Дата и час: 16 Яну 2026, 14:48

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 208 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: МАГИСТРАТУРИ
МнениеПубликувано на: 18 Сеп 2007, 13:20 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Здравейте, колеги,

Един мой близък, учи във Факултета по славянски филологии се интересува дали в правилника на СУ изрично е указано, че не може да запише в две последователни години, т.е. една след друга, две магистърски програми държавна поръчка (успехът му е висок и стига за държавната). Аз рових, рових из правилника и не намерих подобно ограничение, но :roll: ...питам по-знаещите, знаете ли нещо по темата?

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Окт 2007, 11:51 
В началото бе словото

доколкото знам не може да ги запише паралелно. За последователно не би трябжало да има пречка.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Окт 2007, 20:41 
___
Аватар

Благодарил (а): 3 пъти.
Май две магистратури държавна поръчка не може, така каза днес едно момиче което кандидастваше за втора, платена.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2007, 15:04 
В началото бе словото

fan4battle написа:
Май две магистратури държавна поръчка не може, така каза днес едно момиче което кандидастваше за втора, платена.

И аз имах подобни подозрения... :(

Благодаря и на двама ви за включването...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Магистратури
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2007, 15:46 
В началото бе словото
Аватар

Ако кандидатствам по 3 магистърски програми и (хипотетично) балът ми позволява класиране и в трите, аз ли определям в коя желая да се запиша или това зависи от предварителната подредба в молбата - т.е.трябва да се запиша в тази, която съм посочила на първо място, защото в противен случай отпадам и от трите?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2007, 16:01 
metal angel with daemons inside
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Тази на първо място.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2007, 16:27 
В началото бе словото
Аватар

Съжалявам ако проявявам съмнения, но това сигурно ли е? И аз така си мислех до днес, когато колега ми подхвърли, че всяка магистратура си прави свое класиране и така 1 кандидат може да е класиран на 2 или 3 места. Отново се извинявам, но за мен е много важно да знам 100 % правилния отговор.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2007, 16:29 
___
Аватар

Ако са в един факултет - по реда на желанията. Ако са в различни факултети - не знам, тогава може би е възможно.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2007, 16:45 
metal angel with daemons inside
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Ох, добре, за какво ви да кандидатствате по 5 магистратури в различни факултети...Не би ли трябвало като се стигне дотам, да си наясно какво искаш да специализираш и да имаш едно-две ясни и конкретни желания?!
И аз съжалявам, че питам, ама ми е чудно :roll: Все пак не е КСК, та да ти е почти все тая какво ще те приемат, само и само да те приемат.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2007, 17:12 
В началото бе словото
Аватар

Права си принципно, но да кажем, че въпросът все пак си виси и може би не само аз питам.
В чл.25 (1) от Правилника пише: Класирането се извършва поетапно по низходящ ред насъстезателния бал и по реда на посочените специалности ... .
Нотката на съмнение е в чл.26 (3) Класираните кандидати трябва да се запишат ... В случай че даден кандидат е класиран в две или повече магистърски програми, в рамките на срока трябва да се запише само в една от тях.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2007, 20:34 
В началото бе словото

[quote="Ginger"]Права си принципно, но да кажем, че въпросът все пак си виси и може би не само аз питам.

Естествено, че ако кандидатствате в 2-3 различни факултета, то ще бъдете класирани на 2-3 места, когато ви стига бала. В учебен отдел се опитват да открият къде са дублажите, но класиранията се обявяват по факултети и дублажа е неизбежен. Там, където не се запишете, остават места свободни за второ класиране. Нещо много важно - това класиране в повечето факултети е изключително за държавната поръчка. Платената форма, там където я има, е достъпна за всички и даже май не се изисква минимален успех. Дори може да се запишете след като излезе класирането за дисциплина, за която не сте кандидатствали. Но проблемът остава и поради дублажите всяка година остават незаети места държавна поръчка дори след второто класиране.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2007, 11:13 
В началото бе словото
Аватар

Кандидатствам в един факултет, но в две специалности. Ако съм посочила на първо място в молбата си специалност, на изпита на която не се явя, аз служебно получавам оценка 2.00 и отпадам от класиране за нея. В такъв случай остава класирането по второ желание, нали така? Но каква е конкурентността ми по второто желание - само балът ли е определящ или има значение и това, че желанието не е на първо място. Т.е. значи ли, че аз се състезавам на общо основание и с тези, които са посочила тази програма, като свое първо желание. Пример: Х има 2.00 по първо желание в една специалност и 5 по второ желание в друга специалност, а У има 4.50 по първо желание, в същата втора специалност - тогава Х измества У в класирането. Така ли е или не?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2007, 11:33 
___
Аватар

Ginger написа:
само балът ли е определящ или има значение и това, че желанието не е на първо място.
Май има значение че е на второ място. Като се явявах на събеседване във ФФ така ми казаха - компютър определял, което ме кара да мисля че разни алгоритми за тия неща има вкарани...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2007, 11:37 
В началото бе словото
Аватар

Значи въпросът ми е резонен - дано някой знае отговора :?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2007, 21:23 
princess in love
Аватар

Благодарил (а): 10 пъти.
Аз не знам отговора на този въпрос, но би било интересно някой да каже ако знае. Единственото ,което знам със сигурност е ,че можеш да се запишеш едновременно в една магистратура ,държавна поръчка и паралелно с нея да учиш и платена магистратура, ако си приет в такава при тези условия.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 208 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Следваща