Дата и час: 04 Апр 2026, 13:19

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 456 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 31  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Теми Литература 1990-2012
МнениеПубликувано на: 09 Апр 2013, 19:00 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Аз написах 8-9 страници, по принцип достатъчно ли е това, или е малко?

пп. Дано излязат резултатите в рамките на следващата седмица, че не ми се чака... :cheers:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Апр 2013, 19:26 
В началото бе словото

Няма значение обема. Имам познати от миналите години с такъв обем(и по-малък ,зависи от почерка) и оценка над 4.50 ,а други с 15-20 и повече страници и 3ки. Така че не е зле.

Последна промяна system_regulator на 09 Апр 2013, 21:30, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Апр 2013, 19:43 
В началото бе словото

Благодарил (а): 10 пъти.
Ами и аз писах за "Епопеята" - 8 страници, и мои познати все към 6-7 :) Не мисля, че такъв обем е "нищо", защото нали е препоръчително да се правят обзорчета и по-синтезирани интерпретации с логически връзки, а не за всяко произведение самоцелно цяло съчинение.. Не че се давам като пример за подражание де, принципно знам, че така е по-добре:)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Апр 2013, 20:46 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
8-9 страници си е напълно нормален обем :P :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Апр 2013, 14:03 
В началото бе словото

Някой може ли да сподели ,ако има информация ,какво беше в третото листче с темите. Освен Вазов и Яворчо ,кой беше другият автор :?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Апр 2013, 14:23 
В началото бе словото
Аватар

Доколкото знам не е имало друго изтеглено контролно листче освен Яворов

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Апр 2013, 15:22 
В началото бе словото
Аватар

Изтеглиха само една контролна тема, която казаха толкова тихичко, че едва се разбра, че е Яворов... пък да не говорим за втора контролна...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Апр 2013, 09:15 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 1 пъти.
CryAngel, който както. Според мен имаш дадена тема и трябва да я докажеш с колкото се може повече примера, ако имаш повече време,пиши и 20 листа, ако можеш. Все пак геройство и срам има във всяка една от одите, не може да пишеш по 2-3 изречения за Левски и Паисий и да приключиш. Плюс това се сетих доста неща, като коментари на критици, различни теории и щом ми се връзват в темата, защо да не ги напиша. Не казвам, че непременно ще имам по-висока оценка от тези с по-малко листи, ама не съм разтягала локуми честно казано. Ако гледат на обем,печеля, ако ми го прочетат, пак смятам, че е добре. Така, че не се нахвърляй така ;) Който може,пише, който не-си измисл препоръчителен обем до половин страничка :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Апр 2013, 09:32 
Паисий
Аватар

moniiiii написа:
CryAngel, който както. Според мен имаш дадена тема и трябва да я докажеш с колкото се може повече примера, ако имаш повече време,пиши и 20 листа, ако можеш. Все пак геройство и срам има във всяка една от одите, не може да пишеш по 2-3 изречения за Левски и Паисий и да приключиш. Плюс това се сетих доста неща, като коментари на критици, различни теории и щом ми се връзват в темата, защо да не ги напиша. Не казвам, че непременно ще имам по-висока оценка от тези с по-малко листи, ама не съм разтягала локуми честно казано. Ако гледат на обем,печеля, ако ми го прочетат, пак смятам, че е добре. Така, че не се нахвърляй така ;) Който може,пише, който не-си измисл препоръчителен обем до половин страничка :)

Ами всъщност всичко смислено, по всяка тема, се казва в тезата, която е с препоръчителен обем до половин страничка. От там нататък си е само разтягане на локуми. И не се бъркай, че ти се нахвърлям, просто така стоят нещата. Рядко се срещат хора, които са толкова доволни от работата си, за което те поздравявам и ти пожелавам отлична оценка. :cheers:

и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Апр 2013, 09:38 
В началото бе словото
Аватар

Браво на теб, мониииииииииии

Не е нужно да ми се обясняваш обаче!! Нито ме интересува какво си писала, нито дали можеш или не можеш :wink:

И като се явяваш на даден изпит поне се позаинтересувай малко от него...

http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... literatura - просвети се :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Апр 2013, 09:58 
От дъжд на вятър

Препоръчително е кандидатстудентската работа да бъде в обема, определен от предоставения комплект листове (8-10 страници ) с цел дисциплиниране на изложението. Изпитът е писмен с продължителност 4 астрономически часа.

КАТО ЗА начало ние имаме 10 листа, а не страници ;) Мерси , че ме просветли. ВЕЧНО БЛАГОДАРНА, ПОКЛОН!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Апр 2013, 10:49 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 5 пъти.
Хора, не се излагайте. Обема не е от такова значение. Важно е съдържанието. Та в този ред на мисли - дали ще са 15 листа или 5 - най-важното е човек да е доволен от себе си и да не се притеснява, че е изпуснал важни моменти, които биха му помогнали за перфектното формулиране на темата.

Преди няколко години, се говореше, че за изпита по журналистика максималния обем е 4 листа. И въпреки това хората, написали повече от 3-4 странички, се оценявали с ниска оценка, защото била напразно разтягане на локуми (така се говореше, а господинът ми в училище е бил един от проверяващите и ми е казвал, че е вярно), но сега не е така. Максимален обем няма. Човек с 3 странички може да има 6, човек с 10 пак може.
Само едно е сигурно. Ако сте написали страничка-две сте аут.

Успех на всички.
И moniii, браво, че си доволна от себе си.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Апр 2013, 11:08 
My kinda heaven
Аватар

Благодарил (а): 194 пъти.
Стига сте се драпали за тоя обем - има значение само и единствено какво сте написали на съответния брой страници.
Онова, което ми казаха на мен (леля ми беше изрязала някакво интервю от Стандарт с един професор от СУ, който бил сред проверяващите), когато кандидатствах бе, че теми под 6 страници рядко четат. Оттам нататък - колкото, толкова.
Съответно, отивам аз на изпита, пада се Смирненски (Страдание и спасение в поезията на Смирненски - просто прекрасна тема! :drunken: ), почвам да пиша и... ми излезе абсолютно точно 6 страници. Даже поразтеглих малко локуми преди заключението (около десетина реда), за да ги добутам до 6 страници. И в края на шестата сложих точката и предадох, като имах усещането, че съм била наистина изчерпателна и съм казала всичко, което съм искала, по начина, по който съм искала, без да гоня обем. Разбира се, впоследствие се оказа, че съм забравила въобше да спомена "Червените ескадрони" ( :mrgreen: ), но в крайна сметка имам 5.25. На 6 страници текст и без "Червените ескадрони". Така че не се шашкайте толкова от обема. Може да напишете 6 страници и да имате отлична оценка, може да напишете 20 и да имате двойка, а може да е и всичко между тях. Обемът наистина не е критерий (стига, разбира се, да не са едва 2-3 страници, защото в тях просто няма как да сте изчерпателни).

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Апр 2013, 11:27 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 5 пъти.
Аз с моите 5 страници съм съвсем за никъде. Уж тръгнах с нагласата да пиша доста, но кво стана нз. Висока оценка няма да имам това ми е ясно, но поне да не е 2 :(

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Апр 2013, 12:35 
Драскач

Благодарил (а): 21 пъти.
На мен пък ми е супер интересно да чета кой какво е написал. Така че, който му се занимава да описва на дълго и на широко, аз с радост и голямо внимание ще го прочета. Сигурно вече го казвам за стотен път, но наистина обемът, в който сте писали не е никак, ама никак определящ. Аз като кажа , че съм написала да речем 20 страници, реално това са не повече от 10, защото пиша много разточително и оставям мн.разстояние между редовете. Има хора, които си кътат листчетата и пишат много дребно и сбито, анаеробно :Р Също така понякога големият обем се получава не толкова от това, че са казани супер много неща, а от разточителния начин по който са казани. То това в някаква степен си е умение, когато нямаш достатъчно знания по дадено стихотворение да речем, да завъртиш една идея няколко пъти, всеки път с някакво ново допълнение, без да бъде дразнещо сетивата.
Дори и тези, които са писали по-малко, пак имат шанс за добра оценка. Само за протокола ще вметна, че преди 2 години на редовния като се падна Йовков имах 3.25 при обем около 18 страници, с рецензия, че не познавам творчеството.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 456 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 31  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Продавам теми по Литература и теми по История

в Купувам-продавам

fille

2

403

20 Сеп 2013, 16:34

fille Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Теми История 1990-2010

в КСК 2010-2011

svetljotod

4

18738

26 Апр 2009, 22:17