Цитат:
От моя страна малко професионални въпроси към колегата
1. Каква по-точно би желал да бъде реализацията ти като юрист? Адвокат/юрисконсулт/съдия/прокурор/следовател и т.н. ?Блазни ме предизвикателната работа на адвокатите, но пък нотариусите правят наистина много пари за сравнително малко работа. От друга страна, съдийството дава огромна стабилност, а като прокурор и следовател ще си начеша архимощния нагон за архисправедливост. Юрисконсултирането пък ще ми позволи да се специализирам много, ама много тясно, което може да е много интересно за гийковскоработещ мозък като моя. Така че - не знам.
2. Как мина изпитът ти при проф. Токушев? А изпитите при проф. Дачев?Токушев - в седмицата на изпита бях на легло в болница без възможност да чета, така че редовната дата я пропуснах. Насрочиха ми друга, която беше три дни след деня, в който ме изписаха и де факто толкова ми продължи и интензивната подготовка. Добре, че беше колоквиумът при Матеев преди това и си бях подковал част от средновековието, че инак щях да ям хурката. Изкарах 5.
ОУД - изчетох му учебника седмицата преди изпита, явих се, разходи ме устно по конспекта и ме изпрати по живо по здраво. Всичко точно, шестак.
ИППУ - писах, писах, ама не дописах и имах 5. Сам съм си виновен, ако си оценявах работата бих се поколебал дали да си пиша и толкова. Това го казвам, за да подчертая, че оценката отговаряше на очакванията ми и че не мога да се съглася с писанията по адрес на проф. Дачев от другата тема.
3. Толкова ли е тежко гражданското, колкото го представят?Днес един колега ми обясняваше, че който не си вземе изпита при Матеева е пълен идиот, което, според мен, само показва колко завишени критерии за интелигентност има въпросният колега. На изпит се изисква толкова, колкото се дава на лекции, а това означава стабилно познаване на теорията и още по-стабилно познаване на закона, от който тази теория се извлича. Т.е. иска се здраво учене. Не вярвам някой (освен Кристо... шегичка)

да е влязъл в ЮФ с нагласата, че такова няма да има.
4. Кой от преподавателите в ЮФ те кефи най-много? А кой най-малко?Еми асистентите, които са ми преподавали до един са супер - и Конджов, и Шопов, и Белов, и Матеев... От лекторите ме кефеха особено много Новкиришка и Ташев от миналата година, а сега - Матеева. И Захариева беше супер с нейния евроскептицизъм и бременната Консуела, ама ни огря само веднъж.

Не мога да определя най-малко харесван, защото това предполага някаква негативна оценка, а аз няма как да имам такава за хора, които знаят и могат много много повече от мен в собствената ми област. Изобщо, отношението учител-ученик го приемам много източнофилософски. Не може лапетата да псуват сенсея. Трябват си традиция и уважение.