svetlio.varna написа:
abbaabgm написа:
кафе машина или кафеварка,
Със 100 безплатни капсули Лаваца подарък от СУ + наргиленце за гостите като си правиш парти у вас... и въобще ти какво точно си направил за СУ, за страната си или за Студентски град, че се оплакваш от липсата на микровълнова и кафемашина в общежитието? Вземи направи нещо за другите, пък после чакай да получиш нещо?
И какви са тия глезотии - имаш таван над главата си за 15 лв. на месец, храниш се с готвена храна за 1,50 на хранене и се оплакваш, че не е ликс - ми няма как да е за 15 лв. на месец и 1,50 лв. на хранене - ама другите не мрънкат, щото са дошли да учат тук, а не за да живеят на гърба на държавата или на СУ.
Ти през живота си работил ли си? Копал ли си? Защото не мога да разбера кой ти е внушил, че някой трябва да те гледа и да те храни, да ти купува хладилици, кафемашини, тостери, кафеварки, да ти прави принцеси всяка сутрин и да чисти след теб? Според мен имаш доста погрешна представа за света.
Не говори толкова смело без да ме познаваш! Аз не ги искам тези неща само за мен, искам ги за всички студенти, защото моля ти се да не забравяме, че живеем в 21ви век и трябва да живеем в едни нормални условия, а не в общежития от преди 50 години.
Аз ли съм виновен, че БГ администрацията е в окаяно състояние и хората работят колкото да не заспят? Аз ли съм виновен, че СУ нямат желание да изготвят проект и да кандидастват по някой европейски фонд. Аз ли съм виновен, че нямат проект за финансиране или идея чрез някакво публично-частно партньорство да намерят начин да подобрят условията. Да, може би аз съм виновен. Както и ти. И всички останали.
СУ ще е моят университет и това ще са моите общежития, но не смятам, че е правилно да ги защитавам. Нека направят една програма с план как да решат проблемите си като подобряване на материалната база и в общежитията, и в самия университет. Има ли желание, има и начин.
Никой не обвинява нашите връстници студенти от Западна Европа, Америка и дори Азия, че са мързеливи, разглезени и какви ли не, като живеят в едни нормални условия. Не разбирам как може да приемате желанието за подобряване като нещо ненормално и да ме заклеймявате. Аз искам да се развивам, искам и държавата ми да се развива. Не се задоволявам с останките от преди 50 години и се гордея с това!
После говорим за качествено образование. Как е възможно да се говори за качествено образование при положение, че студентите живят в сапунерки и базите са им вече за музеите, а машините и уредите, които се използват за обучение са произведени в СССР.
Аз може и да съм направил нещо за държавата ми, но докато всички други прекланят глава от България държава няма да го бъде....
Наистина цените са много ниски, но това не оправдава. Трябва програма за действие, трябват мениджъри и директори, които си знаят от работата. Трябва желание за промяна. Дано някога дойде това желание не само в СУ, но във всички университети на България.