Ралинка написа:
Ахой

Охх,и при мен мина

Бях при комисия 1 - страхотни!Много усмихнати,мили,не ме сдухаха...Наистина си беше събеседване.Задържах се при тях около 15мин. и накрая,точно преди да изляза ме попитаха с какъв западен език съм.

Дано,дано...

А кога ли ще излязат оценките,някаква представа?
Комисия едно на кой етаж беше???
Аз малко като насън вървях нагоре иии не знам на кой етаж беше стаята на изпитващите:D:D:D Само знам, че бяхме единствени на етажа и когато попитах девойката къде са другите, тя ми отговори, че са на долния етаж всички останали комисии. Така че ако Комисия 1 е сама на етаж - и аз съм била при тях.

Иначе мина...приятно.

Бяха само двама: мъж/побелял и симпатичен/ и жена/руса и много мълчалива/. Към края на препитването влезе и трета жена, която явно по време на моето "интервю" си е правила почивчица. Като влязох в стаята, мъжът започна да се шегува, че хора не ядат, да не се притеснявам, но все пак как предпочитам - печена или пържена, аз отговорих а лангле

:D:D Даде ми листа с двата въпроса/явно са били еднакви за всички/, каза да си помисля малко. Помислих (

) половин минута и седнах на столчето до тях. През цялото време мъжът ми задава въпроси. Най в началото попита какво искам да уча, каква гимназия съм завършила, какви езици знам. След това дали се информирам от чуждестранни медии. Аз там малко сгънах, честно казано. Обясних им, че понякога се случва да гледам CNN, скоро гледах и една испанска телевизия(само дето не му казах защо: влюбена съм в испанския национален отбор по футбол и дебнех за интервюта с тях:D). След това ме попита знам ли кое е събитието, с което е свързан първият въпрос и какво мисля за тези протести. Аз чистосърдечно си отговорих, че не съм на 100 процента "ЗА" тези протести, тъй като поправките, срещу които се протестира, сами по себе си не са лоши и с неблагоприятни последици, просто кръгове с определени интереси ще ги използват, за да унищожат горите и че трябва не да се бунтуваме срещу промените, а срещу монополизма и безхаберието на тези определени кръгове/не го казах така де, но смисълът беше същият/. Ааа, пита ме дали знам за един друг протест, само че във Варна, аз се позамислих и простичко си отговорих "НЕ". Обясни ми за протеста на варналии против застрояването на Морската. Аз не се притесних особено, щото не мога пък всичко да знам, егати. Минахме на втория въпрос, който изпитващият пак ми обясни, че трябва да свържа с протестите. Пита дали смятам, че медиите са отразили обективно случващото се и дали има медия в БГ, която заслужава доверие. Аз му казах, че не мога да дам оценка, тъй като в общественото пространство за почти всяка една медия циркулира информация, че обслужва определени интереси. Друг въпрос беше от къде съм се информирала за събитията на Орлов мост, казах "от интернет, разни блогове и коментарите под тях". Имаше и въпрос кои български медии следя. Ааа, и ако съм била ПР на организацията, виновник за протестите, как бих постъпила, ама много не го дискутирахме този въпрос, защото се отплеснахме и говорихме други неща.

Като цяло си мисля, че мина добре. Този изпитващ беше положително настроен, не ме заби с някой гаден въпрос, нито се заяде. Изпитващата мълча през цялото време.
Общо взето казах това, което исках. Не знам вие как процедирахте, но за мен смисълът на този изпит не беше да ти дадат една тема и да изредиш всичко, що знаеш по нея, а по-скоро да кажеш твоята позиция, да я анализираш възможно най-обективно.
Благодаря на Търговецът, задето отдели от времето си и ни издаваше тайни от кухнята, а и не само. Бях спокойна, усмихната и уверена, не се притесних да призная, че не знам за варненските протести и това изобщо не ме обърка.
За оценка, разбира се, не се нагърбвам да си давам прогнози. Но смятам, че ще е добра. Пак ферман написах. Да вземете да ми сложите бан, ей.