Цитат:
Не случайно изпитът е по математика.
А ти с какво предлагаш да се влиза

Тест по Информатика? Аз съм ЗА..мен идеално би ме устройвало това..ама не и близо 80 % от кандидатите,щото ще увиснат като прани гащи...
Мога да ти кажа,че от моето училище,всички които сме с профил "Информатика" сме някъде максимум 5-10 човека,които ще кандидатстваме специалности с програмиране..Питаш ли се защо?!?
Цитат:
В крайна сметка смятам, че за човек, който влиза във ФМИ, е по-добре, да е много добре с математиката, отколкото с програмирането
Математиката,която си учил досега..това е само мъничка част от Анализ-а,не си мисли,че като можеш да решаваш задачи в 12 клас,ще можеш и там!Не си мислете,че само програмирането ще ви е трудно,трябва да се страхувате и от Математиките
Главата си залагам,че човек,които за първи път се сблъсква с програмиране ще му е много,много..ама много трудно!Материала в университета се минава бързо.Днес си на 'Hello world" ,утре на масиви..а в други ден на Рекурсия

Свят да ти се завие!
A знаете ли,защо има недостиг на програмисти? Точно защото специалностите се пълнят с хора,които не могат да издържат на това темпо и прекъсват..Изкарват висока оценка на изпита и влизат,а някой който хич го няма по математика духа супата(Най-пресния ми пример е един приятел,на когото просто не му се отдава Математика,но пък е меко казано гениален като стане на въпрос за код..ама има 3 на изпита..Ха,това честно ли е за него? Ще трябва да се задоволи с някаква смотана специалност,докато Пешо от Сливен може да решава задачи,ама не и да пише код..ти ако си на негово място,как щеше да се почувстваш?)
Нищо против нямам хората,които влизат неподготвени по специалността...просто си говорим факти