Дата и час: 05 Апр 2026, 08:35

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 1268 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Какво искате да учите?
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2013, 14:36 
В началото бе словото

Благодарил (а): 1 пъти.
lady_million написа:
ПРАВО, с двете ръце :)

Не мислите ли, че в последно време навсякъде бликат хорицата , за да ходят право или икономика...
Имам предвид- прекалено много сте, това не те ли притеснява?
Апък и учебният план включва толкова много информация, от която имаш нужда, да.. но наистина е много...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2013, 15:15 
Паисий
Аватар

Godam написа:
lady_million написа:

Не мислите ли, че в последно време навсякъде бликат хорицата , за да ходят право или икономика...
Апък и учебният план включва толкова много информация, от която имаш нужда, да.. но наистина е много...

Е по тази логика дай да ходим да учим Експертология и какво беше още там, Кристо да си разяснява фантазиите. Щото учебния план включвал много информация. :lol: Много хора се напират да учат Икономика, Финанси, Право и като цяло професии в сферата на услугите. Заради и това сме избрали СУ, защото се води най-елитно и по моите впечатления, все още има значение къде си завършил Право. Бориш се някак си и успяваш или не успяваш - от теб си зависи. Нали хората са казали, че който го е страх от мечки не ходи в гората. Ако конкуренцията те притеснява, значи изобщо не си за тук.

П.П. Единствената специалност за която е гарантирано, че винаги ще имаш работа е Медицината. Аз съм се убедил, че за лекар не ставам.

и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2013, 15:44 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 49 пъти.
Шуробаджанащина си му е майната, дори и в медицината. В по-големите болници е почти невъзможно да се наместиш без някакви връзки (в общинските има работа, но за никакви пари). Затова след завършването си, повечето лекари бягат в чужбина.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2013, 16:01 
Паисий
Аватар

Nipton написа:
Шуробаджанащина си му е майната, дори и в медицината. В по-големите болници е почти невъзможно да се наместиш без някакви връзки (в общинските има работа, но за никакви пари). Затова след завършването си, повечето лекари бягат в чужбина.

Шуробаджанащина в медицината няма как да има. Това означава да вкараш някой на пост, за който е абсолютно некомпетентен. Да вземеш при себе си детето ти, което е млад лекар, е въпрос на предаване на опит и умения. Изобщо наследствеността на професията в дадено семейство е нещо хубаво, а не лошо. Много от приятелите ми учат медицина единствено с тази цел - родителите им лесно ще ги вкарат на правилното място. Иначе това имах предвид, че винаги ще имаш работа. За колкото-толкова. Държавна болница за 800лв. и си търсиш работа в някоя частна. По-важното е, че си работиш по специалността и не ти се налага да влизаш в друго амплоа. Малко по малко годините опит се трупат и си намираш местенце под слънцето. В България сме се нагледали на филолози работещи в IT фирми или биоинженери каращи баничарки. А младите лекари не отиват в чужбина защото тук няма работа за тях. Отиват защото вече всички знаят език, могат да започнат работа веднага и им дават десеторно повече пари. И каква по-изгодна сделка за западните държави? Навсякъде по света има недостиг на лекари, а те получават млади такива, в чието образование не са инвестирали и стотинка. А в България медицинското образование все още е на високо ниво. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2013, 16:30 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
mincheff написа:
стопанско управление с английски

Аз също :) Може ли да попирам колко ти е балът? Сега като са намалили местата нямам идея как ще са минималните балове :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2013, 16:33 
Пишете, о, братя
Аватар

Mondscreen написа:
Nipton написа:

Шуробаджанащина в медицината няма как да има. Това означава да вкараш някой на пост, за който е абсолютно некомпетентен. Да вземеш при себе си детето ти, което е млад лекар, е въпрос на предаване на опит и умения. Изобщо наследствеността на професията в дадено семейство е нещо хубаво, а не лошо. Много от приятелите ми учат медицина единствено с тази цел - родителите им лесно ще ги вкарат на правилното място. Иначе това имах предвид, че винаги ще имаш работа. За колкото-толкова. Държавна болница за 800лв. и си търсиш работа в някоя частна. По-важното е, че си работиш по специалността и не ти се налага да влизаш в друго амплоа. Малко по малко годините опит се трупат и си намираш местенце под слънцето. В България сме се нагледали на филолози работещи в IT фирми или биоинженери каращи баничарки. А младите лекари не отиват в чужбина защото тук няма работа за тях. Отиват защото вече всички знаят език, могат да започнат работа веднага и им дават десеторно повече пари. И каква по-изгодна сделка за западните държави? Навсякъде по света има недостиг на лекари, а те получават млади такива, в чието образование не са инвестирали и стотинка. А в България медицинското образование все още е на високо ниво. :wink:

Шуробаджанащината си е връзкарски назначения по роднинска линия. Ами ако недобър лекар осигури работа на сина си в някоя болница въпреки, че е по-некомпетентен и от самия него. Лошо и за болницата, и за пациентите. 800 лева може да е заплатата на млад лекар в София, но в общинските болници, където наистина има работа, е по-малка.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2013, 16:51 
Паисий
Аватар

Явно си имаш изградено мнение, което според мен е абсолютно грешно, но едва ли ще ти го променя, така че няма какво да спорим. Не знам откъде изобщо я започнахме тази тема, но първоначалната идея беше, че за лекари винаги има работа, което е факт.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2013, 16:55 
Пишете, о, братя
Аватар

^Излагаш се . :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2013, 18:31 
Паисий
Аватар

Ок, явно си по-запознат от мен. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юли 2013, 18:58 
Пишете, о, братя
Аватар

Имах предвид, че е жалко, че така слагаш край на дискусията ни, а в темата за българския футбол се раздаваш яко. :lol: Мнението си съм изградил на базата на това, което знам от роднини и приятели, учащи/завършили медицина. Не се смятам за много запознат или разбиращ повече от теб относно този въпрос. Peace :salute:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 08 Юли 2013, 00:09 
В началото бе словото

Някои хора просто обичат да са Breaking bad, което изглежда готяно и яко , но всъщност е интересна маска ;д, но не ме разбирайте погрешно...
попитах и всичко , за което мисля в момента е : Peace : ) :salute:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 08 Юли 2013, 09:22 
Паисий
Аватар

Godam написа:
Някои хора просто обичат да са Breaking bad, което изглежда готяно и яко , но всъщност е интересна маска ;д, но не ме разбирайте погрешно...
попитах и всичко , за което мисля в момента е : Peace : ) :salute:

Въобще не се правя на безскрупулен наркобос. :lol: Просто си изказах мнението, че такова мислене е неправилно и да, сега като чета може би съм бил по-рязък, но със сигурност нямах лоши намериния. Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 08 Юли 2013, 12:35 
В началото бе словото

promer балът ми е 25,62

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 08 Юли 2013, 13:05 
В началото бе словото

promer ,гледах миналата година за второ класиране 23 приети а пък 30 места,тази година местата са 25 ,така че най-вероятно ще влезеш :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 08 Юли 2013, 23:39 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 7 пъти.
Godam написа:
lady_million написа:

За да избера правото, значи знам, че не ставам за психолог, психиатър, учителка, продавачка, журналистка и най-вече лекарка :lol: Просто знам какво ме влече, а и семеен приятел - юрист - ми каза, че много добре ще си "легна" на професията. За всяка се изискват определени качества, които ако ги нямаш, ами... не си ставаш. Поговорката за мечката и гората по-горе добре описа тази моя идея :!: Да, юристи много, но въпросът е колко са качествени :) Това за мен има голямо значение. Вярно, много учене, ама пък се взимат и добри заплати. Трябва все пак да мислим и за нашите бъдещи деца... няма да ги храним с въздух под налягане - това е малко крайно, но предвид положението понастоящем в България си мисля, че една добра заплата ще ни спести много ядове и мъки, които понасят нашите родители :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 1268 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Какво искате ?

[ Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5 ]

в КСК 2007-08

vasko

63

7038

17 Яну 2007, 20:13

naida Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Спам: Какво искате да не учите?

[ Отиди на страница: 1, 2, 3 ]

в СПАМ

alter ego

43

1994

24 Юли 2011, 00:18

Звездица Преглежда последните мнения