Дата и час: 12 Апр 2026, 22:36

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1631 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 109  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: [КСК 2012] Журналистика и ВО
МнениеПубликувано на: 10 Юли 2012, 13:55 
My kinda heaven
Аватар

Благодарил (а): 194 пъти.
boriana_h написа:
...касметлий! :roll:

:roll:
Не се обиждай, ама много са ти писали. А дежурното оправдание с "грешките от бързане" вече се поизтърка...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Юли 2012, 13:58 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Виж,нямам желание да се оправдавам!Приемам с уважение забележката ти,но не смятам,че трябва да си груба!Благодаря,че ме поправи,все пак!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Юли 2012, 14:01 
Правист по душа

Благодарил (а): 1 пъти.
vasko написа:
Има 16 човека с по-висока оценка от моята. Вътре съм. С 5.25 по БЕЛ и 5.67 по История. 5 години чакам тоя момент.

Съжалявам, че ти чупя хатъра, обаче оценката ти по История не е пълна, нито пък матурата ти по БЕЛ и е достатъчно 4 човека да им се образува повече бал от твоя и излиташ от едната специалност (редовно) със сигурност + има и устен изпит, където също има шанс някой с по-ниска оценка от твоята да те задмине ...

Последна промяна Nemalp на 10 Юли 2012, 14:13, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Юли 2012, 14:03 
My kinda heaven
Аватар

Благодарил (а): 194 пъти.
Не съм груба, просто се предполага, че кандидатствайки в този факултет, сте грамотни. Никой няма да се занимава тепърва да ви учи, че в българския език няма дума, която в мн.ч. да завършва на -й. Ама нито една. Вярно е, езикът ни е труден, има много правила с още повече изключения, но това си е кристално ясно и изключения от него няма. И как изобщо си кълчите езика да кажете кайсий, институций, късметлий (че и с "а"!). Звучат като имена на римски императори. :lol:

Абе, всъщност... нека съм груба. Ако искате да учите в тоя факултет, програма минимум е да сте грамотни.

Nemalp, ти пък съжЕляваш... абе, къде ги крихте тия грешки досега?
Васко, вътре си. Ако не в едната, в другата специалност. Само изкарай устния.

Последна промяна Търговецът на кристал на 10 Юли 2012, 14:04, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Юли 2012, 14:04 
Persona non grata
Аватар

Благодарил (а): 105 пъти.
Nemalp написа:
vasko написа:
Има 16 човека с по-висока оценка от моята. Вътре съм. С 5.25 по БЕЛ и 5.67 по История. 5 години чакам тоя момент.

Съжелявам, че ти чупя хатъра, обаче оценката ти по История не е пълна, нито пък матурата ти по БЕЛ и е достатъчно 4 човека да им се образува повече бал от твоя и излиташ от едната специалност (редовно) със сигурност + има и устен изпит, където също има шанс някой с по-ниска оценка от твоята да те задмине ...

Е защо го режеш по този начин? Всеки да си гледа в негово картонче...
п.п.Пише се '' съжАлявам ''

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Юли 2012, 14:05 
В началото бе словото
Аватар

Аз също се чудя дали изобщо да ходя на устен.... с оценка 3.50 (от предварителния изпит), БЕЛ-5.99 и история-6...... супер разочарована съм от себе си... :X

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Юли 2012, 14:07 
Magnolia
Аватар

Благодарил (а): 374 пъти.
На този съм се оср... абе, не е добре. Хубаво, че на предварителния имам 5.00. Лошо, че по история съм с 4.67 в дипломата, а на матурата по БЕЛ имам 5.57. Май леко започвам да се депресирам :|

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Юли 2012, 14:13 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 4 пъти.
Аз се чудя как е възможно хора, които пишат "сажелявам" и "касметлий" да имат нещо повече от 2. Не се оплаквайте и не "приемайте забележката", а си запазете достойнството и не се опитвайте изобщо да влизате в тия специалности. Нямате оправдание за подобни грешки, дори да са случайни, защото това ще рече, че нямате навика да преглеждате какво сте писали. А журналисти и ПР-и така няма да станете. Особено пък журналисти. Писането на клавиатура също не е оправдание, защото на такава ще пишете тепърва във всяка редакция.

С две думи - ако правите такива малоумни грешки - хлябът ви не е в тези специалности и професии.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Юли 2012, 14:21 
малко пони
Аватар

Благодарил (а): 24 пъти.
Ер Малка написа:
На този съм се оср... абе, не е добре. Хубаво, че на предварителния имам 5.00. Лошо, че по история съм с 4.67 в дипломата, а на матурата по БЕЛ имам 5.57. Май леко започвам да се депресирам :|

Същата работа...да живее предварителният. Ама нищо не е загубено де, все още ни предстои устният. Не съм сигурна до каква степен това е успокоителна мисъл, ама поне все още имаме реален шанс да се сместим.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Юли 2012, 14:26 
Правист по душа

Благодаря и на двамата ! Не знам как успях да го напиша по този начин *изчервяване*.
И "не гледам в чуждите картончета", мерси, ама моето си ми е достатъчно, едва с него се справям. Казвам го с добро, за да го вземе под внимание за устния, а и трудно би звучало като забележка от човек като мен. Моите резултатите са много по-ниски от неговите, далеч не са блестящи и би било най-малкото глупаво.

Къде сме ги крили грешките досега ? Аз не ги крия, наистина допускам доста грешки, предимно пунктуационни, но тази не е от тях, но все пак се радвам, че го написах във форума, а не в имейл до преподавател. И все пак това не ми е връхната точка днес, на изпита по английски успях да напиша веднъж "ex(C)ercise". На останалите места в текста го бях написал правилно, обаче се радвам, че си видях грешката и я поправих. Други грешки в диктовката, доколкото ми е известно, нямам.

Последна промяна Nemalp на 10 Юли 2012, 14:43, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Юли 2012, 14:28 
В началото бе словото

и аэ съм раэочарована:3.50 на устния;6.00 по история;4.84 ДЭИ....да влеэна-мисията невъэможна,но съм длъжна да опитам,нали така :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Юли 2012, 14:32 
В началото бе словото
Аватар

Да,добре,нека съм неграмотна!Благодаря на всички за мненията,защото по такъв начин ме нахъсвате да отида на този прословут устен изпит и да изкарам максимума от себе си! Изобщо не ме интересува дали мислите,че заслужавам да вляза във факултета и дали знам да пиша грамотно!
Не вярвам,че такива заключения могат да бъдат коректни,когато съдите само по едно изречение,което съм написала,но както и да е - не съм безгрешна!
Честито на тези с хубавите оценки,успех на устния! :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Юли 2012, 14:33 
Persona non grata
Аватар

Благодарил (а): 105 пъти.
Ама ако искаш ходи, никой не те кара.Не съскай тука...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Юли 2012, 14:38 
Драскач
Аватар

Аз и 3-те съм ги писал, а относно този устен изпит нямам притеснения, защото аз следя всичко, което се случва по света и у нас от много време преди да съм се замислял дали искам да уча журналистика, а това е от много дълго време.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Юли 2012, 14:40 
Правист по душа

Браво ! И успех на устния.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1631 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 109  Следваща