Дата и час: 21 Яну 2026, 19:19

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 799 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: [КСК 2013] Право
МнениеПубликувано на: 19 Юли 2013, 23:32 
В началото бе словото

Благодарил (а): 1 пъти.
svetlio.varna написа:
Можеш да си вземеш книжката и на 1 октомври. :)

Най-добре.. мерси :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2013, 11:30 
AHddicted
Аватар

Благодарил (а): 68 пъти.
Mondscreen написа:
Чак сега успях отново да погледна темата. И аз ти благодаря за усилията, но също така имам и 2 предложения, които може би ще са ви от полза следващата година:
1. Номерче да се дава само при бележка за платена такса. Аз ти се представих с този ник и не знам дали помниш кога си взех номерче в сряда, но ми даде 83. Стори ми се странно, защото пред вратата бяхме около 20 човека, но все пак реших, че номерацията не започва от 1. След като най-различни хора започнаха да се вливат в опашката разбрах, че всъщност повечето са си взели номер и тогава са отишли да плащат такса. Така се получи, че бях един от първите пред вратата, а се записах в 3 следобед, след общо 7 часа чакане пред паричен салон и ЮФ. Още в началото попитах колежката ти, дали ако дойдат по-ниските номера ще ни предредят, но тя не ми отговори и честно казано я разбирам.
2. Второто ми предложение се отнася за родителите. Вие им казвате да излизат от опашката, но те просто не ви слушат. Ако е възможно според мен ще е по-добре да се постави по една табела "Родителите до тук.", "Забранено за родители", а защо не и "Надежда(родител) всяка тука оставете" :lol: в двата края на коридора.
Едва ли съм първият който ги измисля, но според мен тези 2 неща могат да вкарат някакъв ред в опашката. Благодаря отново.Изображение

Разбира се, че се сещам за теб, нали все пак ми се представи кой си. :) По първата ти точка мога много да пиша, но ще е напълно безсмислено, защото както има положителни черти, така и отрицателни... нашата система също си има и положителните, и отрицателните неща... просто няма идеален начин за справяне с тези опашки, а и както Kristo написа, това е нищо и никакво чакане в сравнение с тези чакания, които ви чакат по време на следването ви. ;) Що се касае до второто ти предложение, повярвай - и това няма да помогне срещу нахалните родители, които въпреки че ги подканях доста настоятелно да се махнат от опашката и да не пречат, то имаше такива, които в продължение на часове стояха точно пред мен и задръстваха цялото движение... имаше точно две майки, на който държанието им ми допадна, като едната дори се извини от името на едно момче, с което се поскарах, защото имаше огромното неблагоразумие да предложи пари, за да влезе при инспекторките...

marihanncheto написа:
altough а ти като си филолог защо си при правистите,старшите ги мързи? :D

Както вече написах, аз самият исках да съм на ЮФ, тъй като в почти всички останали факултети е скучно записването. :lol: Що се касае до хората от вашия факултет в СС, то мога да ти кажа, че само двама от тях са готини и съвестни, но и двамата нямаха възможност да записват, като причините са им наистина основателни. ;)

Последна промяна although на 20 Юли 2013, 13:14, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2013, 13:07 
очарователен тормозник
Аватар

Благодарил (а): 410 пъти.
Могат да го направят много елементарно -

Има 3 дни за записване нали? 2 пъти на ден по 4 часа (преди и след обедната почивка) - оставят компютъра да разпредели всички класирани в първите 5 периода, така всеки да знае кой ден и кой час да иде, 6тата част - третия ден следобед е за прехвърлящи се и ако някой е пропуснал първия си период. И вече като си на място за твоето си записване нека раздават номерца, но ще сте около 60-70 човека макс и се падат по 4мин на човек.

Отделно и преди трите дни записване, се дава бонус-ден в който да се плаща - или в някоя банка, или на място - така хората от София ще идат 2 пъти до ректората, но втория път няма да висят горе, а направо ще се наредят долу (както възрастните студенти правят - плащат един ден, удрят им печат друг, аз така съм заверявал доста семестри, просто не вися над 5мин на опашка). Хората извън София ще имат 1 ден възможност преди да пътуват да платят където искат. Паричния салон работи с по-голямо работно време от отдел Студенти (но там чакат от всички специалности в сградата).

Също така, ще е хубаво и да се направи отделно записване на прехвърлящи се от други специалности и вузове - те така или иначе май не влияят на бройката новоприети студенти, защото не са към тях.

Колкото до групите - нищо не пречи в интернет, в профила където излизат оценките, да заявиш кои групи искаш и на място да ти кажат, какви са ти опциите... Ако на някой му се занимава да програмира това.

you've arrived at panic station!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2013, 20:36 
В началото бе словото

Благодарил (а): 2 пъти.
и сега ... ще има ли места за момичета редовно??

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2013, 01:01 
AHddicted
Аватар

В петък си тръгнах 15-на минути преди края на работния ден на отдел "Студенти" и се бяха записали 174 момичета и тъй като силно ме съмнява да се е появило последното момиче, то ще има място само за още едно.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2013, 09:54 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 7 пъти.
although написа:
В петък си тръгнах 15-на минути преди края на работния ден на отдел "Студенти" и се бяха записали 174 момичета и тъй като силно ме съмнява да се е появило последното момиче, то ще има място само за още едно.

Щом има второ класиране и ще има падане на бала (колкото и минимално да е то) ще има и още приети. Независимо от запълнените места всички, които ще покрват минималния бал, ще бъдат приети. Пожелавам успех на всички, които треперят за второ класиране :))

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2013, 12:24 
Драскач

Благодарил (а): 21 пъти.
Ако ще и още осем класирания да има, както обикновено местата са запълнени още на първо. Квотата е попълнена, евентуално при задочното може да има местенца, ако някой реши, че предпочита да е редовно, дорир и да не е в су. Момчето ви даде инфо от кухнята, така че не мисля, че има място за празни надежди :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Юли 2013, 00:08 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Кога се очаква да можем да си вземем книжките ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Юли 2013, 00:25 
AHddicted
Аватар

although написа:
... след около две седмици ще можете да си ги вземете от отдел "Студенти"...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Юли 2013, 11:42 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
although написа:
although написа:
... след около две седмици ще можете да си ги вземете от отдел "Студенти"...

Благодаря! Питах ,защото при записването на мен лично ми казаха "след седмица можеш да дойдеш за книжката " Но май няма точен ден ,след който ще бъде възможно това ,така че няма много голямо значение.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Юли 2013, 20:43 
В началото бе словото

Колеги, някой от подвижаващите се във форума случайно да е в 16-та група? Нека пише, да се знаем. =)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2013, 00:23 
В началото бе словото

Аз да попитам кога точно се открива новата учебна година,защото на листчетата дето ни раздаваха пише 27.09, а в сайта 30.09? :))

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2013, 00:24 
Eгоцентричен и самовлюбен...
Аватар

Благодарил (а): 844 пъти.
На 1 октомври - всяка година е на тази дата откриването на учебната година в СУ :D :D :D
ЮФ вероятно на 2 октомври ще открие :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2013, 01:42 
AHddicted
Аватар

Учебната 2013/2014 ще бъде открита на 27.09., заради честванията по случай 125-годишнината на СУ, а това, което е видяла yoanaM, e откриването конкретно за ФНПП, тъй като този факултет е заявил за ползване Аулата и затова присъства като събитие в календара на сайта! ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2013, 10:48 
В началото бе словото

Понеже сте изключително отзивчиви да попитам и друго :) Забравих в документите да запиша кой чужд език искам да изучавам,защото не знаех и от кои може да се избира...Трябваше ли задължително да запишем или след започването на годината ще може да си изберем?

P.S. Благодарности за информацията,чудесни сте! :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 799 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54  Следваща