Цитат:
На мен ми изглежда сравнително забавно да си квестор
Не знам кое му е толкова гадното дето викаш ..
Да започнем с това, че мнозина от нас, хуманитарните учени, сме бохеми и не обичаме да ставаме в 06.00ч. сутринта (особено в неделя, когато са предварителните). Но това е само началото. Ако си в малка зала, през 90% от времето трябва да стоиш прав, защото ако седнеш зад бюрото, почти не можеш да виждаш, какво се случва на задните редове. В зали като 65-та е по-добре, защото там има "панорамна" гледка. Не забравяй, че сега изпитът е 5 часа (навремето беше 4). Пет часа трябва да стоиш прав, да обикаляш редиците, да наблюдаваш, да водиш деца до тоалетната...
Цитат:
едно време като кандидатстудент не си ли искал да препишеш ?
НЕ! Бях се подготвил много добре по Философия и бях напълно уверен, че ще вляза още на първо класиране. Така и стана! Бях се записал и на изпит по БЕЛ (и аз не знам защо го направих). Падна се лесна тема - нещо за "Гераците" на Елин Пелин. Аз обаче НИЩО не знаех и понеже ме беше срам (от квесторите

), да напусна след обявяване на темата, затова седях и два часа писах някакви безумни глупости. Тези дето са ми проверявали работа, сигурно още ме мразят.
Цитат:
Е, то по тази логика, ако сега времето ви се струва прекалено хубаво, за да се учи, какво остава за Юли на редовния...
О, да! Тези които изкарат добри оценки на предварителния, Юли месец ще дишат по свободно.
Еееех, още колко изпити ви чакат - сесии, държавни изпити, защити на дипломни работи. После, като завършите ви чакат конкурси и интервюта за работа. Ами че те и преподавателите се явяват на конкурси - от асистент или младши научен сътрудник до Академик все са конкурси. Така че -
без паника (и без преписване, разбира се)!