Scorpion написа:
Казвам здравей на новия хит на форума

Ето моите въпроси на първо време.
1. Откога този нихилизъм?
2. Какъв беше преди да станеш нихилист?
3. Не мислиш ли, че нихилизмът ти се превръща в клише?
4. Как възприема приятелката ти твоя нихилизъм?
5. Коя от идеите на Ницше не споделяш?
6. Коя е най-голямата заблуда на човечеството? А твоята (може и бивша, ако смяташ, че в момента няма такава)?
7. Често ли изпитваш съмнение?
8. Сред коя нация мислиш, че би живял най-комфортно?
Ам, мерси за въпросите.

Ето и отговорите.
1. Откога- като че ли винаги съм бил такъв. Разбира се, има различни прояви. Но като се върна назад, откривам едни и същи факти, дребни, незабелязващи се, ще кажеш, че се дължат на някое обикновено следствие или качество. Постепено навързваш нещата и разбираш характера си, а после че той е непроменим (тва май е за всеки човек). Е нещо малко попременяш, махаш тва , онова, но в общи линии главното си остава.
2. Тва май го казахме- винаги съм бил. НО, да - невинаги съм се осъзнавал. Какъв ли не съм бил- националист, идеалист, обичащ литературата, обичащ секса - всичко ми е омръзнало. Нищо от това не съм бил аз. Дори сега аз не съм аз. Отначало е плашещо, после свикваш. Всичко е роля и поза, разбирай че е такова, наслаждавай се като сменяш с лекота позициите си.
3. Мисля, че е клише...Но в него не търся сигурност. В него не намирам нищо, и в този смисъл, той е резултат от мисълта ми. Колкото и пъти да се опитам да се убедя в нещо сигурно, толкова разбирам, ч етва просто не е. Мисля, че дори не съм нихилист и че изобщо няма такива хора. Тва е поредната дума-мъртво тежко понятие. Бих оплюл нихилизма като философия, винаги и по всяко време.
4. Ммм ...тя е толерантно момиче.

Всъщност нея я разбирам по-малко и от себе си. Но определено ме задоволява във всички отношения. Мисля, че и аз.
5. Коя ли? Целия него не го споделям...Разбира се, пича е гениален философ, филолог и нз какво, но с времето става банален. Казва ти добре известни неща, и все едно по някое време си говоря сам. Хубаво, че ме препотвърждава, но омръзва.
Конкретна идея - свръхчовекът, тва му е идея фикс и в някакво отношение по-болна тема и идея дори от тази за Бога. Адската сублимация, е тва.

Ницше, който се е разплакавал пред крави и се е страхувал от коне (или май беше обратното) , ще ти говори за свръхчовек , герои и т.н.
6. Най-голямата заблуда на човечеството е вярата в смисъла, пряко обвързана с тази за стойността на човешкото. Навсякъде ние търсим смисъл, за да се движим, да действаме, да живеем...И за всеки е различен и еднакво смислен , или пък абсурден. Всичко е занимание по запълването на живота ни със смисъл, за да можем да живеем. Ето я и моята заблуда сега, точно в този момент- аз се лъжа, че има смисъл да ти говоря тези неща, че изобщо има смисъл да ги казвам...Но няма, и все пак го правя. Това е и мойта слабост.
7. Мдам, съмнявам се. Преди повече, направо хипер много...което ми позволи да видя някои неща и още ми позволява.
8. Да кажем - Франция. Тук също ми харесва много , но не ми харесва обаче цялата провинциалност и откъснатост. Махнем ли я обаче май няма какво да остане да ми харесва. ЗАтва няма и да я махаме.