Дата и час: 16 Яну 2026, 15:48

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 945 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 63  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Сеп 2007, 16:36 
Гутенберг
Аватар

Благодарил (а): 193 пъти.
Определено подкрепям идеята за предложените промени във форум и ви желая успех в това начинание.
Лично моите предложения са да се подобри, ако е възможно, контрола на спам и множеството ботове с които се пълни форума. Може би едно решение е да има ограничен в броя мненния, които да пуска даден потребител на ден (забелязвам, че в момента има такова за времето, т.е не може скоро след един пост да направиш втори). Разбира се, повечето раздели във форума непременно ще доведат и до нужда от увеличаване на модераторския екип, който да следи за ботове и нецензурни мнения.
Колкото до форумните игри, има доста такива теми в момента и за това мисля, че е добре те да са в подфорум на "Хоби и забавления", но в никакъв случай не трябва да се дава повод те да стават поле за изява на спамери и фуудъри.
Определено ими допада идеята за промяна и увеличаване популярността на галерията на форум. В момента наистина доста малко потребители знаят за съществуването й. А тя спокойно би могла да замени доста от темите тип "Снимки на потребители". Добре ще е ако и в нея има раздели за студенти, кандидат-студенти, хоби и други.
Колкото до нововъведенията във форума (напр. RSS Feeds) не знам до каква степен ще се използват от потребителите, защото несъмнено има коментари от типа "не разбрах за какво става въпрос". Това със сигурност ще е едно доста полезно подобрение, но може би за по-тесен кръг от хора... поне за момента.
Още веднъж успех и дано скоро имаме нов и по-добър форум.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Сеп 2007, 17:08 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Браво,това е много добра новина.дано всичко стане по план.Това с подфорумите е много добро въведение.По принцип IPB форумите имат подобна функция,но е прекрасно,че и в тази система ги вкарват,като функция.така много ще се улесни работата и ще е подредено!
Успех!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Сеп 2007, 17:46 
Много строг модератор
Аватар

Поддържам форум, а освен това и пиша редовно в много форуми и мога да кажа едно - по-простото е по-хубаво. В тази връзка съм против промяна на кода на форума, защото той е добър такъв, какъвто е и не мисля, че са необходими безсмислени промени
За всичко останало съм абсолютно съгласен

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Сеп 2007, 21:17 
princess in love
Аватар

Благодарил (а): 10 пъти.
Идеята с разделянето по факултет според мен е много добра.Предложението ми е да се систематизират в няколко теми най-често задаваните въпроси като Втора специалност, Прекъсване, Мо или Право като втора специалност и още от този сорт теми, които всеки път никнат като гъби,при положение,че е писано десетки пъти по тях, но инфото е много разхвърляно.Затова такава пък и друга информация засягаща учебния процес ще е много полезна.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Сеп 2007, 03:39 
Bloody, Dead & Sexy
Аватар

sientelo написа:
Идеята с разделянето по факултет според мен е много добра.Предложението ми е да се систематизират в няколко теми най-често задаваните въпроси като Втора специалност, Прекъсване, Мо или Право като втора специалност и още от този сорт теми, които всеки път никнат като гъби,при положение,че е писано десетки пъти по тях, но инфото е много разхвърляно.Затова такава пък и друга информация засягаща учебния процес ще е много полезна.

да! идеята всеки факултет да си има място в този форум е идеална :) ще спести много главоболия... вместо всеки факултет да си прави сам форум или по-лошо - всяка специалност да си прави форум (има такива случаи!).. по-добре всичко да е обединено тук :) така на който му трябва инфо относно повече от 1 факултет ще си спести ровене по сайтовете и търсене на форуми с весели адреси :)
съгласен съм и с предложението за по-важните теми относно прекъсване, втора специалност и преместване... неща за които се пита всяка година и хората с много усилия събират необходимата им информация..ако въобще успеят:)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Сеп 2007, 09:46 
В началото бе словото

Kirilizator :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Сеп 2007, 10:12 
мохикана
Аватар

Надявам се, че като се премине към по-новата система, ще си спестим досадните ботове, които са направили на нищо галерията (просто погледнете под по-старите снимки какви коментари стоят), защото един университетски форум надали е мястото за реклами от подобен род. За подфорумите по факултети съм с три ръце за - това най-малкото ще улесни търсенето, пък и може да намали практиката за всяко нещо да се откриват нови и нови теми.

Кой в момента се явява главен отговарящ по форума, че имам да го питам нещо.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Сеп 2007, 11:22 
metal angel with daemons inside
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
peterdi написа:

Кой в момента се явява главен отговарящ по форума, че имам да го питам нещо.

Аз и Алхимикът. Ако е техническо обаче - Димо.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Сеп 2007, 11:37 
В началото бе словото

С риск да досадя ще се повторя, защото мисля, че "сега му е времето".

За форумите, заради самата им структура, са характерни недостатъци като:
- дублиране на една и съща информация;
- разводняване на темите със странични коментари или отклоняване от самата тема;
- задържане на остаряла и вече ненужна информация, която "се пречка", когато търсим необходимата ни.

Вярно е, че включването на нови неща като RSS или етикети (tags) правят форумите малко по-адекватна среда за комуникация, но те не решават проблема с качеството на информацията. Единственото решение, което знам е постоянна модерация. Тя обаче ангажира хора и винаги ще има недоволни (че са им изтрили мнението какво са яли вчера, примерно..).

За това призовавам, да се потърси поне, решение отвъд форумите. Стана дума за уеб 2.0, толкова неща има измислени.

Последна промяна baba_minka на 09 Сеп 2007, 13:33, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Сеп 2007, 11:43 
Форумно зомби
Аватар

Не знам дали е реално осъществимо и допустимо от правилника, но ако във форума има раздели на отделните факултети..поне според мен, ще е хубаво да има и отделни модератори за тях,които ще имат права само в границите на техния си факултет.. Май го обясних що годе добре :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Сеп 2007, 12:04 
мохикана
Аватар

Това си е нормално. то и сега има модери, които имат права само в някои раздели. Добре ще е тези хора да са от съответните факултети

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Сеп 2007, 12:09 
Форумно зомби
Аватар

peterdi написа:
Добре ще е тези хора да са от съответните факултети

Това имах предвид :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Сеп 2007, 13:09 
Europa League
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
Каквито и раздели и не знам си какво да се правят, форума ще продължава да бъде
Паган написа:
кенеф

докато всеки не започне да помисли малко, преди да напише нещо.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Сеп 2007, 13:16 
Писаружяк
Аватар

Приветствам промени с отворени обятия, но да са на място. Някой спомена, че качеството се крие в простотата. Съгласен съм. Хубаво е да се въведат нови подфоруми и използването на нови технологии, но не трябва и да се забравя, че нещата трябва да останат възможно най-простички - както е в момента. Против съм изтриването на стари теми, били то и от преди година. Също така мисля, че трябва да се обърне голямо внимание на рекламирането на форума. Защото нямам какво да се лъжем, в днешно време популярността се крие именно в рекламата. И може би най-големият проблем - спамът. Тук не виждам какво друго може да се направи освен стриктно следене на всички теми. С радост бих помогнал за осъществяването на новите цели, защото смятам, че в момента студентите и кандидат-студентите страдат от липса на информация, а един форум като този би бил много полезен в тази насока.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Сеп 2007, 17:44 
Стенограф
Аватар

мисля че разделянето по факултети е добра идея. а за реклама - освен банер с нищо не мога да ви помогна. що се отнася до спама, наличието на чат не е спасение (от опит)

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 945 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 63  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Coffey-предложения и въпроси за форума

в Предложения за форума и правила

John_Coffey

6

1876

29 Авг 2005, 02:59

gitty Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Предложения за форума (раздели и други)

[ Отиди на страница: 1, 2, 3 ]

в Предложения за форума и правила

GFear

40

4264

16 Юли 2010, 10:57

invisible Преглежда последните мнения