Още един въпрос ме гложди от известно време. Какво толкова харесваш в чалгата?
Не че аз имам нещо особено против стила (имам много против индустрията, обаче), но ми дълбае като свредел в мозъка, а това дори най-бясният джаз не може да го постигне. Май Сепултура успяват, все пак.
Та, какво й харесваш? Какво ти допада в тази музика - ритъм, чувство, нещо друго - и къде точно ги откриваш в нея?Има много работи, които харесвам в чалгата. Някои дори сигурно ще те изненадат. Не твърдя, че чалгата има някакви кой знае какви достойнства. В общи линии не разбирам много от музика. Доставя ми удоволствие с това, че в нея има разнообразие. Има песни, които те карат да се замислиш, колкото и странно да звучи. Няма значение, кой я пее. Може да е най-долната курва, но за някои текстове просто си казваш "да бе, мама му стара. Точно така е." Песните обаче, които наистина ми харесват, са тези, които не те провокират да се замислиш. Това са песни, на които просто да се отпуснеш, да обърнеш поредната чашка ракия, да танцуваш някакъв танц, който нито е красив, нито е сложен и за момент да не мислиш за абсолютно нищо

Другото, което харесвам в чалгата вече е по-лично и може да е малко трудно за обяснение и съответно разбиране. В момента, за да изпъкнеш от тълпата, е много удачно да не слушаш чалга. Повечето хора заклеймяват чалгата като просташка и селска. В тази насока случашето на чалга е моят начин да кажа "И какво толкова? И простаците са хора, и селяните са хора и не е като ние да сме пък кой знае, колко по-възвишени от тях." Това е също и моят начин да покажа, че не съм обременен от такива елементарни стереотипи и не се притеснявам да покажа, че в мен може да има и нещо просташко, нещо селяндурско, нещо първично. Не знам, дали ще ме разбереш, но по този начин аз показвам, че не не изпитвам нужда да бъда лицемерен. Освен това обожавам първото нещо, което хората ме питат да е, каква музика слушам и аз да кажа, че слушам чалга. Огромно удоволствие е да видиш как човек, който си е създал отрицателно мнение за теб от нещо толкова дребно, постепено променя мнението си коренно
Има ли музика, която да не можеш да понасяш и коя е тя?Не. Не разбирам много, много от музика. Ако нещо не ми харесва не го слушам.
От всички съществуващи видове изкуство кое е твоето? Това, което ти е най на сърце?Литературата. Дори само е едно написано изречение, човек може да вложи толкова много смисъл. Това може да стане и при киното, но някакси е друго да се провокира собственото ти мислене и да интерпретираш нещата по свой начин.