Преди да почна джудо в Софийски не съм го тренирал, единствено шотокан карате. Първи и втори курс тренирах джудо и мога да кажа следното:
- желателно е да се ходи 2 пъти в седмицата, за разлика от останалите спортове в СУ, за които са ми разправяли на мен лично
- аз ходих при сенсей Луканова и мога да кажа, че е много готина и е толерантна, но до определен момент само - строга е що се отнася до присъствия, ката, дисциплина по време на тренировката; аз имах проблеми с присъствията и тя прояви разбиране и ми помогна да си уредя нещата, защото сам си бях виновен и съм ѝ благодарен за отношението, защото не са много хората в СУ, които нямат за цел да те прецакват за забавление....
- всички в залата се държат приятелски и са си като една голяма компания или семейство; имат си традиции
- активно се участва в състезания
Като заключение мога да кажа, че джудото в СУ е много добър избор за човек, който вече е тренирал джудо и обича това бойно изкуство. Хората и условията са супер.
Аз смених спорта поради простата причина, че пробвах и видях, че джудото не е за мен, затова казвам, че джудо е супер да се запише ако е за теб, но ако не е за теб ще ти дойде малко по нагорнище