DaNce_ написа:
Защо политологията според теб е "несериозна специалност"? (питам, защото не съм запозната)
А защо избра политология?(тук те връщам малко назад във времепространството

)
Колко време отделяш за учене?
Как се разбираш с професорите?
Ами вече не е, промениха учебния план след като се преместих

В смисъл, аз имах три дни в седмицата по две лекции в първи курс... не остана необиколено място, писна ми да се разхождам

Иначе, поне според мен, лошото е, че при всички случаи после, за да се реализараш трябва да се обвържеш политически... Освен това, и на мен ми беше много интересна политиката, но като се случи на един колега да му пращат смс-и кой се изказва на парламентарния контрол, докато бяхме на кафе, а мен това изобщо не ме вълнуваше, се замислих дали съм за там...
Като кандидатствах бях много неориентирана какво искам да уча и с какво ще кандидатствам, до април, ако не греша, готвих математика. После реших-история и започнах да уча след бала, за един месец научих колкото за 3 в СУ, в крайна сметка влязох с руски с една седмица подготовка (да са ми живи и здрави преподавателите от гимназията). Уж исках да се занимавам с политика, затова ми беше политологията на първо място... през първата година на следването си, обаче, получих отговор на фундаменталния въпрос, който ме вълнуваше: Аз ли съм идиот или политиците? Оказа се, че не съм аз, и това потвърдено от специалисти в тази област и като го разбрах, тотално загубих интерес, сега много рядко ме заинтригува нещо...
Колко време, ами не знам, не съм засичала, колкото се наложи.
С моите две професорки в китаистиката много се уважаваме, на едната даже съм и ходила на гости, познавам дъщеря и и сина и...
А по принцип, те професорите са хора:wink: и то си е до човека. С някой може да се разбираш, с друг, не. И от специалността зависи де