Дата и час: 06 Апр 2026, 23:22

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 550 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 37  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: [КСК 2013] Журналистика
МнениеПубликувано на: 07 Юни 2013, 07:09 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Здравейте! :) Сега съм 11-ти клас и ще кандидатствам следващата година в СУ със специалност журналистика и много искам някой , който вече е влязъл да ми помогне с отговора на няколко въпроса .. с кои оценки от дипломата се влиза? Задължително ли е втората ми матура да е по история ? Ако не е по история полага ли се кандидат-студентски изпит ? И какви оценки имахте вие вече влезлите на матурата по български език ?

Благодаря ви! :)::):)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юни 2013, 10:48 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 5 пъти.
МаррияК написа:
Здравейте! :) Сега съм 11-ти клас и ще кандидатствам следващата година в СУ със специалност журналистика и много искам някой , който вече е влязъл да ми помогне с отговора на няколко въпроса .. с кои оценки от дипломата се влиза? Задължително ли е втората ми матура да е по история ? Ако не е по история полага ли се кандидат-студентски изпит ? И какви оценки имахте вие вече влезлите на матурата по български език ?

Благодаря ви! :)::):)

Имаш още доста време. Разгледай как се образува бала, защото според мен не ти е ясно (2*писмения+1*устния+оценка от матурата по бг+оценка по история от дипломата) Следователно оценките по другите предмети от дипломата НЕ ТЕ интересуват. За историята... Ако през годините, които ти формират оценката в дипмолата, имаш добри оценки, не само че не задължително да ходиш на матура по история, ами е препоръчително, защото можеш да си вкараш автогол. Ако си ходил/а на матура по история ще ти вземат оценката от матурата, ако не си - от дипломата. Така че, ако оценката в дипломата ти е над 5,5 по-добре не ходи на матура по история. Шансът да е по-висока от 5,5 не е особено голям(освен ако не си учил/а ужасно много, разбира се). Ако матурата не ти е по история НЕ СЕ полага друг изпит. А оценките от матурата по бг.... всичко зависи от оценките на изпитите. Ако те са високи и 4,00 да имаш - шансът е на лице.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 08 Юни 2013, 18:47 
В началото бе словото

"Ало, ало..." Какво ще кажете за темата? Как ви се стори?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 08 Юни 2013, 21:39 
В началото бе словото

Интересна тема, има много възможности за писане.
Искам да попитам, ако случайно някой си е объркал входящия номер какво ще стане?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 08 Юни 2013, 21:48 
Катарзисен Млад Меринджей
Аватар

Благодарил (а): 25 пъти.
Анулират му работата.

Real friends don't change.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Юни 2013, 17:15 
В началото бе словото

какво писахте, бъдещи журналисти?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 09 Юни 2013, 17:28 
В началото бе словото

Писах разказ, 8 страници. Нищо общо с подслушванията. Доволна съм от себе си :rr:
Аз бях до тук. Сега - каквото сабя покаже.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Юни 2013, 09:53 
В началото бе словото

Благодаря ви за предишния отговор , че се чувствам супер неориентирана :D Можете ли да ми кажете и колко парички струват кандидат-студентските изпити : )

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Юни 2013, 13:52 
В началото бе словото

Първото за което се сетих бяха подслушванията, но нарочно НЕ писах за тях по две причини, първо беше ме страх да не попадна на проверяващ симпатизант на ГЕРБ който да ми свали оценката защото да пишеш за подслушванията е все едно да пишеш против ГЕРБ, а аз не съм симпатизант на нито една партия защото всички са еднакви - обещават преди изборите, после гледат собственият си джоб ... А другата причина е, защото не бях сигурен колко ще мога да напиша по тази тема, тъй като аз имам малко по-различно виждане за въпрсните подслушвания ...
Всъщност аз писах за вредата от мобилните телефони и за това как една от първите думички на новородените не е "мама" или "тати", а е "Ало" - свидетел съм на няколко такива случай в които родителите си дават телефоните на децата още преди да са проговорили и ги учат да говорят по телефона и тъй като на предварителния изпит се издъних с оценка от 3.32 и то защото засегнах 4-5 различни неща и почти не си защитих тезите, които бях изградил - сега писах точно за вредата като разказах случките и поясних какви са вредите и при по-големите :=)
P.S. Под вреди нямам предвид за облъчванията от клетките и опасността от рак на мозъка при продължително говорене, а за лишението от физична връзка между хората - тъй като е по-лесно да си звъннат по телефона и да си говорят по няколко часа, вместо да се видят, да се разходят и т.н. :)
Въпреки, че темата ми се стори доста по-гадна от тази на предварителния изпит - мисля че се справих доста по-добре, но резултатите ще покажат ... :)
Поздрави! =)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Юни 2013, 18:06 
В началото бе словото

aHDu написа:
Първото за което се сетих бяха подслушванията, но нарочно НЕ писах за тях по две причини, първо беше ме страх да не попадна на проверяващ симпатизант на ГЕРБ който да ми свали оценката защото да пишеш за подслушванията е все едно да пишеш против ГЕРБ, а аз не съм симпатизант на нито една партия защото всички са еднакви - обещават преди изборите, после гледат собственият си джоб ... А другата причина е, защото не бях сигурен колко ще мога да напиша по тази тема, тъй като аз имам малко по-различно виждане за въпрсните подслушвания ...
Всъщност аз писах за вредата от мобилните телефони и за това как една от първите думички на новородените не е "мама" или "тати", а е "Ало" - свидетел съм на няколко такива случай в които родителите си дават телефоните на децата още преди да са проговорили и ги учат да говорят по телефона и тъй като на предварителния изпит се издъних с оценка от 3.32 и то защото засегнах 4-5 различни неща и почти не си защитих тезите, които бях изградил - сега писах точно за вредата като разказах случките и поясних какви са вредите и при по-големите :=)
P.S. Под вреди нямам предвид за облъчванията от клетките и опасността от рак на мозъка при продължително говорене, а за лишението от физична връзка между хората - тъй като е по-лесно да си звъннат по телефона и да си говорят по няколко часа, вместо да се видят, да се разходят и т.н. :)
Въпреки, че темата ми се стори доста по-гадна от тази на предварителния изпит - мисля че се справих доста по-добре, но резултатите ще покажат ... :)
Поздрави! =)

И аз се насочих натам в мойто разказче само че писах и за това, как понякога телефона е единствената връзка между хората и как този вид общуване си има своите особени правила. Така, както ми го разказваш твоето есе, на мен ми звучи супер.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Юни 2013, 19:34 
В началото бе словото

И аз писах за вредата от телефоните ,по-специално за смартфоните :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 10 Юни 2013, 23:09 
В началото бе словото

А кога ще излязат оценките?Някой дали има идея?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Юни 2013, 00:54 
Катарзисен Млад Меринджей
Аватар

Благодарил (а): 25 пъти.
До 18-19 юни най-късно.

Real friends don't change.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Юни 2013, 06:56 
My kinda heaven
Аватар

Благодарил (а): 194 пъти.
Може и на 20-ти, не се знае. Единственото сигурно е, че ще бъде минимум 2 дни преди устния изпит, за да могат хората от провинцията да пътуват.
А тая "физична връзка" от по-горе... дано не си я написал така и на изпита, Анди. Не, че ще ти пишат двойка за това, но си е нонсенс: "физичен =/= физически", както "лиричен =/= лирически".

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Юни 2013, 22:39 
В началото бе словото

Търговецът на кристал написа:
Може и на 20-ти, не се знае. Единственото сигурно е, че ще бъде минимум 2 дни преди устния изпит, за да могат хората от провинцията да пътуват.
А тая "физична връзка" от по-горе... дано не си я написал така и на изпита, Анди. Не, че ще ти пишат двойка за това, но си е нонсенс: "физичен =/= физически", както "лиричен =/= лирически".

Не, не го написах физична връзка, ако не се лъжа писах жива връзка, не съм сигурен точно какво написах, но 100% не бе физична връзка - просто тук го казах така :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 550 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 37  Следваща