Дата и час: 13 Апр 2026, 23:51

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 1268 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 85  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Какво искате да учите?
МнениеПубликувано на: 05 Юли 2010, 10:59 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
хората с по ниски оценки пишат повече специалности с идеята все в някоя да ги приемат
и аз писах повечко ама от 10тата надолу и да ме приемат няма да го уча

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Юли 2010, 11:01 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 485 пъти.
да има там .. аз в унсс като кандидатствах ги набучих всичките Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Юли 2010, 11:07 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 10 пъти.
Deschain написа:
И какво те накара да си играеш да пишеш толкова много специалности?

Без да обиждам никой , и моля да не го взимате навътре !
За мен това са или неориентирани хора , които не им пука какво ще учат , важното е , че ще са приети нещо в СУ . Или пък родителското тяло ги натиска да влязат пак - каквото и да е , важното е , че е СУ . Не ги рабирам тия хора ... :scratch:

Аз имам слаб успех на матурата , на изпита се изложих ... Но не съм тръгнала да пиша всичките му педагогики и т.н. , просто за да вляза . Писах една - единствена специалност , която искам да уча (и то за себе си искам да я уча , а не заради някаквата му там диплома) . Ако ме приемат ще съм най - щастливия човек на света , ако ли не - не ми дреме , млада съм , догодина пак !!! :roll:

•´¯¥¯`• ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΕΣΤΕ •´¯¥¯`•

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Юли 2010, 11:13 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 279 пъти.
Напълно съм съгласен с теб, много правилно, успех все пак, дано те приемат още тази година в желаната специалност.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Юли 2010, 11:15 
В началото бе словото
Аватар

invisible написа:
да има там .. аз в унсс като кандидатствах ги набучих всичките Изображение

те там не са ли 5 :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Юли 2010, 11:16 
Легендарен флуудър
Аватар

как 5 .. 20ина поне бяха :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Юли 2010, 11:19 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 118 пъти.
DeadMistress написа:
Deschain написа:

За мен това са или неориентирани хора , които не им пука какво ще учат , важното е , че ще са приети нещо в СУ . Или пък родителското тяло ги натиска да влязат пак - каквото и да е , важното е , че е СУ . Не ги рабирам тия хора ... :scratch:

Аз имам слаб успех на матурата , на изпита се изложих ... Но не съм тръгнала да пиша всичките му педагогики и т.н. , просто за да вляза . Писах една - единствена специалност , която искам да уча (и то за себе си искам да я уча , а не заради някаквата му там диплома) . Ако ме приемат ще съм най - щастливия човек на света , ако ли не - не ми дреме , млада съм , догодина пак !!! :roll:

Само да знаеш, че имам познати( и още множество други, които не познавам), без един родител, които за да продължат да получават стипендиите си, трябва да запишат в държавен университет :) И жалко за теб, ако не ги разбираш тия хора :) По-спокойно хора.. не виждам какъв ви е проблема, че дискутирате желанията на няколко хилядите кандидати за СУ. :) Peace 8)

Последна промяна Borisg на 05 Юли 2010, 11:24, променена общо 2 пъти

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Юли 2010, 11:22 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 279 пъти.
Е аз не живея с родителите си, ама някакси предпочитам ако става въпрос за пари да се хвана да работя, пък ако ще уча, да уча това, което искам.:)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Юли 2010, 11:24 
Легендарен флуудър
Аватар

DeadMistress написа:
Или пък родителското тяло ги натиска да влязат пак - каквото и да е , важното е , че е СУ . Не ги рабирам тия хора ... :scratch:

какво точно не му разбираш на това .. при положение че има родители които попълват желанията на децата си :scratch:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Юли 2010, 11:37 
Танцуващия с клавиатури
Аватар

Е аз миналата година станах свидетел на скандала между майка и дъщеря. Щерката пише, пише, мама надзирава строго и по едно време като се развика "Ти, нали искаше да учиш еди-кое-си повече от еди-кое-си? Ти си много тъпа, бе момиче, няма да прокопсаш изобщо, отивай да купуваш нов комплект!" и момичето казва "Абе мамо, така искам сега." и майката "Няма така искам, отивай, не искаш така!" :shock: :shock: :shock:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Юли 2010, 11:43 
Легендарен флуудър
Аватар

тая майка е била от добричките явно .. дала е свобода на дъщеря си .. не като в моя случай щерката седи мирно до мама, която пише, пише слага точка и пита .. нали така а девойчето само кимва одобрително :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Юли 2010, 12:01 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
DeadMistress написа:
Deschain написа:

Всеки си има мнение. Това, че ти не разбираш тези хора не ги прави неориентирани. Всеки си има различни приоритети и не виждам нищо лошо в това, че предпочитам да уча все пак нещо, отколкото да пропусна една година. В крайна сметка не това какво точно си завършил определя какво ще стане от теб след време :)

Пожелавам ти успех, дано те приемат това, което искаш :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Юли 2010, 12:13 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
кандидати за тюркология има ли? Интересно ми се вижда

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Юли 2010, 15:42 
Пишете, о, братя

Благодарил (а): 47 пъти.
sdddd написа:
В крайна сметка не това какво точно си завършил определя какво ще стане от теб след време :)

Много правилно ;) Според мен важни са личните качествата, които човек развива цял живот. Качества като .. настоятелност, желание за развитие, увереност и пр. Дали ще завършиш Маркетинг, Соц. дейности или Право - това далеч не определя дали ще бъдеш успешен. Може да прозвучи гадно, но дори това какви връзки ще направиш по време на обучението играе по-голяма роля. В България това е водещото! Нека погледнем реално все пак.. Колко са хората, които работят точно по специалността си? Може би най-вече тези завършили медицина, право.. А колко 'икономисти' са бармани/сервитьори, примерно? Да не говорим за десетките др. специалности, които бълват висшисти. Проблема не присъства само тук, разбира се.

Пример :

Цитат:
Шест от всеки десет висшисти във Великобритания, завършили през последните две години, не работят по специалността си. Това показва изследване на Британския институт за развитие на персонала CIPD.

58% от тях обясняват това с факта, че не са успели да намерят подходяща работа, докато според 28% висшето училище не ги е подготвило за изискванията на работодателите.

Проблемът не засяга само наскоро дипломиралите се. Почти половината (46%) от всички британски висшисти твърдят, че не се развиват в сферата, за която са учили.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Юли 2010, 17:57 
някъде отвъд дъгата :)
Аватар

Благодарил (а): 66 пъти.
sdddd написа:
DeadMistress написа:
Deschain написа:

Всеки си има мнение. Това, че ти не разбираш тези хора не ги прави неориентирани. Всеки си има различни приоритети и не виждам нищо лошо в това, че предпочитам да уча все пак нещо, отколкото да пропусна една година. В крайна сметка не това какво точно си завършил определя какво ще стане от теб след време :)

Пожелавам ти успех, дано те приемат това, което искаш :)

Е, да. Айде да пишем нещо, колкото хартийка да имаме след 5 години. Да покажем на света, че сме си платили висшето обучение, нищо че не е това което сме искали да учим. Важното е да не изпуснем пустото му време, че бързо минава. Това, което си завършил не определя какъв ще си след време, но показва какъв искаш да бъдеш(АКО ЗНАЕШ КАКЪВ ИСКАШ ДА СИ). И ако имаш достатъчно амбиции, упоритост, знания и желание, то да, убедена съм, че ще си работиш по специалността. Но както си каза, всеки има мнение, така че, цитирайки някой от коментарите по-горе: Пийс :salute:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 1268 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 85  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Какво искате ?

[ Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5 ]

в КСК 2007-08

vasko

63

7273

17 Яну 2007, 20:13

naida Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Спам: Какво искате да не учите?

[ Отиди на страница: 1, 2, 3 ]

в СПАМ

alter ego

43

2018

24 Юли 2011, 00:18

Звездица Преглежда последните мнения