Descontrol написа:
Привет и от мен! Аз имам редица въпроси, от които вече не знам откъде да започна. Така, аз сега ще бъде първи курс в Португалска филология. От моята специалност имаме уводен курс от 09.09 и доколкото разбрах от страницата за Битово обслужване, имаме право на временно настаняване в общежитие на СУ до излизане на редовното, официално първо класиране - окей. Но първо как става настаняването, кога става?? Подаването на документи по електронен път е от 01.09 до 10.09. В прикачената заповед на НК няма информация за срокове. В електронното кандидатстване ли ще опоменем, че имаме необходимост от общежитие? Как въобще ще се свържат с нас, за да разберем, че имаме общежитие, защото не вярвам специално за нас да излиза предварително класиране - за тези, които имат уводен курс.
Трябва да отидеш/звъннеш направо в комисията по настаняваето [
link] Студентите, които имат уводен курс, ги настаняват веднага и ако впоследствие не им стигне успехът за общежитие, имат срок да напуснат. В отдел Студенти на твоя факултет също можеш да получиш информация.
Descontrol написа:
Успехът ми май-май беше около 3.91, което значи, че има вероятност след първо класиране да не съм приет, което може само да ме радва. Истината е, че аз искам да си взема разменно писмо за блока на МУ в Лозенец, където домакинката ми е близка, но проблемът е, че никъде няма опоменат срок (период), в който се дават разменните писма. Не ми е ясно. Около 10-ти октомври, май бях чел някъде, че започвали тези неща, но не знам.
Разменните писма винаги е пълна мистерия кога ги дават и кога не. В момента мисля че все още можеш да си вземеш разменно писмо, но след няколко седмици ще спрат да дават и ще дават отново след като илезе и социалното класиране през октомври. Така че те съветвам да звъннеш и да провериш дали не са спрели вече разменните писма.
Descontrol написа:
Друго, което искам да попитам е, как става подаването на документи за разменно писмо? Гледа ли се успеха или просто се дава? Молба май се подаваше, трябва да се провери къде има места и тн. - окей, но проблемът е дали има някакви критерии. Това май са въпросите ми дотук. Благодаря ви изключително много предварително.
Всичко добро!
Проверяваш в МУ дали има дали има места (в Лозенец винаги има, и аз съм живял там в първи курс), после отиваш до СУ - казваш им, че искаш разменно писмо, вземаш си го и чао. Това става само през лятото до някое време. После на есен вече след края на последното класиране за общежитията всички ВУЗ-ове обявяват колко свободни места имат и те се преразпределят на СУ и УНСС и има нещо като още едно допълнително класиране, при което се запълват тези места, но това става вече около ноември.