Дата и час: 12 Апр 2026, 17:26

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1615 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 108  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: КСК 2010/2011 Математика
МнениеПубликувано на: 28 Мар 2010, 21:46 
Shall we shag now, or shag later?
Аватар

Благодарил (а): 18 пъти.
А моето излагане ми струва 30 лева и още много нерви и свободно време. :cry:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 28 Мар 2010, 21:51 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 0 пъти.
Не си само ти, така че спокойно. Само не разбрах на твоето решение от къде дойде след кравдратното уравнение (a^2-4b>=0). Квадратното уравнение е: 5a^2-4a-4b+1=0. От тук не трябва ли да е D=4-5(-4b+1)=0 и след това 20b-1=0 и то b=1/20 :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 28 Мар 2010, 23:00 
В началото бе словото

При мен много тъпа грешка на първа грешно съкращаване и получих 1 :(, 6-та я мъчих 1 час, но накрая видях, че ъгък BMC е прав защото медианата е равна на половинката от страната към която е спусната и другите два триъгълника са подобни. За 8-ма задачка дали ще ми дадът точки ако съм стигнал само до 5a^2 + 4a -4b -1 или там както са знаците и още нещо дали се дават точки ако получих отговора и имаш верни работи, но на основата на нещото което не си доказал а предполагаш ? :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 28 Мар 2010, 23:01 
back to basics
Аватар

Благодарил (а): 165 пъти.
а^2-4b e D на даденото уравнение, защото се казва, че трябва да има реални корени , то гласеше : x^2+ax+b май...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 28 Мар 2010, 23:05 
От дъжд на вятър

Офф да еба много съм прост.. Забравил съм горната част .. :(

Иначе 6а аз я реших и изразяване на BC1 и после с tga/2 и после tga. Стана доста дълго и сложно, но поне излезе.. :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 28 Мар 2010, 23:10 
В началото бе словото

Да, 6-та и аз я реших с tg. Нo за 8 много ме е яд. Сетих се за D, но после си казах, че след като пише, че има корени, значи е излишно. Пф!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Мар 2010, 12:42 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Пичове, на 6та се дърпа средната отсечка и се появява равнобедрен триъгълник. Едното бедро е половината от BC,а другото - самата средна отсечка, която е (AB+1)/2. От тук следва, че BC е AB+1. Спускаме височина от C към AB (CH=AD=6). HB ще е равна на AB-1. Получава се правоъгълен триъгълник със катети 6 и АB-1 и хипотенуза AB+1. От Питагор намираме AB=9. Лицето е ясно. Това, според мен , е най-лесното решение. Дано всички са доволни от изпита :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Мар 2010, 14:15 
В началото бе словото

Здравейте!
Имам един въпрос. Какво Ви говори това?

(1) Класираните кандидат-студенти от първия етап от 26 до 28 юли включително имат възможност:
1. Класираните по първа желана специалност кандидати трябва да се запишат на този етап от класирането, без право на потвърждаване или изчакване края на класиранията.
2. Да се запишат в специалността, в която са класирани, като не участват в следващите етапи.
3. Да депозират диплома-оригинал за средно образование и да попълнят декларация за участие в следващите етапи на класиране за по-предна желана специалност.
4. Да не потвърдят или да не се запишат. В тези случаи те отпадат от всички класирания.
(2) Некласиралите се от този етап кандидати, участват автоматично в следващия етап на класирането.

Ако разбирам правилно, аз (например), ако съм приета на 1-во класиране в желаната специалност в СУ, няма да мога да дочакам класирането си в УАСГ, защото то е на 30. 07. Трябва задължително да се запиша в СУ, иначе отпадам за следвашите класирания. А дори да остана за 2-ро класиране (ако не са ме приели на 1-во клас. най-желаната специалност), трябва да депозирам диплома-оригинал, което значи, че няма да мога да се запиша в другия университет, ако са ме приели на 1-во класиране. И това, ако не е изнудване... Вие как мислите. Дано да да греша.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Мар 2010, 14:30 
От дъжд на вятър

Мисля,че е така както си го написал. Кофти ситуация се получава.

Ако някой има справочника или информация може ли да каже във ФМИ колко кандидат-студенти се приемат за всяка специалност :roll:
Освен това СУ имат ли сборници или нещо подобно за подготовка на кандидат-студенти и вие кои сборници ползвате за подготовка :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Мар 2010, 14:38 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 4 пъти.
Jun Jan написа:
Здравейте!
Имам един въпрос. Какво Ви говори това?

(1) Класираните кандидат-студенти от първия етап от 26 до 28 юли включително имат възможност:
1. Класираните по първа желана специалност кандидати трябва да се запишат на този етап от класирането, без право на потвърждаване или изчакване края на класиранията.
2. Да се запишат в специалността, в която са класирани, като не участват в следващите етапи.
3. Да депозират диплома-оригинал за средно образование и да попълнят декларация за участие в следващите етапи на класиране за по-предна желана специалност.
4. Да не потвърдят или да не се запишат. В тези случаи те отпадат от всички класирания.
(2) Некласиралите се от този етап кандидати, участват автоматично в следващия етап на класирането.

Ако разбирам правилно, аз (например), ако съм приета на 1-во класиране в желаната специалност в СУ, няма да мога да дочакам класирането си в УАСГ, защото то е на 30. 07. Трябва задължително да се запиша в СУ, иначе отпадам за следвашите класирания. А дори да остана за 2-ро класиране (ако не са ме приели на 1-во клас. най-желаната специалност), трябва да депозирам диплома-оригинал, което значи, че няма да мога да се запиша в другия университет, ако са ме приели на 1-во класиране. И това, ако не е изнудване... Вие как мислите. Дано да да греша.

ами ако си приета на първо класиране по първото ти желание само тогава е прецаквация щото трябва да се запишеш или пък да се откажеш от софийски и да разчиташ на УАСГ ...
пък ако не си приета на първо класиране по първо желание само си продължиш за следващто и имаш възможност да видиш и в УАСГ как са нещата ,макарче незнам дали на първо класиране там ще успееш .. целта ти е да се качиш на влака още на първо там

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Мар 2010, 14:41 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 485 пъти.
Jun Jan написа:

никак не грешиш .. така си е .. и то от край време ;)
борбата за студенти е голяма :cyclopsani:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Мар 2010, 15:37 
There's never an end for the sea...
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
А какво ще пишете като 1-во желание

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Мар 2010, 16:08 
back to basics
Аватар

^ ти чакай първо да изкараме оценките, пък тогава желанията :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Мар 2010, 16:37 
В началото бе словото

Eleanor написа:
^ ти чакай първо да изкараме оценките, пък тогава желанията :lol:

Какво общо имат оценките с желанията?

Пиши си желанията както искаш, дори и да си сигурен/а, че за първото ти желание няма да имаш достатъчен бал. Пробвай, човек никога не знае.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Мар 2010, 17:27 
back to basics
Аватар

ми тъпо е ако искараш 3-ка да напишеш КН примерно, това за мен са хора, които нямат реална преценка за себе си и е смешничко, а такива ги има доста, всичките 30,40% 2ки по изпитите са такива хора :)

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1615 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 108  Следваща