Lord написа:
1. "Бъдете здрави. За повече здраве ways_of_the_force(at)abv(dot)bg."
Какво щеше да отговориш, ако някой ти беше писал нещо от рода на "Искам повече здраве/Интересен подпис, какво имаш предвид"?
2. Имаш куче

Каква порода е? На колко години? Когато си във Варна, ти ли я разхождаш?
3. Грешките които правя, колко очевидни са за теб? Какво би ме посъветвал?
4. Имаш ли мнение за ГМО? Сподели.
5. А за следенето в интернет? -=-
6. Как стоят нещата със стипендиите (и изобщо финансовото подпомагане в НБУ)?

7. Върху обосновани предположения, колкото е възможно, кажи що за човек е "Уроци Китара и Баскитара".

1. Ще отговоря след малко.
2. Лора, плачеща булонка, 11 години, и аз и не само аз. Нямам снимка нейна сега на разположение.
3. Бих те посъветвал да не използваш методът на самовнушението по посока на това кое е интересно и кое не. Но моят съвет е повече въпрос- способен ли си абсолютно безпристрастно да констатираш липсата ти на интерес към част от нещата, които трябва да научиш и въпреки това да се стегнеш и да се справиш? А какво ще кажеш за метода на провокиране на интерес- това ще рече практически да си наредиш така живота, че да имаш полза от знанията си в областта. Обяснението "някой ден ще имам нужда от това" не мотивира наполовина на това реално да имаш нужда от него тук и сега.
Също така ако имаш някакви съмнения в нещо, които да има шанс да мога да разсея, добра идея е да ме питаш, без да се притесняваш какво може да си помисля за теб. Не е излишно понякога да потърсиш за съвет дори един от хората, които не са по-високи специалисти от теб в същата сфера.
4. Какво е ГМО?
5. Следенето в интернет е интересна сравнително нова възможност. Човек ако е уязвим, трябва да се пази- нито да си раздава личните данни на листовки, които да раздава на улицата, нито да се свързва с непознати в интернет, рискувайки да попадне на злонамерени такива. А ако злонамерена е държавата, тоест ако се опитва да ограничи личната ти свобода заради минимални твои прегрешения, то това е хабене на ресурси, макар да затяга контрола. Въпросът е кой има нужда от затегнат контрол? Проблемът със затягането на контрола е че винаги ощетява изпървом онези, които са леки престъпници, а истинските злодеи по принцип внимават за тези неща и се укриват навреме.
6. Стипендиите в НБУ са добри, не се раздават на всеки, но ако имаш висок успех и нямаш невзети изпити, спокойно ще ти дадат, да речем 80% от таксата, това са 800лв на семестър, разбира се на фона на такса 1050 това не е начин за забогатяване.
7. Един приятел ми сподели за учителя по Китара/Баскитара, че изисквал да му се плаща преди, а не след урока. Освен това преподавал по някакви създадено от него методи, а и както всеки варненец знае, разлепя из целия град обяви за уроци. Извеждам си мнението, че е маниак. Ама не че бил велик китарист, а просто явно като си втълпи нещо и пренебрегва логиката в полза на маниакалността.