Ей това вече се казва кандидат-журналисти. The great spam ;d
Сега малко по същество... Тъй като (може би някои от вас знаят) аз съм от първи курс, специалност "Журналистика" и видях, че се чудите кое да изберете - Журналистиката или ПР-а. Ще ви кажа аз какво мисля, па дано поне малко помогна.
Аз също се колебаех кое да избера, но избрах Журналистиката, защото това бях искал от 5 години. Да ви кажа, от това, което виждам, има доста разлики в хората, които учим нашата специалност, и пр-ите. За сега тях ги хвалят доста, а и те като че ли си учат повечко от нас. По принцип бях чел, че ПР-а е специалност за хората с повече идеи и повече креативност, но не виждам нищо такова за сега. И ви говоря само от гледна точка на колегите. Иначе по въпроса с предметите - да, техните изглеждат (и може би са) с една идея свързани с повече креативност. Като цяло идеята ми беше, че поне от впечатленията, които съм набрал до този момент, то моите колеги са с някак по-разкрепостено мислене, а ПР-ите малко повечко учат. Но пак да отбележа - това е само мое мнение и моя гледна точка. И да завърша с това, че ако искате ПР - изберете го, няма да съжалявате, но ако се колебаете - много внимавайте после да не се ядосвате и то главно заради хората, защото мисля, че щом кандидатстване в този факултет, то трябва да сте наясно, че за всичко сами ще трябва да се оправяте и почти нищо няма да ви дават, а много по-важни ще са колегите ви и близките хора от факултета. Успех на всички!

P.S. - Да знаете само, че има доста голяма вражда между журналистите и пр-ите, макар че и в двете специалности има много готини хора.
Абе важното е,че хората са готини,усмихнати и приятни и се надявам да се запознаем повечето на втората сесия (тези ,които ще ходят на нея) . Пък вече ако ни приемат да му мислим за купони и прочие