян да танцува бос по Софийските улици. Никой не знаеше, кой курс е Вятъра, но е ходил на изпити с всички възможни курсове, включително и с нашия (явно имаше много поправки). Наскоро чух, че е тръгнал пеша към Индия, но по пътя се залюбил с някаква туркиня и останал в Турция... или май беше афганистанка... не помня... при него всичко е възможно!