Дата и час: 13 Апр 2026, 23:50

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1631 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 109  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: [КСК 2012] Журналистика и ВО
МнениеПубликувано на: 29 Мар 2012, 10:11 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 16 пъти.
"alminatora", не съм съгласен. Според мен дори едно много добро журналистическо есе, което включва всички неща които ти написа, няма правописни и други грешки, според мен ще бъде по-ниско оценено от нещо по-разчупено и като жанр и като идея, дори и да има тук-там някоя грешка, но да се отличава и да е запомнящо се. На 5-тата минута на изпита, в 292, единият квестор каза "Понеже много от вас ме попитаха как трябва да се пишат "фейсбук", "скайп" ... пишете ги на български." Тогава и си казах, че явно почти всички ще пишат затова и реших да рискувам, пък каквото стане. Все пак риск печели, риск губи ;)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Мар 2012, 10:16 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
velichkov написа:
"alminatora", не съм съгласен. Според мен дори едно много добро журналистическо есе, което включва всички неща които ти написа, няма правописни и други грешки, според мен ще бъде по-ниско оценено от нещо по-разчупено и като жанр и като идея, дори и да има тук-там някоя грешка, но да се отличава и да е запомнящо се. На 5-тата минута на изпита, в 292, единият квестор каза "Понеже много от вас ме попитаха как трябва да се пишат "фейсбук", "скайп" ... пишете ги на български." Тогава и си казах, че явно почти всички ще пишат затова и реших да рискувам, пък каквото стане. Все пак риск печели, риск губи ;)

Много зависи от проверяващите.Едни искат да прочетат едно огледало на стандартното мнение,без правописни грешки,а други търсят оригиналното.Затова изпита е толкова субективен. Даже зависи повече от първия проверяващ,защото втория ще гледа да няма голяма разлика в дадените точки,за да не се занимават и да се объщат към арбитър..все пак гонят и бройка и имат срокове за проверяване.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Мар 2012, 10:55 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
На мен като си подавах документите за записване на изпитите,мацката-консултант ми каза на есето каква му е идеята....да проверят грамотността,да видят как ни тече мисълта,колко можем да пишем свързан текст и до колко ни е оригиналността.Значи аз като гледам всички сме писали някакви различни неща.Разказите наистина са нещо нестандартно,а и темата си беше такава,че всеки може да си я върти както му харесва.А за компютрите,интернета и тн. не мисля,че ще се сметне за банално или ще се оцени по-ниско стига да е написано креативно,увлекателно и точно :bounce:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Мар 2012, 11:16 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 67 пъти.
kittyondrugz написа:
Dimitur__ написа:
Bishop написа:
Dimitur__ написа:
Ей Бишъп, фриндж-а напрао си ''еба майката'' хаха, много яка серия :)

Ти пък ме изненада, че си го чувал дори. Признавам, беше мега добра серията. Нямам търпение за следващата. :)

Мега улта гига жесток сериал :bounce: . Уоултър най ме изпълва как си прави "медикаменти" :Д аз също нямам търпение ..

И аз съм от Фриндж клуба,и от изпита по английски пак..на всяка манджа- мерудия :) А на Уолтър най-якото му е мандженето в лабораторията..Прави си пай до трупове човека.. No biggie :compress:

С вас ще се разбираме отлично май. :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Мар 2012, 11:28 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
Не ми харесва как се развива темата и как се модерира форума...
По същество..

Резултатите се проверяват тук : http://ksk.uni-sofia.bg/

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Мар 2012, 11:36 
Пишете, о, братя
Аватар

Bishop написа:
kittyondrugz написа:
Dimitur__ написа:
Bishop написа:
Dimitur__ написа:
Ей Бишъп, фриндж-а напрао си ''еба майката'' хаха, много яка серия :)

Ти пък ме изненада, че си го чувал дори. Признавам, беше мега добра серията. Нямам търпение за следващата. :)

Мега улта гига жесток сериал :bounce: . Уоултър най ме изпълва как си прави "медикаменти" :Д аз също нямам търпение ..

И аз съм от Фриндж клуба,и от изпита по английски пак..на всяка манджа- мерудия :) А на Уолтър най-якото му е мандженето в лабораторията..Прави си пай до трупове човека.. No biggie :compress:

С вас ще се разбираме отлично май. :D

Стига да станем колеги :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Мар 2012, 12:39 
От дъжд на вятър

Благодарил (а): 4 пъти.
valio написа:
Ей това вече се казва кандидат-журналисти. The great spam ;d
Сега малко по същество... Тъй като (може би някои от вас знаят) аз съм от първи курс, специалност "Журналистика" и видях, че се чудите кое да изберете - Журналистиката или ПР-а. Ще ви кажа аз какво мисля, па дано поне малко помогна.
Аз също се колебаех кое да избера, но избрах Журналистиката, защото това бях искал от 5 години. Да ви кажа, от това, което виждам, има доста разлики в хората, които учим нашата специалност, и пр-ите. За сега тях ги хвалят доста, а и те като че ли си учат повечко от нас. По принцип бях чел, че ПР-а е специалност за хората с повече идеи и повече креативност, но не виждам нищо такова за сега. И ви говоря само от гледна точка на колегите. Иначе по въпроса с предметите - да, техните изглеждат (и може би са) с една идея свързани с повече креативност. Като цяло идеята ми беше, че поне от впечатленията, които съм набрал до този момент, то моите колеги са с някак по-разкрепостено мислене, а ПР-ите малко повечко учат. Но пак да отбележа - това е само мое мнение и моя гледна точка. И да завърша с това, че ако искате ПР - изберете го, няма да съжалявате, но ако се колебаете - много внимавайте после да не се ядосвате и то главно заради хората, защото мисля, че щом кандидатстване в този факултет, то трябва да сте наясно, че за всичко сами ще трябва да се оправяте и почти нищо няма да ви дават, а много по-важни ще са колегите ви и близките хора от факултета. Успех на всички! :)
P.S. - Да знаете само, че има доста голяма вражда между журналистите и пр-ите, макар че и в двете специалности има много готини хора.

Абе важното е,че хората са готини,усмихнати и приятни и се надявам да се запознаем повечето на втората сесия (тези ,които ще ходят на нея) . Пък вече ако ни приемат да му мислим за купони и прочие :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Мар 2012, 12:41 
Драскач
Аватар

Благодарил (а): 12 пъти.
Enough написа:
Не ми харесва как се развива темата и как се модерира форума...
По същество..

Резултатите се проверяват тук : http://ksk.uni-sofia.bg/

Кое не ти харесва и как би допринесъл или кое би променил, така че да ти хареса?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Мар 2012, 13:28 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 6 пъти.
Добро утро, народе!
И аз си мислех, че ПР са по-айляк и бях останала с впечатлението, че можеш да работиш неща свързани с ПР и ако си завършил Журналистика..или греша :scratch:
Отколкото до есето и аз много се чудя каква ще ми бъде оценката, тъй като всичко е много субективно. Мисля, че темата може да бъде извъртяна, който както пожелае и важното е да е оригинално...въпреки че и оригиналността за всеки се подразбира различно. Така, че всичко зависи от проверяващите.
Опа мацката дето ще се разхожда като мене на изпит по БЕЛ - яко ли ти е, щото имaм чувството, че нищо няма да направя. :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Мар 2012, 14:04 
В началото бе словото
Аватар

velichkov написа:

А мислите ли, че ще се сметне за голяма грешка, ако съм написала facebook, а не- фейсбук, както и Google, вместо Гугъл?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Мар 2012, 14:08 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 6 пъти.
В нашата стая няколко пъти казаха да ги пишем на български тези наименования ...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Мар 2012, 14:12 
В началото бе словото
Аватар

Оххх...лошо.. :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Мар 2012, 14:39 
В началото бе словото

Благодарил (а): 4 пъти.
В нашата пък казаха да ги пишем както си изберем. Не се притеснявай, това са дреболии, не вярвам да е кой знае какъв проблем :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Мар 2012, 14:43 
Драскач
Аватар

Благодарил (а): 7 пъти.
Не би трябвало да ги пишем на български. Все пак това са си имена. А и да не е така едва ли ще му се обърне толкова много внимание.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Мар 2012, 14:45 
В началото бе словото
Аватар

Дано сте прави. :-)

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1631 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 109  Следваща