Не че някой ме пита (

), обаче искам да изразя възмущението си от несериозността на повечето кандидати. Пояснявам:
Изпитът е обявен от 9. Изискват от нас да сме в Университета един час по-рано. Самата аз не съм Цветко Петко и много се мотая, но отиването на кандидатстудентски изпит си е сериозен ангажимент, така че се постарах да стана раничко и да пристигна навреме. Побърках се от притеснение, задето пристигнах в осем и пет. В залата бяха заели местата си преди мен около 10-ина кандидата от общо 60. Останалите петдесет парчета започнаха да се нижат бавно-бавно, без изобщо да се притесняват от това, че на практика са закъснели. И така до девет. Даже в девет и пет(след обявяване темата и началото на изпита) влезе един младеж и квесторите най-спокойно си му дадох пликчета с листята и му пожелаха успех.
Хора, щом като от самото начало проявявате такъв непукизъм все едно сте на училище и сте закъснели за Час на Класа, значи няма да ви бъде. Не искам да съм груба, ама си е така. Вярно, време си имаше до девет. Вярно, да висиш в залата един час, си е скучно. Но това са изискванията!
Това исках да споделя, просто защото се ядосах много. Келешка история. Аз самата съм ходила на шест, мисля, кандидатстудентски изпита, знам какво е, каква е организацията, но никога не бих си позволила да се появя 10 минути преди началото. Защото отношението към изпита олицетворява цялото отношение към следването въобще. И го казвам от гледната точка на сменила два университета вече пишман-студентка. Благодаря!

П.П. Очаквам от 3 до 5. Изобщо нямам наблюдения как се оценят есетата. На изпит по математика поне като излезеш си знаеш каква си я свършил приблизително и някакси не се вълнуваш особено от оценката. А на такъв изпииит тръпнеш 2 седмици в абсолютно неведение...

Айде, край. Дано се видим скоро.