Дата и час: 19 Яну 2026, 08:14

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Въпрос към запознатите с магистратурите....
МнениеПубликувано на: 08 Авг 2007, 19:44 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Въпросът ми е такъв: завълшил съм колеж ( 3 години ) но по новия зякон излизаме професионален бакалавър и може да се кандидаства за магистратура от това ниво, та интересува ме какъв изпит се полага и някои ако го е държал моля да сподели какво точно представляваше. Също искам да питам и дали има възможност да се избира друга специалност за магистратурата, защото досега бях финанси а сега искам да продължа маркетинг или фирмено управление ( пак икономически спец. ). За тези въпроси се сещам засега и бих бил много благодарен ако някои даде компетентна информация.

Благодаря

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Авг 2007, 20:02 
Танцуващия с клавиатури
Аватар

Всяка магистратура е с различен изпит, трябва да си харесаш магистратура и да провериш за нея. Можеш да смениш специалността.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Авг 2007, 22:33 
В началото бе словото

Икономика на фирмата

Срок на обучение: 3 семестъра
Форма на обучение: редовна
Учебен план: 2007-08
Семестриална такса : 600лв; Държавна поръчка – 178 лв

Цели: Магистърската програма по Икономика на фирмата има за цел да подготвя специалисти с висока теоретична подготовка и аналитични умения, които да изследват и анализират икономическите проблеми на развитието на стопанските организации. Те трябва да придобият умения по разкриване на проблемите, да предлагат решения, както и да са подготвени за тяхната реализация.
Освен придобиването на теоретични знания и умения, програмата има приложен характер, т.е.цели да запознава студентите с начините и механизмите, по които се правят нещата в конкретния стопански живот.

Организация на учебния процес: Обучението в магистърската програма Икономика на фирмата за бакалаври-икономисти е организирано в три семестъра и завършва със защита на магистърска теза. Подготовката и защитата на магистърската теза се осъществяват през последния трети семестър.

Квалификация: Студентите, завършили програмата получават квалификация “Магистър по икономика” и придобиват права да заемат широк кръг длъжности: икономист, счетоводител, консултант и пр. в частния бизнес и предприятията в публичния сектор.

Прием: Кандидатите се явяват на писмен тест и устно събеседване. Балът се образува от средния успех от следването, успехът от държавния изпит (защита на дипломна работа) за бакалавърска степен и оценките от писмения изпит и устното събеседване.

Ето това съм избрал но неможах да разбера с какъв изпит се кандидатства и горе долу какви ще са баловите да си преценя дали имам някакъв шанс да влеза като от дипломата имам 4.43 успех а на държавния изпит имам 5.00

Благодаря

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Авг 2007, 13:13 
Танцуващия с клавиатури
Аватар

Това в кой университет е?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Авг 2007, 22:00 
В началото бе словото

Хехех разбира се че е за Софийския университет.... иначе защо бих го постнал тук :shock: ето и линк към стопанския факултет откъдето съм взел информацията: http://www.feb.uni-sofia.bg/FEBA/index.php?id=503

Някои може ли да даде информация за изпита по кандидатстването за тази магистратура.
Благодаря

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Въпрос относно магистратурите

в Магистратури

dqvolito

1

560