Търговецът на кристал написа:
Ох бе, хора, аз ли грешно пиша, вие ли кофти ме разбирате... Имах предвид, че ако ще се отразява нечия КСК, то кандидатите за НАТФИЗ "стоят" най-добре пред камера и са интересни със своята шантавост (лилавите коси и прочее). Ако ще се отразява нечия КСК, що да не е тая на актьорите, в такъв случай, ако ще изглежда добре "на тИлИвизора" и с какво журналистите, да речем, са заслужили повече внимание, при условие, че масово не се различават от кандидатствалите с английски или философия, да речем? И, изобщо, защо трябва да се обръща такова внимание на КСК на СУ, при условие, че тя не е кой знае каква новина - случва се всяка година, специалностите са горе-долу едни и същи, както и обобщените резултати от изпитите (в % двойки и шестици, примерно). Чудо голямо... Айде, да си обявяват там темите по литература и история, че това си е някаква традиция, ама да не ме занимават кой какво е писал и дали е доволен от темата (по журналистика, история или каквото и да е).
Казано накратко: не виждам смисъл от отразяването на КСК (още по-малко пък на конкретен университет). Ако обаче толкова държат да го правят, то медиите имат право да изберат върху какво да се фокусират и това спокойно може да е НАТФИЗ или НХА заради екстравагантността на кандидатстващите, като НАТФИЗ е за предпочитане, защото там се предполага и че нямат проблем да говорят (пред камера, публика и не се притесняват от вниманието). И не вярвам, че е редно да има сблъсък по темата за обществено значимите специалности, защото никой не ходи да снима пред Медицинска академия, нали? На мен поне ми е много по-интересно що за доктори ни очакват, отколкото какви журналисти.
Абсолютно съм съгласна с твоето мнение.