Дата и час: 03 Апр 2026, 16:23

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1503 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 101  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: [КСК 2013] Връзки с обществеността
МнениеПубликувано на: 08 Фев 2013, 19:51 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 30 пъти.
А, защо се приемат толкова малко момчета и толкова много момичета? Това е полова дискриминация! Това последното беше бъзик, разбира се. :D :D :D И все пак, защо е така? Никога не съм успявал да си дам адекватен отговор, а съм сигурен, че вие знаете, вероятно. :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 09 Фев 2013, 10:47 
Just like a heartbeat the drumbeat carries on
Аватар

Благодарил (а): 96 пъти.
Защото момичетата сме по-умни и изкарваме по-високи оценки :mrgreen: Ако и за вас има толкова места, ще ви приемат и с чисти тройки. Поне така аз си го обяснявам. Навсякъде е така освен във ФМИ, мисля.

За справка: аз имах 5.38 на писмения и имаше 12 момичета с по-висока оценка от мен, един съфорумец имаше 4.70(или нещо подобно) и имаше 11 момчета с по-висока от неговата. Това по спомени го говоря, може и да бъркам. Пък и като погледнеш баловете - за момчетата са по-ниски.

One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 09 Фев 2013, 13:54 
Magnolia
Аватар

Благодарил (а): 374 пъти.
Аз съм много против квотите, но това е положението. Според мен е правилен принципът "който влезе- влезе", ако ще да има между нула и едно момчета (или, респективно, момичета).
И за психологията, която ми беше първо желание, имаше 40 момичета и 20 момчета, но ако нямаше квоти, щях да вляза. Така че не са във ваш ущърб.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 09 Фев 2013, 14:41 
Легендауен флуууууууууууууудър
Аватар

Благодарил (а): 73 пъти.
То това и не означава, че пък момичетата респективно задължително стават по-добри след това в съответната професия. Икономиката има нужда и от доказалия се мощен мъжки мозък! :rr: Момчетата просто ги мързи да учат, тва е!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 09 Фев 2013, 19:25 
В началото бе словото
Аватар

Всички сте прави, да, но въпреки всичко отново 20 ми се виждат прекалено малко като бройка, при положение, че момичетата са двойно повече, но както и да е. :) Иначе ще се постарая да влезна. :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 09 Фев 2013, 19:35 
Аватар

Добре си е бройката и като цяло си е справедлива. За по-ниските балове на момчетата също трябва да се отчете, че например на изпита по журналистика съотношението момичета-момчета е долу-горе 5 към 1... Нормално е да има по-малко хубави оценки, след като и самите кандидати са доста по-малко.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 09 Фев 2013, 19:39 
В началото бе словото
Аватар

Да, явно е така. Благодаря на всички за бързите отговори! :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 09 Фев 2013, 19:41 
Аватар

А и гледай на самия изпит ДА НЕ СИ ПРАВИШ ЕКСПЕРИМЕНТИ. :lol: Ти си момче и една четворка те устройва напълно. Напиши си едно есе с ясна тези и си готов.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 09 Фев 2013, 19:45 
Чорбар
Аватар

Благодарил (а): 20 пъти.
И аз искам да изразя хилядите си благодарности към настоящите студенти, които се разписаха стабилно в темата и оказват безрезервна помощ на зайците като мен ! :cheers: Искам да запитам как по-точно се подготвихте за писмения изпит, понеже почти навсякъде срещам отговори от сорта на "следи новините, чети вестници и си готов". Притесненията ми са породени от факта, че самото писане на есе ми е доста голям проблем, просто защото през живота си съм написал най-много 3 есета (без помощ). :shock: Искам да се подготвя без никакви уроци или курсове, но не мога да си изградя ясен план.. Да не говорим, че в членуването имам доста големи проблеми и там също трябва да поработя. А остават някакви си 5 седмици до изпита. Предварително обещавам да почерпя всеки, който благоволи да помогне с нещо. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 09 Фев 2013, 20:00 
Just like a heartbeat the drumbeat carries on
Аватар

Благодарил (а): 96 пъти.
Аз си писах есета на темите от миналите години и ги давах на една учителка да ги проверява. Тя ми обясняваше в междучасията къде са ми грешките. Написах не повече от 5 есета общо. Тя ми препоръча да прочета Хрониките на Стефан Цанев и "Народопсихология" на Семов, както и каквото друго се сетя :)

One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 09 Фев 2013, 20:04 
В началото бе словото
Аватар

И аз не съм писал много есета и до скоро бях в същото положение като теб, но се стегнах. Започнах да пиша поне по две есета на седмица. Отначало се справях ужасно, писах по една страница голям формат, пълна боза, и не можех да измисля повече, но се подобрих значително. Ето днес, например, писах есе по литература и се учудих, как изписах три страници голям формат на тема "Грях и изкупление". Отделно втората ми матура ще е по философия, нарочно си я избрах нея, заради есето и възможността да си подобря писането, така че и подготовката за втората ми матура подпомогна. Така че те съветвам да започнеш да решаваш тестове по българска граматика всекидневно, както и да се мъчиш да пишеш есета, както направих аз. С времето ще подобриш писането си, гарантирам ти! :)

Между другото мен, пък, ме няма от време на време при запетайките. Много са ми трудни тия гадинки! :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 09 Фев 2013, 22:43 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 9 пъти.
Айде и аз ще се включа :) И на мен ми е притеснено относно есето, но се радвам, че поне има предварителен изпит, на който да разберем горе- долу на какво ниво сме. И аз като bobby.grigorov мисля, че с малко, но постоянни упражнения ще ни се получи номера и ще изкараме прилични оценки. Няма да забравя, миналата година докато четях темите, попаднах на темата "Как се пише журналистическо есе" и някой беше написал:

WeeDichou написа:
1)Дават ти темата...
2) Веднага се сещаш за какво да пишеш.
Тук е най-същественото: НЕ ПИШЕШ ЗА НЕГО
3) Сещаш се за второ нещо....НЕ ПИШЕШ И ЗА НЕГО
4)
5)
...
100) Сещаш се за 99-то нещо, за което би писал....
101) Пишеш за него
102) Излизаш от изпита...
103) Отиваш да ти леят куршум за късмет...тоя дето ти проверява работата да не е махмурлия/абстинентен/в лошо настроение...

Това просто винаги ме развеселява и не се и съмнявам, че ще е нещо подобно, но пък ако не се справим първият път, имаме втори.. и трети, и пети.. Живота е пред нас бе хора :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 09 Фев 2013, 22:58 
Magnolia
Аватар

Благодарил (а): 374 пъти.
И по този начин се раждат беузмни опити за оригиналничене...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Фев 2013, 00:44 
Чорбар
Аватар

Благодарил (а): 20 пъти.
bobby.grigorov написа:
И аз не съм писал много есета и до скоро бях в същото положение като теб, но се стегнах. Започнах да пиша поне по две есета на седмица. Отначало се справях ужасно, писах по една страница голям формат, пълна боза, и не можех да измисля повече, но се подобрих значително. Ето днес, например, писах есе по литература и се учудих, как изписах три страници голям формат на тема "Грях и изкупление". Отделно втората ми матура ще е по философия, нарочно си я избрах нея, заради есето и възможността да си подобря писането, така че и подготовката за втората ми матура подпомогна. Така че те съветвам да започнеш да решаваш тестове по българска граматика всекидневно, както и да се мъчиш да пишеш есета, както направих аз. С времето ще подобриш писането си, гарантирам ти! :)

Между другото мен, пък, ме няма от време на време при запетайките. Много са ми трудни тия гадинки! :)

А аз как ще се стегна, като мързела ми няма граници ?! :? Точно обема мисля, че най-трудно ще докарам.. А за такава тема щом си написал 3 листа - :thumbup: :notworthy:

KeepItClassy написа:
Айде и аз ще се включа И на мен ми е притеснено относно есето, но се радвам, че поне има предварителен изпит, на който да разберем горе- долу на какво ниво сме. И аз като bobby.grigorov мисля, че с малко, но постоянни упражнения ще ни се получи номера и ще изкараме прилични оценки. Няма да забравя, миналата година докато четях темите, попаднах на темата "Как се пише журналистическо есе" и някой беше написал:

WeeDichou написа:
1)Дават ти темата...
2) Веднага се сещаш за какво да пишеш.
Тук е най-същественото: НЕ ПИШЕШ ЗА НЕГО
3) Сещаш се за второ нещо....НЕ ПИШЕШ И ЗА НЕГО
4)
5)
...
100) Сещаш се за 99-то нещо, за което би писал....
101) Пишеш за него
102) Излизаш от изпита...
103) Отиваш да ти леят куршум за късмет...тоя дето ти проверява работата да не е махмурлия/абстинентен/в лошо настроение...

Това просто винаги ме развеселява и не се и съмнявам, че ще е нещо подобно, но пък ако не се справим първият път, имаме втори.. и трети, и пети.. Живота е пред нас бе хора

Колко окуражаващо накрая.. Чул те Господ ! :angel4:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Фев 2013, 05:48 
В началото бе словото
Аватар

Хех, ти мислиш, че мен не ме мързи ли? Мързи ме страшно много, не знаеш с колко усилия започвам да пиша, когато се налага, но го правя, защото имам амбицията да вляза в тази специалност. Виж, просто колкото и да те мързи, се стегни! Почни да пишеш смело, като изразяваш, в есетата си, твоята гледна точка и ще видиш, че за две-три седмици ще има значително подобрение и ще останеш много доволен от това, което си направил. :)

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1503 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 101  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Въпрос към "връзки с обществеността"

в ФЖМК

alexxela

3

2755

22 Окт 2010, 17:32

Borisg Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Връзки с обществеността - задочно - 2010/2011

в ФЖМК

Chinedu_Obasi

1

2100

22 Авг 2010, 22:59

Etien Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Връзки с обществеността, Журналистика, Психология ?!?

в КСК 2011-2012

annie_naydenova

6

1141

07 Авг 2011, 23:25

svetlio.varna Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Журналистика, връзки с обществеността, или книгоиздаване?

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в КСК 2012-2013

bobka

28

3465

17 Юли 2012, 16:09

vasko Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Бизнес администрация или Връзки с обществеността

в Студенти - общ форум

fak

1

1420

16 Май 2009, 19:09

mеmento Преглежда последните мнения