Дата и час: 07 Апр 2026, 23:17

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1615 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 108  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: КСК 2010/2011 Математика
МнениеПубликувано на: 09 Фев 2010, 22:33 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Как може да си помислите, че важи само за този изпит?!?!?

Разбира се, че важи за всички изпити и то не само по Математика. Важи и за Биология и Физика и други май.

За тези, които не са дошли на изпита януари месец явно им липсва всякаква логика. Как може да не дойдеш на изпита при положение, че казаха, че задачите ще са по-лесни тази година. И да не си подготвен важното е да свикнеш с изпитната обстановка, пък може и да имаш късмет и да изкараш хубава оценка.

Не е вярно, че се обезсмисля бала, тъй като този формат на кандидатстване и прием помага на тези, които могат да си изкарат висока оценка от януари/март да не се притесняват и да се готвят до юли месец. Освен това така ще наберат повече студенти. Желаните специалности ще си ги напълнят (даже може и да ги препълнят) с кандидатите с високи оценки. В тези специалности, за които си преценят, че има трябват още студенти ще приемат от хората с оценка под 5,50, т.е. по бал. Ако предните години не е било точно определен броя на местата във всяка специалност предварително, то тази година този брой е плаващ и зависи много от броя на хората с оценка над 5.50 за всяка специалност.

Е, за тези с по-ниски от 5,50 оценки щеше да е хубаво да има предварително класиране. Тоест тези, които си изкарат висока оценка си казват в коя специалност искат и че ще се запишат в нея преди голямото класиране. И следващите ще могат да видят за коя специалност са останали места и така няма да се влачат по следващи класирания примерно. Но това няма да стане явно тази година.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 09 Фев 2010, 22:52 
В началото бе словото

Благодарил (а): 2 пъти.
hkdobrev написа:
Не е вярно, че се обезсмисля бала, тъй като този формат на кандидатстване и прием помага на тези, които могат да си изкарат висока оценка от януари/март да не се притесняват и да се готвят до юли месец.

Защо да се готвят до юли, какво има тогава :?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 09 Фев 2010, 23:32 
back to basics
Аватар

Благодарил (а): 165 пъти.
понеже никой не ми отговори по- напред, ще попитам отново: това за стопанско не важи, нали, там първо че са 20 места на кръст и 2ро се държи и език

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 09 Фев 2010, 23:58 
В началото бе словото

hkdobrev написа:
За тези, които не са дошли на изпита януари месец явно им липсва всякаква логика. Как може да не дойдеш на изпита при положение, че казаха, че задачите ще са по-лесни тази година. И да не си подготвен важното е да свикнеш с изпитната обстановка, пък може и да имаш късмет и да изкараш хубава оценка.

Нали се сещаш, че аз съм от Варна и отиването ми до София с баща ми за изпита ни излезе почти 300лв (като сложиш самия изпит и подаването на документи от Варна излиза над 300лв). Не всеки може да отделя каква да е сума пари за едно отиване, когато въобще не е сигурен в това какво може да направи, просто за да усети изпитната обстановка. За това има 3 изпитни сесии.

Eleanor написа:
понеже никой не ми отговори по- напред, ще попитам отново: това за стопанско не важи, нали, там първо че са 20 места на кръст и 2ро се държи и език

Би трябвало да си прав.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Фев 2010, 00:20 
back to basics
Аватар

Благодарил (а): 165 пъти.
мс, само че вероятно съм правА, момиче съм :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Фев 2010, 00:42 
В началото бе словото

Хм, а аз се зарадвах, че имам 5.05... щом хората с над 5.50 се чувстват несигурни все още, какво да говорим ние - с по-ниските оценки ;/ някои казват, че е по-добре, че има предварителни изпитни сесии, но май само за шестиците. Другите ще треперят в очакване някой да ги измести на следващите изпити. Нз за Вас, но аз леко се обърках с всички обещания и балообразуването... и бтв каква е логиката то (балообразуването) да се появява в сайта официално след изпитите (даже не знам кога точно). така излиза, че кандидатстваме "на сляпо". И ако има промени от миналата кампания, ще разберем след цялата дандания.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Фев 2010, 10:49 
Кин Арад
Аватар

Благодарил (а): 334 пъти.
Eleanor написа:

И да важи, и да не важи, с над 4.50 си вътре, освен ако не се прецакаш много на езика и не са ти много ниски оценките от дипломата. Не се влиза толкова трудно, споко :D

Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Фев 2010, 14:10 
В началото бе словото

Jun Jan написа:
Хм, а аз се зарадвах, че имам 5.05... щом хората с над 5.50 се чувстват несигурни все още, какво да говорим ние - с по-ниските оценки ;/ някои казват, че е по-добре, че има предварителни изпитни сесии, но май само за шестиците. Другите ще треперят в очакване някой да ги измести на следващите изпити. Нз за Вас, но аз леко се обърках с всички обещания и балообразуването... и бтв каква е логиката то (балообразуването) да се появява в сайта официално след изпитите (даже не знам кога точно). така излиза, че кандидатстваме "на сляпо". И ако има промени от миналата кампания, ще разберем след цялата дандания.

е вече стана ясно, че всички с над 5,5 влизат 1-во желание така ,че няма да треперят ;)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Фев 2010, 15:26 
Shall we shag now, or shag later?
Аватар

Благодарил (а): 18 пъти.
Аз вече се записах за изпита на 28 март. :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Фев 2010, 15:33 
В началото бе словото

питаха ли те за специалности, да знам дали да ходя :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Фев 2010, 15:40 
Аватар

Исках да кажа, че МЕ записаха за изпита. Иначе специалностите се записват преди редовния, а този на 28 март е предварителен.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Фев 2010, 15:46 
В началото бе словото

Аз не го виждам как ще има предварително записване.. мисля си, че са глупости .. например сега 50 момчета с над 5,50 да се запишат в КН, на следващия изпит да има някакви с 6,00, но за тях вече да няма места.. да, няма всички да искат там да кажем, но вероятността си я има .. и е нелогично. А да не говорим, че щом всички виждат какво се случва и се скъсват да учат за март, какъв е смисъла от редовен изпит като вече няма да има места ? :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Фев 2010, 15:50 
Драскач
Аватар

Благодарил (а): 17 пъти.
junglichka, прочети какво е написал по-горе hkdobrev (1вото мнение най-отгоре на тази страница). :wink:

П.П. Малко известни факти = много философстване. :lol:

Kid vs. Kat :twisted:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Фев 2010, 16:08 
Аватар

За да спрат спекулациите(като някакъв оправдаващ се политик :lol: ), ще ви успокоя, че всеки изкарал 5.50 или повече ще бъде приет в първото си желание. Няма да има предварително класиране, а отличниците ще могат да се запишат за дадената специалност при подаването на документи преди предварителния(не знам кои са датите). Повече информация ще можете да прочетете в справочника за кандидат-студенти, който, ако още не е излязъл, ще излезе тези дни. Купете си го и няма да имате въпроси. Надявам се да съм бил полезен. :P

П.П. Разбрахте ли за новата специалност "Математика и Компютърни науки"?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Фев 2010, 16:50 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
morfei написа:
П.П. Разбрахте ли за новата специалност "Математика и Компютърни науки"?

Да.. и какво същото като КН ,ама с повече математика ли ще е? И щом е съвместно с технически университет, те ще осерат работата :D

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1615 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 108  Следваща