Дата и час: 28 Мар 2026, 22:03

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 45 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: [КСК 2012] Политология
МнениеПубликувано на: 30 Юли 2012, 22:13 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
thebeliever написа:
Излезе първо класиране - мин. бал за момичета е 25.88, а моят е 25.21. Как мислите дали има шанс да падне на второ класиране? Много се чудя дали да рискувам и да си изтегля дипломата от УНСС...

Миналата година на Второ класиране, балът падна до 25.00

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2012, 13:22 
В началото бе словото

Благодарил (а): 1 пъти.
Политолози май няма из форума :/

Приеха ме, а няма с кого да споделя радостта си :))

29.17 по първо желание ^^

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2012, 18:33 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
niya.koleva написа:
Политолози май няма из форума :/

Приеха ме, а няма с кого да споделя радостта си :))

29.17 по първо желание ^^

Има, колежке, но още не сме се активизирали. На мен също ми е първо желание и с нетърпение очаквам началото на семестъра. До 1 октомври! :))

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2012, 20:49 
В началото бе словото
Аватар

Поздравления колеги. Моят съвет е да си направите ФБ групичка и лека полека да я налазвате. Ще видите - тя ще бъде най-добрия ви приятел по време на сесия. Поздрави от Втори курс :Р

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2012, 23:41 
В началото бе словото

Благодарим, радвам се, че не съм единствената политоложка във форума. Щеше да ми е много скучно самичка.

Докато съм ви хванала за слушатели:
Колко избираеми дисциплини трябва да изберем за първи и колко за втори семестър в първа година. Доколкото разбрах броят им няма значение, но трябва да се покриват 30 кредита на семестрър. Така ли е или съм успяла да се объркам още преди да съм престъпила прага на факултета :))
Освен това г/д на колко групи ще ни разделят, 2 езика могат ли да се учат и кога излиза програмата :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 04 Авг 2012, 01:24 
В началото бе словото
Аватар

niya.koleva написа:
Благодарим, радвам се, че не съм единствената политоложка във форума. Щеше да ми е много скучно самичка.

Докато съм ви хванала за слушатели:
Колко избираеми дисциплини трябва да изберем за първи и колко за втори семестър в първа година. Доколкото разбрах броят им няма значение, но трябва да се покриват 30 кредита на семестрър. Така ли е или съм успяла да се объркам още преди да съм престъпила прага на факултета :))
Освен това г/д на колко групи ще ни разделят, 2 езика могат ли да се учат и кога излиза програмата :D

Склонен съм да отговоря на всички въпроси, стига да не е виртуално, защото не съм особено деен форумен писател :D Когато, ако, си организирате предварителна среща на курса и решите да ме поканите - ще ви кажа всичко; от - до : )

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 04 Авг 2012, 12:42 
В началото бе словото

Все пак благодаря за вниманието. Ако се появят още политолози ще се организираме и с групата, и с евентуалната предварителна среща.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Авг 2012, 15:12 
В началото бе словото

Здравейте,

Поставих Политология на 2-ро място сред желанията си, но съм приет Българска Филология(3-то желание) и подадох декларация за 2-ро класиране.

Балът ми е 24.50 и се интересувам ще има ли 3то класиране тази година?

Покривам минималния бал от миналата година за 3то класиране (24,32) и храня големи надежди да ме приемат.

Въпроса ми е, ще има ли 3-то класиране тази година?
Трябва ли да запиша БФ, ако не се класирам на Второ класиране?

Благодаря!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Авг 2012, 17:10 
В началото бе словото

TheLeetKing написа:
Здравейте,

Поставих Политология на 2-ро място сред желанията си, но съм приет Българска Филология(3-то желание) и подадох декларация за 2-ро класиране.

Балът ми е 24.50 и се интересувам ще има ли 3то класиране тази година?

Покривам минималния бал от миналата година за 3то класиране (24,32) и храня големи надежди да ме приемат.

Въпроса ми е, ще има ли 3-то класиране тази година?
Трябва ли да запиша БФ, ако не се класирам на Второ класиране?

Благодаря!

Трето класиране за Политология от предходните години почти винаги е имало и може би и тази няма да прави изключение. По принцип второто класиране според чл.36 от "Класиране на кандидат-студентите" гласи, че имаш право да запишеш, в случая при теб - БФ, или да потвърдиш по - нататъшното си желание за участие в третия етап от класирането. За всеки случай можеш да се обадиш до администрацията на СУ и да ги питаш как стоят нещата. Ти прецени. УСПЕХ! :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Авг 2012, 17:31 
В началото бе словото

Благодаря johniebg :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Авг 2012, 19:37 
В началото бе словото

Стискам палци да се класираш!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 18 Авг 2012, 14:36 
В началото бе словото

http://www.facebook.com/groups/331965756895087/ fcb група :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2012, 14:58 
В началото бе словото

Здравйте, колеги! :) Аз също съм съгласна да активизираме политолозите, но тази страничка във Фб не се отваря :(
Ния Колева, аз като ходих да се записвам видях, че най-големият бал е 29,17... защото беше най-отгоре в списъка. Честито! :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2012, 23:48 
В началото бе словото

Благодарил (а): 6 пъти.
Честито приемане, колеги! :D На мен предстоящата година ще ми бъде четвърта в тази специалност и мисля, че мога да ви кажа доста, стига да имате конкретни въпроси. Инак се отнасям и започвам да говоря за политика. ;)

niya.koleva написа:

Освен ако няма внезапни промени в учебния план, ще трябва просто да събирате по 30 кредита общо от задължителни и избираеми дисциплини във всеки семестър. Броят на необходимите предмети никъде досега не е бил регламентиран. Някои колеги минават с по 2-3 предмета с повече кредити (т.е. по-голям хорариум часове), а други предпочитат да вземат 4-5 с по-малко кредити. Зависи от възможностите, които ви се предоставят в конкретния семестър и от вас самите да прецените. :)

niya.koleva написа:

Групите в политологията не са особено сериозни. По програма моят курс трябва да има три групи, но де факто никога не са се получавали повече от две. Най-вероятно ще ви кажат сами да се разделите на две групи за различните упражнения, като това можете да направите по различни начини (едва ли ще стане с рационално осмисляне и конструктивно обсъждане с взаимна готовност за компромиси, очаквайте по-скоро известно раздразнение, досада и усещане от страна на всеки един, че е бил "минат"). Практиката показва, че най-ефективното разделение е това на четни и нечетни факултетни номера. ;)

Могат да се учат колкото езици си искате. Проблемът е, че цялостното ниво на преподаване на езиците не е особено високо и е по-вероятно да си загубите времето, отколкото реално да научите нещо. Ще имате достатъчно по-тежки предмети, за които да си струва в пъти повече да четете нещо смислено, а ако не това - то със сигурност до края на първи курс ще правите опити да работите някъде, за да си докарвате някой лев и пак няма да ви се занимава особено с часовете по езиците в СУ.

В същия дух, можете да изучавате не само каквито си искате езици, но и каквито си искате предмети от каквито си искате специалности и факултети на университета. Лекциите са по принцип отворени за посещение, а бихте могли да се опитате да участвате и в упражненията, стига провеждащият ги асистент да няма против. Имайте предвид обаче, че тези предмети, които не влизат в учебния ви план, могат в най-добрия случай да ви се запишат в дипломата като факултативни (= нищо не зависи от тях, например успехът ви в дипломата; казано накратко, те са за красота и за трениране на вашите собствени убеждаващи умения пред работодателите, че действително сте научили нещо смислено извънредно, но и пълноценно). Като цяло хората не си правят труда да посещават един отделен цял курс и да покрият изискванията за него, включително да се явят успешно на изпит само за да накрая да получат в графата "факултативни" съответния предмет.

Програмата излиза около 30-ти септември. Най-вероятно ще я получите на първия учебен ден, като със сигурност тя ще бъде разлепена в някакъв момент и на таблото на стената на етажа на специалността (трети етаж) в 4-и блок на кампуса на 4-ти километър. По принцип трябва програмата да я има и на сайта на факултета, но там като цяло се качва със закъснение, а понякога и не се качва изобщо. ;)

Ако имате други въпроси, ще съм на разположение. :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2012, 13:52 
В началото бе словото

ralitsa.ninovaa написа:
Здравйте, колеги! :) Аз също съм съгласна да активизираме политолозите, но тази страничка във Фб не се отваря :(
Ния Колева, аз като ходих да се записвам видях, че най-големият бал е 29,17... защото беше най-отгоре в списъка. Честито! :)

Много благодаря :)) Потърси във фейсбук Политология 2016, няма как да не я намериш!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 45 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3