tamarsaaD написа:
Здравейте ! Много ми е неясно, ако примерно си напиша в желаните от мен специалности 10 на брой как биха могли да ме приемат на тези 3 класирания. ?? сао първите 3 ли специалности ще ме приемат или и до десетте могат да стигнат. ?
Като подреждаш специалностите първо посочваш тази, която искаш най-много . Колкото по-надолу отиваш, така де нагоре в стойността на числата, то това значи, че толкова по-малко искаш да изучаваш съответната специалност.
Примерна подредба:
1.Право
2. МО
3. Бг.Филология
4.Журналистика
5. Балканистика
Етапите на класиране:
- първо класиране- ако на него те приемат на първо желание /право/, то си задължена да отидеш в съответния факултет, в случая юридически и да се запишеш. Трябва добре да помислиш какво искаш да учиш, тъй като щом на първо класиране си приета на първо желание, то няма как да отидеш на по-долна позиция. Ако не се запишеш отпадаш. Другата опция ако на първо класиране НЕ си приета по първо желание, то отиваш във факултета, в който си приета и заявяваш, че искаш да ти запазят мястото в тази специалност, докато чакаш да излезе второ класиране. Вече ако след второто класиране пак не си приет по първо желание, то или можеш да се запишеш по това, което си приет или да изчакаш и трето класиране.
П.С-Ако да речем се приет бълг.филология на първо класиране. То може на второ да те приемат МО. Ако това се случи, то ще трябва да запишеш МО/ или да чакаш и трето класиране, евентуално за право/. Мисълта ми е, че няма как да се върнеш на филологията. Тоест ако има раздвижване, то винаги и задължително е НАГОРЕ. Помисли добре. Ти към какви специалности си се насочила?
П.С-Като прочетох поста си видях, че е малко объркано, но това е един от недостатъците ми- обяснявам нещата сложно, ако има нещо неясно- питай

)