Дата и час: 12 Апр 2026, 21:10

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 976 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 66  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: [КСК 2012] Английски език
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2012, 13:52 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Изпита сега като се замисля наистина не беше труден обаче тая паника винаги ми пречи и правя тъпи грешки. За елементарни думи като exercise i journey съм се чудила 100 часа.
Cloze test-a сякаш ми се стори най-подвеждащ, error-a даже ми беше лесен. Имам няколко въпроса, може да са задавани преди, но не съм чела темата
имаше едно изречение от cloze test-a с furthermore, seemingly и т.н там как трябва да е според вас? Също и на error-a само за едно изречение се зачудих беше нещо от типа several thousands cows and sheep и писах no error обаче май трябва да е several thousand?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2012, 13:54 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 5 пъти.
outlander написа:
хмм единствено помня че на 22 и 23 писах ''no error'' не се сещамн къде другаде имаше ;d
Също така писах ''Furthermore'' не видях да има противоречие с другото изречение...

Аз на 23 и 24 :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2012, 13:55 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 7 пъти.
BooBearBabyCakes написа:
Изпита сега като се замисля наистина не беше труден обаче тая паника винаги ми пречи и правя тъпи грешки. За елементарни думи като exercise i journey съм се чудила 100 часа.
Cloze test-a сякаш ми се стори най-подвеждащ, error-a даже ми беше лесен. Имам няколко въпроса, може да са задавани преди, но не съм чела темата
имаше едно изречение от cloze test-a с furthermore, seemingly и т.н там как трябва да е според вас? Също и на error-a само за едно изречение се зачудих беше нещо от типа several thousands cows and sheep и писах no error обаче май трябва да е several thousand?

На изречението от cloze test-a, за което питаш, верният отговор би трябвало да е "Nevertheless". На error-а ако няма "of" след "thousands", то това е грешката.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2012, 14:01 
Magnolia
Аватар

Благодарил (а): 374 пъти.
И аз мисля, че е Nevertheless. Имаше противоречие, не помня какво беше, ама имаше :д

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2012, 14:03 
Just like a heartbeat the drumbeat carries on
Аватар

Благодарил (а): 96 пъти.
Аз пък писах furthermore - и аз не видях противоречие. По-скоро, че освен, че е станало по-грозно заради замазването, кмето е направил още нещо, което не си спомням какво беше ;д

Е, разбира се логиката ми може да е напълно грешна.

One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2012, 14:10 
В началото бе словото

Благодарил (а): 1 пъти.
Ер Малка написа:
Тединкъъъ написа:
Споделям неща, които вчера проверих в гугъл: the general public е вярното (излиза си като израз, ако го напишете); declair a war; each and every :D
За сблъсъка с правителството мисля,че е clash, но не намерих нито един отговор да върви специално с това.

Изображение
Публиката и войната ми изгоряха.
Иначе и аз мисля, че е clash.

На мен public...ама аз съм го срещала common public(дето аз го писах), но в какъв смисъл е било .... :|

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2012, 14:13 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 5 пъти.
In public relations and communication science, publics are groups of individuals, and the public (a.k.a. the general public) is the totality of such groupings. This is a different concept to the sociological concept of the Öffentlichkeit or public sphere. The concept of a public has also been defined in political science, psychology, marketing, and advertising.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2012, 14:19 
В началото бе словото

Тединкъъъ написа:
In public relations and communication science, publics are groups of individuals, and the public (a.k.a. the general public) is the totality of such groupings. This is a different concept to the sociological concept of the Öffentlichkeit or public sphere. The concept of a public has also been defined in political science, psychology, marketing, and advertising.

Да знаеш, че в момента допринесе за самоубийството ми. :) :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2012, 14:24 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 67 пъти.
Nemalp написа:
Bishop, а дано, защото мен английският ми е златният билет за университета (искам Право, но съм записал АЕ, за да вляза ПА и Политология, ако с другите изпити не успея). По журналистика като видях 3,50 ... Дано всичките ми предстоящи резултати да са поне с две единици нагоре : ) .

Не трябва да се отчайваме. И аз съм близо до твоята оценка, но какво да се прави.. :)

Тединкъъъ написа:
Гледах,че има разногласия относно nevertheless/furthermore. Според мен е nevertheless, защото това изречение имаше противоречие с предното - въпреки че голяма част от надписите са изчезвали бавно, все пак са успели да заличат много от тях...

Не е Nevertheless, защото там се изброяваха какви неща е направил кметът, за да ограничи графитите и т.е. Furthermore - още повече той направи това и това.

BooBearBabyCakes написа:
Имам няколко въпроса, може да са задавани преди, но не съм чела темата

Furthermore. Относно другия въпрос - казваш примерно thousands of people и примерно two thousand people, т.е. трябва да бъде без s в конкретния error.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2012, 14:32 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 7 пъти.
Bishop написа:
Nemalp написа:
Bishop, а дано, защото мен английският ми е златният билет за университета (искам Право, но съм записал АЕ, за да вляза ПА и Политология, ако с другите изпити не успея). По журналистика като видях 3,50 ... Дано всичките ми предстоящи резултати да са поне с две единици нагоре : ) .

Не трябва да е отчайваме. И аз близо до твоята оценка, но какво да се прави.. :)

Тединкъъъ написа:
Гледах,че има разногласия относно nevertheless/furthermore. Според мен е nevertheless, защото това изречение имаше противоречие с предното - въпреки че голяма част от надписите са изчезвали бавно, все пак са успели да заличат много от тях...

Не е Nevertheless, защото там се изброяваха какви неща е направил кмета, за да ограничи графитите и т.е. Furthermore - още повече той направи това и това.

егати полемиката се получи :lol: . И аз съм на мнение, че е Nevertheless. В предното изречение се говори как този метод не бил достатъчно ефективен и много графити продължавали да се личат. Но ВЪПРЕКИ ТОВА са постигнати резултати... просто се връзва перфектно. Много ще се учудя ако не е "nevertheless" :roll: .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2012, 14:35 
Пишете, о, братя
Аватар

Dplayer написа:
егати полемиката се получи :lol: . И аз съм на мнение, че е Nevertheless. В предното изречение се говори как този метод не бил достатъчно ефективен и много графити продължавали да се личат. Но ВЪПРЕКИ ТОВА са постигнати резултати... просто се връзва перфектно. Много ще се учудя ако не е "nevertheless" :roll: .

Ако има нещо, за което съм сигурен на 100%, то е точно този отговор. Е, не искам да ви отчайвам по някакъв начин де, но няма смисъл и да ви лъжа. Консултирах се с учител по английски.

Ето малко обяснения за nevertheless:
"Nevertheless" is a transition. Like all transitions, "nevertheless" links two clauses, showing a logical relationship between them. "Nevertheless" indicates concession. What is concession? Put simply, a concession is something that is unexpected or surprising. Consider this statement:
Jane lived in Tokyo for ten years.

So, given that Jane lived in Japan for a long time, what would be unexpected or surprising?
Jane has never been to Peru.
Jane can't speak any Japanese.

The first statement is not a surprise. Japan and Peru are not close together. These are simply contrasting ideas. However, the second statement is a surprise. We would expect Jane to speak at least some Japanese since she lived in Japan for so long. Thus, we can use "nevertheless" to connect the two ideas:
Jane lived in Tokyo for ten years; nevertheless, she can't speak any Japanese.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2012, 14:51 
Правист по душа

Предполагам, че е възможно, не съм специалист, но наистина си мислех, че моят отговор е правилен. Аз се колебаех между фъъдърмор и моят отговор, но в крайна сметка реших в полза на nevertheless

Dplayer, виж каква градивна дискусия се получи :lol: , най-вече от страна на Bishop.

Бишъп, и аз като посочих отговора си бях сигурен за себе си. Имаше противоречие в първото изречение -> две противоречащи клаузи. Като в примера.

It was raining (като из ведро). Nevertheless we went outside.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2012, 15:05 
Пишете, о, братя
Аватар

Nemalp написа:
Бишъп, и аз като посочих отговора си бях сигурен за себе си. Имаше противоречие в първото изречение -> две противоречащи клаузи. Като в примера.

It was raining (като из ведро). Nevertheless we went outside.

Е, добре. Няма лошо човек да вярва в себе си и в отговорите си. Аз не го казвам, за да ви убеждавам, че вие не сте прави, а аз съм. Аз казах вече на няколко пъти защо nevertheless е грешният избор. Май няма смисъл да навлизаме повече в излишни полемики. :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2012, 15:14 
Правист по душа

Няма смисъл, наистина, ама аз като съм убеден в нещо и ... край ... :lol:

Е, предполагам, че ще разбера след като някой отиде да си погледне работата : ).

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2012, 15:19 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 13 пъти.
Подкрепям всичко казано от Bishop досега в темата :D Като цяло и readinga и теста сравнение с книжките не беше труден...единствено 3-тата част от теста по default си е гадна заради отговор D no fucking error :D Времето за есето не ми стигна въобще и последните 2 параграфа ги написах общо за 5 минути и то не по особено добър начин. Също така не знам точните им изисквания за есе . Имах 5 параграфа Introduction тезата ми беше с заучените First of all , Secondly и Finally (като се чудех дали тва finally не се припокрива със извода) Накрая си писах In Conclusion състоящо се от 2 изречения....Говорих с един приятел каза ми че искали максимум 4 параграфа преподавателите от СУ иначе взимали точки...така са му казали от 5-дневния курс. Ще видим какво ще стане...също така тази година няма да взимат точки за пропуснати запетайки на диктвоката доколкото разбрах , повече ме притеснява това че накрая на изреченията често забравям да сложа точка и може да ми го санкционират.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 976 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 66  Следваща