Пак имам да питам..

Цитат:
Чл. 34. (1) Класираните кандидат-студенти от първия етап от 17 юли до 19 юли включително имат възможност:
1. Да се запишат в специалността, в която са класирани, като не участват в следващите етапи.
2. Да депозират диплома-оригинал за средно образование и да попълнят декларация за участие в следващите етапи на класиране за по-предна желана специалност.
3. Да не потвърдят или да не се запишат. В тези случаи те отпадат от всички класирания.
4. Класираните по първа желана специалност кандидати трябва да се запишат на този етап от класирането, без право на потвърждаване или изчакване края на класиранията.
(2) Некласираните от този етап кандидати не подават декларация за участие в класирането и не депозират диплома за средно образование, тъй като участват автоматично в следващия етап на класирането.
Чл. 35. След първото класиране кандидатстващите за специалностите във Физически факултет и Факултета по химия и фармация (с изключение на специалност Фармация) имат възможност да представят служебната бележка с оценка от съответния конкурсен изпит, положен в друго висше училище за посочените специалности до 19 юли 2013 г.
Чл. 36. Вторият етап на класиране се обявява на 23 юли 2013 г. В него участват потвърдилите от първия етап кандидати, за които е възможно прекласиране в по-предна желана специалност, посочена в състезателния картон и некласираните кандидат-студенти.
Потвърждаването или записването на класиралите се от втория етап кандидати се извършва от 24 до 26 юли 2013 г. вкл.
Непотвърдилите от второто класиране кандидати губят правото си за участие в третото класиране, което е окончателно.
Чл. 37. Третият етап на класирането се обявява на 30 юли. Срок за записване – от 31 юли до 2 август 2013 г. вкл. Резултатите от това класиране са окончателни.
Чл. 38. Незаети места могат да останат за обучение на студенти в образователно-квалификационната степен “магистър” (след завършено висше образование).
Така, участвам в класирането, не съм приета изобщо на първо класиране, автоматично ли продължавам в следващите класирания? Или в другия случай, приета съм в някаква специалност, но не е такава, която желая най-много, какво става със следващите участия в класирания? Не ми е ясно кога автоматично продължаваш и кога трябва да отидеш до университета да запазиш мястото си..