Почвам с това, че не мога да ти отговоря категорично и разсъжденията ми са по-скоро спекулации (логични, струва ми се, но все пак - спекулации).
Предвид факта, че е забранен достъпът до определени кабинети, които - гледайки номерата - са не учебни зали, а работните кабинети на дадени преподаватели, се предполага, че проверката на работите се извършва там, т.е. в работно време. От друга страна обаче работното време на тия преподаватели не е от 9 до 17 часа всеки ден от понеделник до петък. Имам предвид, че те могат да дойдат по-рано и да останат до по-късно или обратното, ако имат ангажимент. И, понеже факултетът си има охрана, а не се заключва в събота и неделя, а те си имат ключове за кабинетите си, спокойно могат да проверяват и в почивните дни. Не знам дали могат да изнасят темите извън факултета, за да ги четат у дома, но само горните условия ми се виждат достатъчни да съм сигурна, че часовете за проверка на работите не са строго регламентирани - нито пък дните. По-вероятно ми изглежда да е който когато успее, стига работата да бъде свършена.
И понеже, както казах, и проверителите са хора, съм почти сигурна, че част от тях ще довършват работата именно идния уикенд и протоколите ще се предават тепърва на 9-ти. Съвсем сериозно ви казвам да не очаквате резултати преди 11-и и ако се случи да ги пуснат по-рано, ще бъда много изненадана.
А някой по-горе питаше дали ти гледат работата по време на устния. Не (поне не и когато аз кандидатствах) - то си представете, това би било ужасна хамалогия, защото никоя комисия не знае кой кандидат ще й доведат в даден момент. Чичкото в голямата зала (вероятно 272 в Ректората) ви вика на произволен принцип. А комисиите са много - по мое време бяха 9. А сега си представете как точно комисията Х ще намери работата на кандидата У, а едновременно с това комисията Z ще търси работата на кандидата Q. Това значи всяка комисия да прерови един-единствен куп работи толкова пъти, колкото кандидати минат през нея. Е, няма такова забавяне - то и без това изпитът продължава цял ден... Мен ме питаха за оценките от литературата и есето, но го направи "неутралното ченге" почти на изпроводяк, колкото да се обади. Не мисля, че се интересуваха.
Колкото до обема... няма никакво значение, сериозно ви казвам. Сега, не знам как биха погледнали на работа от 10 реда, но моята беше или 2 страници и малко, или 3 страници и малко (отдавна беше и не помня, но беше едно от двете), а имах 5.25. От гледна точка на днешния ми опит във факултета, ми е супер интересно да разбера кои проверители са ми я чели, но уви, няма начин. Една колежка, дето имаше 5.75 искаше да си я копира, но й казаха, че ги пазели само 1 година.