Дата и час: 19 Яну 2026, 18:36

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 54 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Довиждане!
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2010, 13:59 
Легендарен флуудър

Благодарил (а): 130 пъти.
Не знам, аз го разбрах по следния начин: случващото се във форума е страшно далечно за един разумен и качествен човек, (без значение възрастта, всъщност)... Затова казах, че чак ме е срам. :/

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2010, 14:08 
My kinda heaven
Аватар

Благодарил (а): 194 пъти.
Е, че то това не е нищо ново. Откакто аз съм регистрирана във форума (5+ години), ситуацията е една и съща с леки вариации. Обикновено Смоуки е човекът, който тръби колко фатално е всичко, но винаги се връща (след около 2-3 дни). Затова и казвам, че на когото това място му е чуждо/не му оттърва, си тръгва и толкова. Никой никого не държи насила, няма вързани с вериги (макар на много хора да им се иска да бъдат, струва ми се), затова и тези драматични сбогувания са ми чужди.
Не знам дали ме разбирате, но ми се струва, че следващата стъпка е да си искаме форумна прошка на Сирни заговезни. Вярно е, че тук се раждат приятелства, любови и прочее отношения, но според мен придавате твърде голямо значение на самите форумни отношения.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2010, 14:40 
Добрата фея
Аватар

Благодарил (а): 920 пъти.
Имаме си форумна завършена общност с всичките й признаци - на кохезия и разделение! Паралелна на реалността действителност - колоритна и ярка, също толкова и жива - почти реални взаимоотношения. И за някои принадлежността към това виртуално общество е наистина важна част от живота. Може и прошка да си търсят един друг :)) Обаче в един момент почти всеки индивид надраства нуждата си от подобна връзка и минава на друго ниво на общуване... тогава той напуска и си търси алтернатива. Надраства другите един вид. Има такива, които действително не се връщат, има и такива, които се завръщат, понеже не са били готови да се отцепят. сигурното е, че имаме доста допирни точки (поне достатъчно!), за да се съберем на едно място и да прекарваме в него толкова огромна част от времето си.
Искрено се дразня, когато някой се жалва, че форумът е под нивото му! Ако наистина беше така, въпросният отдавна да се е оттеглил...
и искрено го съветвам, когато усети, че е надраснал другите, когато вече е проумял, че чаршафите, които е изписал с цел да докаже убежденията си, са напразни, понеже не водят до промяна... и най вече не усеща нужда да споделя с непознати какво точно е ял преди малко, коя песен си тананика цял ден, любимия филм или какво му е скапало настроението днеска, да си нарами 'торбичката, шапката, гащите'... и да затръшне вратата на форума без да оставя прощални писма. И без него тая структура ше продъжи да си съществува :) Пък и никой не го грее особено за него...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2010, 15:34 
Легендарен флуудър

Благодарил (а): 130 пъти.
E, лично аз произвеждам стабилно количество спам и всякакви глупости всеки ден :) Но това не пречи да ми се иска форумът да е по-порядъчно и култивирано местенце. Не ми пречи и да разбирам Смоукин Мирър, когато казва, че нищо не е както преди, и мотивите на напускащите. Съвсем пък съм далеч от мисълта, че аз самата съм на някакво "високо" ниво. Просто... ми е жалко, когато напускат хора, разочаровани от... общата лавина от спам и глупости. :/

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2010, 15:49 
очарователен тормозник
Аватар

Благодарил (а): 410 пъти.
Приемете това като форумна еволюция - остават и оцеляват по-силните форумци, тези, които се налагат. Които доминират като вид. Не може всички да сме интелигентни, красиви и добри души. Някои от вас може да не са, сещате ли се...

А и подобни теми винаги са били като зов за внимание, изстрадан, последен, напразен.... Истинските личности не остават нещата така. Те се борят до БАН и даже след него. Ако нещо не им харесва, те го променят. Ако не им се отдава, това не бива да ги спира. Всеки си има кауза, нали така? Ако някой е решил, че форума "требе дъ съ спъси", кой го спира да се бори?

Вечния е решил, че сме му под нивото. Може и да е прав отчасти - но аз лично съм му над нивото, и може само да съжалява, че не е останал да се учи от мене. Като е на 29, май му е срамно да се учи от хлапак, но аз ви казвам - не е срамно, да се поучите от някой по-млад. Дори и да сте специалисти в източни лингвистики и да преподавате избираема дисциплина. И да знаете езици от Третия свят...

Форума е въпрос на избор - ако останеш имаш отговорности, ако се махнеш - си беглец. И заслужаваш само презрение. Смокинг избяга няколко пъти - той ше е трижди-презрян тогава! Аз се махнах веднъж за една седмица заради изпит - и аз бях презрян тогаз. Но го взех и се върнах триумфално. Поне така другите мислят, аз не смея да твърдя.

И сега - ако си мислите, че нещо не ви кефи - бъдете промяната, която искате да виждате у форома, перефраза на Хемингуей... Ако ли не - ше търпите и няма да си вирете носовете много-много...

you've arrived at panic station!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2010, 15:52 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 10 пъти.
АХАХАХАХА, вие ме кефите, ама наистина. :lol: :lol:

Хармонизирай се със ситуацията и изкорени източника на агресията с едно движение-основен принцип на Иайдо.
Единственото нещо, което желая е ръка на приятел с меч накрая.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2010, 15:53 
Белодробна маниачка..
Аватар

Благодарил (а): 738 пъти.
Леле.. форумът май наистина е целият ти живот.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2010, 16:44 
Има ад и мъка - и в мъката любов!
Аватар

Благодарил (а): 18 пъти.
Хахаха не мога да повярвам, че има такава тема. И явно не е единствената. Та това е просто форум. Не може да се дразниш, че се спами или че мненията на голяма част от потребителите са едва ли не безсмислени.

Има една приказка: на който не му изнася, да се изнася...

Луди хора :flower: :compress: :compress: :bounce: :bounce: :bounce: :bounce: :bounce:

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2010, 17:12 
A Soul Lost in Endless Time
Аватар

Благодарил (а): 249 пъти.
Еми, аз се засрамих, пък! :? :oops:
И успех на вечния в университетското поприще! Дано... :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 54 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4